Ziua Logo
  Nr. 3704 de joi, 17 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Pana la capatai
"Dati-mi-l si-l fac public. Dati-mi dosarul meu de Securitate. E un lucru pe care l-am cerut tuturor serviciilor". Astfel a raspuns ieri, presedintele Traian Basescu solicitarilor recente ale partidelor politice referitoare la eventuala sa colaborare cu fosta Securitate. Dupa ce liderul PC, Dan Voiculescu, si senatorul PSD Sorin Oprescu au vorbit despre trecutul de colaborator al actualului presedinte si au sustinut ca "dosariada" este orchestrata de la Cotroceni, ieri vocile care au solicitat dosarul lui Basescu s-au inmultit. In paralel, au mai aparut cativa oameni ai Securitatii, deconspirati sau care au recunoscut de buna voie relatia cu trecutul comunist: fostii ofiteri Silvian Ionescu si Aurel Teodorescu, actualmente la PD, si liberalul Emilian Francu, care a recunoscut colaborarea. In discursul de la Cotroceni, Basescu a tinut sa explice si reactia avuta in fata presei cu o seara inainte la Eforie Sud, cand a dat un raspuns ambiguu la acuzatiile lui Voiculescu: "Am facut ce a trebuit sa fac!". El a spus ca de fapt s-a referit la procesul de desecretizarea a dosarelor politicienilor incadrate la categoria de siguranta nationala. In final, presedintele a fost categoric: "Voi merge cu desecretizarea pana la capat, fara menajamente, fara protectie!". Daca tot a declarat ca are de gand sa nu dea un pas inapoi, presedintele a ramas dator romanilor cu o explicatie: Ce s-a intamplat in vremea studentiei?
"Voi merge pana la capat"
Presedintele Traian Basescu si-a inceput discursul explicand ca a dorit transferarea tuturor arhivelor fostei Securitati catre CNSAS. "Am plecat de la premisa ca timp de 15 ani toata societatea romaneasca a dorit sa stie ce e in arhivele Securitatii. Acest lucru necesar din doua motive si asta e explicatia pe care o dau. In primul rand era imposibil de conceput o Romanie care intra cu arhivele Securitatii intacte in UE. In al doilea rand aveam nevoie de servicii de informatii credibile, care sa nu poarte pietrele de moara ale fostei Securitati in bagajul lor public. Am facut ceea ce trebuia sa fac, adica sa cer descretizarea arhivelor fostei Securitati pentru ca cei dinaintea mea nu au facut-o la timp", a spus Basescu, adaugand ca cu cat va avea fi intarziat acest proces cu atat va fi mai rau. Presedintele a criticat disputa politica ce s-a creat pe marginea acestui subiect. "Am aflat despre afirmatii facute public de diverse partide, ca face parte din batalia politica. E o eroare aceasta abordare. Nu mi-am propus sa protejez pe nimeni sau sa atac pe cineva din desecretizarea dosarelor si am facut ce trebuia sa fac. Cred ca, din acest punct de vedere, nu am a-mi reprosa nimic si vreau sa va asigur ca procesul va merge pana la capat, fara menajamente, fara protectie, fara a incerca sa il influentez intr-un fel. Singurul mod in care voi actiona va fi cel legat de nevoia de a se merge pana la capat. i nu vreau sa dau indicatii sau sfaturi nimanui, dar cred ca trebuie sa vedem sistemul, pentru ca abia incepem sa tragem cortina de pe el. Daca ne vom pierde in jocurile legate de persoane si interese de partid, riscam sa nu aflam exact ce este cel mai important, cat s-a perpetuat Securitatea dupa 1990, ce influenta are ea acum, cata forta de a influenta decizia politica sau economica mai are", a mai spus Basescu.
"Ce ar trebui sa fac? Sa-mi scriu un dosar?"
