Ziua Logo
  Nr. 3705 de vineri, 18 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Sechestru pe proprietatile lui Bradisteanu
-- DNA considera ca este dosarul de coruptie cu cel mai mare prejudiciu "ce poate fi dovedit cu acte" * Anchetatorii sustin ca ar fi vorba despre o mita de patru milioane de euro * Sechestrul vizeaza inclusiv conturile din Elvetia si Austria
Departamentul National Anticoruptie a dispus blocarea tuturor conturilor din Romania si Europa atribuite medicului Serban Bradisteanu (foto), cercetat pentru coruptie, precum si instituirea unui sechestru asigurator asupra proprietatilor sale, au declarat, ieri, agentiei Mediafax, surse judiciare.
Pe langa conturile sale deschise la mai multe banci din Elvetia si Austria, care au fost blocate, anchetatorii au instituit sechestru pe mai multe proprietati ale medicului Bradisteanu, aflate in Bucuresti si in apropiere de Capitala.
Potrivit surselor citate, medicul Bradisteanu este acuzat ca ar fi primit o mita de peste patru milioane de euro de la o firma austriaco-elvetiana ce distribuie produse medicale - CC Med AG - in schimbul banilor acesta facilitandu-i companiei castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor-penitenciar din Romania, in anii 2001-2002.
Sursele judiciare citate sustin ca anchetatorii au perchezitionat, in 20 iunie 2006, simultan, mai multe locatii din Romania, Austria, Liechtenstein si Elvetia. In urma perchezitiilor, procurorii au descoperit mai multe facturi emise de compania castigatoare catre persoana fizica Serban Bradisteanu, pentru lobby-ul facut de acesta in favoarea companiei, in contextul licitatiei organizate de Ministerul roman al Justitiei. Sumele, care nu depaseau 200.000 de euro, i-au fost platite medicului in bani cash, pentru care reprezentantii firmei au platit si taxe catre statul elvetian.
Milioane de dolari intr-un off-shore
"Intr-una din facturi, in valoare de 80.000 de dolari, scrie negru pe alb ca medicul Bradisteanu primeste acesti bani pentru lobby-ul facut pe langa ordonatorul de credite pentru a creste punctajul produselor firmei CC Med AG, in contextul licitatiei", au mai declarat sursele judiciare citate.
Anchetatorii au descoperit ca firma CC Med AG a mai platit, din 2002, si alte sume de bani, in mai multe transe cumuland peste patru milioane de dolari, catre Arnell Development LTD, un off-shore deschis in Insulele Virgine Britanice. Anchetatorii presupun ca singura persoana cu drept de semnatura pentru Arnell Development ar fi medicul Serban Bradisteanu.
"In facturile catre Arnell Development, CC Med AG arata ca banii reprezinta contravaloarea unor servicii prestate in contextul licitatiei de la Ministerul roman al Justitiei", au mai declarat sursele citate.
In urma licitatiei, Adminstratia Nationala a Penitenciarelor s-a considerat pagubita, constituindu-se�parte civila cu suma de 150 de miliarde de lei vechi.
La momentul la care conturile i-au fost blocate, off-shore-ul atribuit lui Bradisteanu mai avea in cont peste 600.000 de euro. In alte conturi, deschise la alte doua banci elvetiene, medicul Bradisteanu ar mai avea alti aproape zece mii de euro.
Potrivit anchetatorilor, cazul medicului Bradisteanu este dosarul de coruptie cu cel mai mare prejudiciu "ce poate fi dovedit cu acte".
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in mai, inceperea urmaririi penale impotriva profesorului Adrian Streinu Cercel si a altor cadre medicale care au facut parte din comisia de licitatie de aparatura medicala organizata de Ministerul Justitiei, in 2001.
In dosar sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie doctorul Adrian Streinu Cercel - directorul Spitalului de Boli Infectioase "Matei Bals", doctorul Serban Bradisteanu - sef sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, general doctor Dumitru Constantin - sef sectie la Spitalul Militar Central, in 2001, colonel doctor Dumitru Emanuel Parausanu - sef serviciul medical independent la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), Irina Doina Protopescu - secretar general adjunct la Ministerul Justitiei, in perioada 2001-2002, Daniela Nazdravan - consilier la Ministerul Justitiei si Florica Topologeanu - director economic in Ministerului Justitiei, in 2001. (D.E.I.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
HALAL JUSTITIE, HALAL DREPTATE SI ADEVAR   de BURCU
A r h i v a
  Radulescu vrea sa fuga cu 7 milioane de dolari    4 comentarii
  Ziua si replica    1 comentariu
  "Andrei Saguna" traieste din "taxa pe prostie"    
  Tariceanu cere control la ARIS    
  Macovei in control la Palatul de Justitie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Radulescu vrea sa fuga cu 7 milioane de dolari (4399 afisari)
 Uite cine vorbeste - doi (2813 afisari)
 Dosariada la inceput de drum (1975 afisari)
 "Andrei Saguna" traieste din "taxa pe prostie" (1804 afisari)
 Geniul care refuza un milion de dolari (1581 afisari)
 Mona Musca - deputata PNL pana in 2 septembrie (287 afisari)
 Phenianul acuzat de falsificarea monedei americane (269 afisari)
 Canicula face victime (140 afisari)
 Coruptia - cea mai mare nemultumire a romanului (127 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01017 sec.