Ziua Logo
  Nr. 3709 de miercuri, 23 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Geoana paraste PD la PE
Presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat ieri ca va trimite o scrisoare de protest tuturor liderilor de partide europene, sa-i informeze cu privire la racolarile alesilor locali. Liderul PSD a aratat ca o analiza a partidului demonstreaza ca 14% dintre alesii locali au migrat spre cercul guvernamental. Geoana a spus ca ii va informa pe toti liderii de grupuri parlamentare din Parlamentul European, inclusiv pe liderul Partidului Popular European, formatiune la care doreste sa se afilieze PD, cum aplica partidele din coalitie legea privind stoparea migrarii politice. "Am avut o analiza a pierderilor suferite de PSD si am ajuns la concluzia ca PSD a pierdut 14% din alesii locali. Se confirma faptul ca Alianta portocalie, in special PNL si PD si-au insusit toate metehnele politicii romanesti. Vom trimite o scrisoare, in care vom arata felul cum a fost incalcata democratia locala, prin fraudarea alegerilor locale", a precizat Geoana. Totodata, Geoana a tinut sa le multumeasca celor care au ramas in partid si care au ajutat la realizarea diferentei dintre "cine e cu adevarat in PSD si cine e izmana pe calator". (V.D.)
Siguranta in varianta PSD
Presedintele PSD Mircea Geoana a spus ieri ca proiectul respectiv specifica faptul ca ofiterii de informatii nu vor putea sa declanseze anchete penale impotriva cetatenilor. Alta idee a pesedistilor se refera la impunerea unui control real al Parlamentului asupra serviciilor de informatii. "Este inadmisibil ca siguranta nationala a Romaniei sa fie lasata pe mana luptei politice penibile dintre Palatele Victoria si Cotroceni", a comentat Geoana. Referindu-se la cele doua variante formulate pana acum in cazul sigurantei nationale, de catre Presedintie si de catre PNL, Geoana le-a calificat drept "incercari ale lui Traian Basescu sau Calin Popescu Tariceanu de a pune mana pe parghiile serviciilor de informatii". Geoana a mai spus ca PSD opteaza pentru o formula echilibrata a legilor sigurantei nationale, bazata pe interesele nationale si nu pe "interesele de moment" ale lui Traian Basescu sau ale lui Calin Popescu Tariceanu. Pachetul de legi privind siguranta nationala ar putea intra astazi in dezbaterea Executivului. (V.D.)
Andreescu respinge acuzatiile
Daniela Nicoleta Andreescu, secretar de stat in Ministerul Muncii, Departamentul pentru Munca in Strainatate, sustine, intr-un drept la replica remis redactiei, ca acuzele Aliantei Nationale Antisaracie 2006 cu referire la persoana sa nu au "nici un suport real si legal". Andreescu precizeaza - urmare a publicarii solicitarii Aliantei Antisaracie de a-i fi cercetata activitatea, de catre organele abilitate - ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, a comunicat, in luna mai a acestui an, "neprobarea nici unei fapte de coruptie". De asemenea, mentioneaza Andreescu, din documentele existente la Autoritatea de Control a Guvernului "nu rezulta nici o culpa sau invinuire fata de OMFM sau conducerea acestei institutii". In aceste conditii, secretarul de stat apreciaza ca reluarea invinuirilor lansate de Alianta Antisaracie creeaza "prejudicii de imagine si credibilitate". (O.B.)
Sesiune extraordinara
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ieri ca Biroul Permanent al Senatului a decis convocarea unei sesiuni extraordinare, in perioada 29-31 august, pentru a fi votate proiectele de lege care constituie prioritate de integrare. Vacaroiu a mentionat, potrivit Mediafax, ca pe oridinea de zi a sesiunii extraodinare vor intra doua proiecte de legi care constituie prioritate de integrare: proiectul de lege privind societatile comerciale si proiectul de lege privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, precum si "o urgenta", respectiv proiectul de lege privind privatizarea BCR. Potrivit acestuia, luni, 4 septembrie, va incepe sesiunea ordinara a Senatului. De asemenea, Vacaroiu a spus ca mai exista "un proiect de lege complex", si anume cel referiotor la Agentia de Integritate, care va intra pe ordinea de zi a sesiunii ordinare, deoarece Camera Deputatilor este prima Camera sesizata. "Legat de SRI si SIE, am solicitat presedintelui Romaniei sa vina cu propuneri de nominalizare a celor doi directori. In momentul in care se va veni cu nominalizarile, vom face sedinta comuna, in baza rapoartelor ii vom elibera din functie pe cei doi, si se va supune la vor numirea noilor directori", a mai spus presedintele Senatului. (V.D.)
PC conditionat
Presedintele PSD Mircea Geoana i-a invitat ieri pe conservatori sa iasa mai intai de la guvernare si doar apoi sa vina cu propunerea de a izola PD pe scena politica. Geoana a mai spus ca PSD nu se poate pronunta pe marginea solicitarii PC pana ce acest partid nu isi va clarifica propria situatie. Geoana a adaugat ca PD, "ca exponent al regimului Basescu", deja s-a autoizolat."Noi consideram ca regimul Basescu si PD, ca principal exponent al acestui regim, s-au autoizolat deja pe scena politica romaneasca", a sustinut Geoana. El considera ca si conservatorii, si UDMR urmeaza sa isi clarifice situatia ramanerii a guvernare si sustinerea actiunilor PNL si PD. (V.D.)
Liberalii incep tabara de vara
Actele normative care urmau sa intre in dezbaterea Executivului, in sedinta din aceasta saptamana, vor fi incluse pe agenda reuniunii Cabinetului din 30 august, se arata intr-o informare a Biroului de Presa al Guvernului, remisa presei ieri. Textul precizeaza ca sedinta saptamanala a Guvernului nu va avea loc astazi, fara a preciza insa motivul acestei amanari. Pe de alta parte insa, premierul Tariceanu figureaza pe agenda lucrarilor de la Mamaia ale Tineretului National Liberal (TNL), cu un discurs privind reforma morala a clasei politice romanesti si condamnarea comunismului, pe care urmeaza, conform programului, sa il prezinte astazi dupa-amiaza, la hotelul Perla.Lucrarile TNL sunt programate sa dureze pana sambata inclusiv. (V.D.)
 Afisari: 607  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Un nou delict de presa    16 comentarii
  Oprisan, sapat din interior    
  Atanasiu asteapta verdictul lui Basescu    1 comentariu
  Creste suportul pentru retragerea trupelor din Irak    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Agresiunea iraniana (3264 afisari)
 Voronin sare pe "fascistii de romani" (3241 afisari)
 Atac terorist impotriva Romaniei (3221 afisari)
 Turnatori si "patrioti" (2721 afisari)
 Isterie britanica privind imigrantii din Romania (1962 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01622 sec.