Referindu-se la acuzatiile care i s-au adus legate de trecutul sau, Basescu i-a criticat pe cei care daca nu au putut sa-l scoata colaborator sau urmarit, l-au scos ofiter. "Nici un ofiter de Securitate nu a reusit sa conduca o nava maritima. Acest lucru a fost facut de oameni care s-au pregatiti profesional pentru asta", a continuat Basescu. El a sustinut ca acuzatiile fac parte din "micimea jocului politic", pe care o respinge. "Nu am avut angajament si nu am avut informatii date ofiterului de Securitate in scris. Ce am facut a fost sa fac raportul de voiaj, pe care il face orice comandant de nava si sa-l predau armatorului", a declarat sefului statului. El a dezvaluit ca in urma cu doua zile l-a sunat pe unul dintre proprietarii ultimei sale nave - Biruinta - rugandu-l sa dea dispozitie comandantului navei sa caute in arhiva navei rapoartele cat a comandat aceasta nava. "V-as sugera sa investigati la Arhivele Statului. Acolo trebuie sa fie rapoarte, corespondenta ale comandantului Basescu cu armatorul", a mai spus Basescu asigurand pe toata lumea ca nu a cerut nimanui sa ascunda vreun dosar ce tine de persoana sa. Intrebat daca a fost racolat de fosta Securitate, Basescu a rasuns: Nu, niciodata! El a mai spus ca de la infiitarea CNSAS au fost trimise cinci adrese si toate au primit raspunsuri legate de persoana lui. "Cum se apropia campania se depunea un dosar la Parchet si se reactiva povestea Securitatii. Ce ar trebui sa fac? Sa-mi scriu un dosar? Sau poate maine voi afla ca jocul politic l-a facut Basescu, sa faca dosare pentru oamenii politici care nu-l plac, sa falsifice dosare", a conchis seful statului. (Carmen EPURAN, Roxana ANDRONIC)
Studentul Basescu, colaborator al organelor de contrainformatii militare
Dosarul nr. 3990/09.11.1973
In interventia sa, presedintele Traian Basescu nu a facut nici o referire la perioada 1973-1976. La vremea respectiva, Basescu Traian a fost student al Institutului de Marina "Mircea cel Batran", Facultatea de Navigatie, Sectia Comerciala. Potrivit notei intocmite la data de 3 august 2004 de catre plutonier adjutant principal Marin Deaconu, seful Departamentului Arhive al Directiei Siguranta Militara din Ministerul Apararii Nationale, Basescu Traian a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare. In nota transmisa generalului Gheorghe Nicolaescu, seful Directiei Siguranta Militara in anul 2004, Deaconu precizeaza faptul ca, "din studiul registrului-jurnal pentru evidenta retelei informative al Comandamentului Marinei Militare Constanta, inventariat sub nr.39/1972, rezulta ca numitul BASESCU TRAIAN, nascut la data de 04.11.1951, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare avand dosarul personal nr. 3990/ 09.11.1973. Nu i s-a stabilit nume conspirativ. La data de 27.09.1976 s-a incetat legatura cu acesta. Dosarul personal cu numarul de mai sus a fost transferat la Inspectoratul judetean Constanta al Ministerului de interne, cu adresa nr. 00151392/ 29.09.1976". In acelasi document, reprezentantul Directiei Siguranta Militara raporteaza generalului Nicolaescu ca nu a fost identificat procesul-verbal de distrugere al dosarului personal nr.3990 apartinand lui Traian Basescu. In aceste conditii este interesant ce s-a intamplat cu dosarul de colaborator al sefului statului cu contrainformatiile militare in perioada studentiei. (L.I.)
CNSAS insista: Nu avem nici un dosar
CNSAS a precizat ieri, "inca o data", printr-un comunicat de presa, ca nu are nici un dosar sau document provenit din arhivele fostei Securitati, care sa faca referire la presedintele Traian Basescu. Ca urmare a cererii depuse la sfarsitul anului trecut de Emil Constantinescu, CNSAS a inceput zilele trecute procedurile prin care s-a solicitat detinatorilor de arhive materiale referitoare la seful statului, SRI fiind singura institutie care a raspuns solicitarii. In aceeasi ordine de idei, membrul CNSAS Ticu Dumitrescu a declarat acum doua zile, la Realitatea TV, ca SIE si Directia de Informatii a Armatei nu au documente legate de o presupusa colaborare a lui Traian Basescu cu Securitatea. Intrebat daca CNSAS a primit raspunsuri de la toate serviciile secrete in privinta lui Traian Basescu, Dumitrescu a sustinut ca la Directia de Informatii a Armatei s-a deplasat personal si nu a gasit nici un document. Ticu Dumitrescu a adaugat ca in cadrul directiei nu exista nici dosarul invocat de Mugur Ciuvica in 2004, care ar dovedi ca presedintele a fost colaborator al Securitatii. Membrul CNSAS a mai spus ca si SIE a raspuns solicitarii Colegiului de a preda orice document referitor la Basescu, dar raspunsul a fost ca "nici ei n-au nimic". Raspunsul dat ieri de conducerea CNSAS vine la o zi dupa ce presedintele Colegiului, Claudiu Secasiu, l-a informat in scris pe Emil Constantinescu ca au fost demarate procedurile de verificare a lui Traian Basescu si ca urmeaza sa fie audiati, in acest sens, ofiteri de Securitate dar si alte persoane. Ceilalti membri ai CNSAS sustin insa ca nu se impune nicio audiere, tocmai pentru ca institutiile abilitate nu au transmis niciun document referitor la Traian Basescu. Astfel, Cazimir Ionescu si Corneliu Turianu au declarat, pentru NewsIn, ca toate institutiile au informat pana acum CNSAS ca nu detin documente despre Basescu si, in aceste conditii, nu se pune problema unor audieri.
