Ziua Logo
  Nr. 3715 de miercuri, 30 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Kjell Espmark, la Academie
Nici un scriitor roman nu a primit, pana acum, un premiu Nobel pentru literatura, intrucat Comitetul Nobel nu a primit candidaturi din Romania, a spus, marti, Kjell Espmark, presedinte al Comitetului Nobel pentru literatura, intr-o conferinta la Academia Romana. Kjell Espmark, membru al Academiei Regale Suedeze, a sustinut, in Aula Academiei Romane, conferinta cu titlul "Decernarea Premiilor Nobel pentru literatura: Ambitii si dificultati". Cu acest prilej, Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, i-a acordat diploma "Meritul Academic". Espmark a spus ca, in prima jumatate a secolului XX, Comitetul Nobel pentru literatura apela la experti nationali, profesori universitari, academii sau uniuni ale scriitorilor pentru a propune pentru premiul Nobel scriitori din diferite tari. El a explicat ca din Romania nu au venit propuneri pentru candidati, acesta fiind principalul motiv pentru care nici un roman nu a primit pana acum un premiu Nobel pentru literatura. (D.C.)
Conferintele "Cuvantul"
Maine, 31 august, la ora 18.00, la Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" din str. Schitu Magureanu, va avea loc conferinta "Eugen Lovinescu si posteritatea lui critica", sustinuta de Nicolae Manolescu si Eugen Simion, membri ai Academiei Romane, din ciclul de conferinte initiat de "Cuvantul" sub coordonareaprof. univ. Mircea Martin. (D.C.)
Nitulescu, consilier personal
Virgil Nitulescu va fi consilier personal pe probleme de patrimoniu al ministrului Culturii, dupa ce a fost inlaturat recent din postul de secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), in urma restructurarii Guvernului. Totusi, potrivit ministrului Adrian Iorgulescu, Nitulescu nu va ocupa functia de consilier personal decat pentru o perioada scurta de timp, iar apoi va fi secretar general adjunct al MCC. Ministrul Culturii a spus ca restructurarea secretarilor de stat se va incheia "cat se poate de repede", iar ulterior se vor crea noi organigrame la nivelul institutiilor Guvernului. (Mediafax)
 Afisari: 138  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Nisipul timpului    1 comentariu
  Romania, absenta din competitia pentru Leul de Aur    
  Se lanseaza "Ceausismul, Romania intre anii 1965 si 1989    1 comentariu
  Paulette Goddar s'a inscris la un match de golf sub numele de d-na Charles Chaplin    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Tarfele Securitatii (5539 afisari)
 Evanghelia dupa Secu' (4033 afisari)
 Reala sperietoare si falsa impacare (2173 afisari)
 Masacrul de la Beslan, provocat de grenade lansate din exterior (2022 afisari)
 Alianta V.-V. (1895 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00880 sec.