MApN va preda un nou lot de dosare
Pe de alta parte, Ministerul Apararii a anuntat ieri ca, la solicitarea lui Ticu Dumitrescu, va trimite CNSAS un nou lot de 1.675 de dosare declasificate, ale fostei Directii a IV-a de Contrainformatii Militare, acestea urmand sa fie transmise imediat ce Colegiul va spune ca are capacitate de depozitare a documentelor. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de minister, la 25 iulie, MApN a cerut CNSAS sa accepte predarea unui nou lot, de 1675 dosare declasificate. Conform biroului de presa al MApN, citat de NewsIn, nu este clar daca lotul pe care MApN urmeaza sa-l transfere Colegiului reprezinta ultimele dosare pe care Armata le mai detine din arhivele Securitatii. (C.E.)
Cinci fosti ofiteri ai Securitatii in Guvern
Marius Oprea a declarat ca pana acum nu are date certe decat despre Silvian Ionescu si Aurel Teodorescu, ambii sustinuti de PD * Boc are incredere in ei
Istoricul Marius Oprea a identificat cinci fosti ofiteri ai Securitatii printre persoanele care lucreaza in prezent in cadrul Guvernului. Oprea a precizat ieri, pentru NewsIn, ca aduna in continuare documente despre ofiterii de securitate care fac parte din Guvern si ca, in maximum 10 zile, ii va prezenta premierului un raport amanuntit. Consilierul premierului a adaugat ca stie despre mai multe persoane care fac parte din actualul Guvern ca au fost ofiteri de Securitate, dar a spus ca pana acum nu are date certe decat despre Silvian Ionescu si Aurel Teodorescu, ambii sustinuti de PD. Despre Aurel Teodorescu, sef al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Oprea a spus ca a fost, pe langa ofiter de securitate, si un apropiat al controversatului om de afaceri sirian Omar Hayssam, acuzat de terorism. O alta persoana identificata de Marius Oprea ca ex-ofiter de securitate este fostul consilier de stat de la cancelaria premierului, Dan Petrescu, plecat din functie in septembrie anul trecut. Dan Petrescu a fost, potrivit lui Oprea, ofiter de securitate pentru doi ani in anii '70 la Directia de Securitate din Bucuresti. Despre cei cinci fosti ofiteri de securitate descoperiti recent prin Guvern, Oprea a spus ca sunt distribuiti pe mai multe partide.
Ionescu si Teodorescu recunosc
In replica, Silvian Ionescu a declarat ca a facut "spionaj economic" in favoarea Romaniei si nu politie politica. "Am fost incadrat pe postul pe care-l detin in Cabinet la recomandarea presedintelui Basescu si cu semnatura premierului Tariceanu, care stia foarte bine cine sunt si ce-am fost. In niciun caz nu m-a identificat pe mine Marius Oprea", a spus Silvian Ionescu. Comisarul-sef al Garzii de Mediu a sustinut ca numele sau apare in acest scandal tocmai din cauza ca PD nu ar avea oameni "implicati in povestea asta cu deconspirarea". La randul sau, Aurel Teodorescu a spus ca nu a ascuns niciodata ca a fost ofiter de contrainformatii pana in 1990, acest lucru figurand si in CV-ul sau, si ca nu poate fi schimbat din functie pentru ca a ocupat-o prin concurs. Pe de alta parte, liderul democrat, Emil Boc, a cerut ieri CNSAS sa verifice din nou daca Silvian Ionescu si Aurel Teodorescu au colaborat cu Securitatea ca politie politica, pentru a se inlatura orice suspiciune care ar plana asupra celor doi reprezentanti PD din Guvern. Boc a aratat, citat de Mediafax, ca are incredere in cei doi membri PD, "mai ales ca Silvian Ionescu are deja o adeverinta de la CNSAS ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica, in plus are si certificat ORNISS". El a mai spus ca, daca CNSAS va identifica democrati care au facut politie politica, ei vor fi exclusi din PD. (C.E.)
Francu a recunoscut ca a colaborat
Deputatul PNL Emilian Francu a recunoscut ieri ca a colaborat cu fosta Securitate, sustinand totodata ca nu a facut politie politica, ci doar a semnat "cateva informari nevinovate". Intr-o conferinta de presa, Francu si-a exprimat convingerea ca nu poate fi trecut in categoria turnatorilor, pentru ca nu a semnat niciun angajament cu Securitatea, iar in urma informarilor sale nimeni nu a avut de suferit. "S-a intamplat in perioada in care am lucrat la PTTR (actuala Companie Nationala Posta Romana), dar si cand am fost ghid la BTT (Biroul de Turism pentru Tineret). Tin sa mentionez ca nu am facut politie politica, intrucat acestea erau doar niste rapoarte nevinovate, care nu au facut rau nimanui. La BTT, ghidul, soferul si seful de grup semnau cateva randuri informative, ca, de exemplu, in timpul excursiei nu s-a intamplat nimic. Am semnat note si in perioada in care am fost sef al Compartimentului Personal de la PTTR, dar aceasta sarcina era prevazuta in fisa postului", a explicat Francu, citat de NewsIn. (V.D.)
Constantinescu: Exista dovada ca dosarul a fost distrus
Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat aseara, la Realitatea TV, ca Serviciul Roman de Informatii trebuie sa dea publicitatii copia procesului verbal de distrugere a dosarului de colaborator al Securitatii pe numele lui Traian Basescu. "Presedintele minte! Ne da niste dosare ca sa salveze dosarul sau", a continuat fostul sef al statului, sustinand ca Basescu "manipuleaza" si are "siguranta unui jucator de poker care joaca la cacealma". Emil Constantinescu a raspuns si afirmatiilor lui Basescu, potrivit caruia procesul de declasificare a dosarelor Securitatii nu a mai fost demarat de nici un presedinte, spunand ca pe vremea cand a condus el tara, Romania avea alte prioritati.(C.E.)
Musca exclusa din PNL Bucuresti
Marius PAUN - ZIUA Foto
PNL Bucuresti a votat ieri, in unanimitate, propunerea de excludere din partid a deputatului Mona Musca, pentru ca a semnat un angajament cu securitatea, potrivit unei declaratii acordate de Ludovic Orban agentiei NewsIn. Orban a precizat ca organizatia din care face parte Mona Musca a adoptat o rezolutie prin care ii cere acesteia sa demisioneze din Parlament pentru a lasa loc "unor reprezentanti autentici ai PNL". Decizia organizatiei PNL Bucuresti este un semnal clar, dat inainte de sedinta Delegatiei Permanente ce va avea ultimul cuvant de spus in privinta excluderii Monei Musca. Biroul Permanent Central al PNL anuntase luni ca ii retrage sprijinul politic Monei Musca si ca va propune inlaturarea ei din partid la Delegatia Permanenta care va avea loc la inceputul lunii septembrie. (R.G.)
Apel PNTCD
Conducerea PNTCD a lansat ieri un apel in vederea deconspirarii fostilor ofiteri de Securitate si nu numai ai "ustensilelor" acestora, colaboratorii si informatorii Securitatii, se arata intr-un comunicat remis redactiei, semnat de vicepresedintele crestin-democratilor, Remus Opris. Taranistii au cerut CNSAS verificarea membrilor din conducerea partidului si au promis ca vor transmite catre mass-media rezultatele certificate de Consiliu. "PNTCD considera ca nu doar colaboratorii Securitatii trebuie scosi la lumina, ci si fostii ofiteri de Securitate care i-au recrutat, i-au controlat si prin a caror activitate au avut de suferit sute de mii de oameni", a declarat taranistul. Totodata, Opris a militat pentru adoptarea rapida a Legii Lustratiei, singura initiativa care ar putea duce la disparitia actiunii fostilor securisti si a oligarhiei comuniste din Romania. "In afara partidelor marioneta, fostii securisti si uneltele lor au fost prezenti pe diferite paliere decizionale in mai toate partidele politice. Au fost prezenti - iar in primii ani dupa Revolutie au dominat chiar - in serviciile secrete si corpul diplomatic", a insistat crestin-democratul. (R.G.)
PSD vrea sa vada trecutul presedintelui
PSD considera ca procesul de deconspirare a oamenilor politici care au fost colaboratori ai securitatii ar fi trebuit sa inceapa chiar cu presedintele Traian Basescu, pentru ca populatia sa cunoasca daca in fruntea statului se afla un om cu un trecut "curat" sau un fost colaborator. Vicepresedintele PSD Titus Corlatean a spus ca, de-a lungul timpului, s-au facut publice anumite fragmente dintr-un dosar legat de trecutul presedintelui Traian Basescu, ce fac referire la o posibila relatie a acestuia cu fosta securitate. "Consideram ca aceasta procedura, de clarificare a trecutului oamenilor politici ar fi trebuit sa inceapa cu seful statului. Dosariada a fost insa instrumentata pe baze selective, discriminatorii, avand ca scop reglarea unor conturi", a apreciat vicepresedintele PSD. Corlatean a spus ca formatiunea pe care o reprezinta solicita tuturor institutiilor abilitate, care au anumite aspecte legate de dosare privind trecutul lui Traian Basescu, sa iasa din starea de "aparent blocaj" si sa transmita elementele pe care le detin la CNSAS, pentru a afla adevarul legat de acest aspect "controversat". Totodata, potrivit unor surse din partid citate de Mediafax, PSD va lansa la inceputul lunii septembrie un mare numar de afise si pliante care il caricaturizeaza pe presedinte si in infatiseaza drept "Basescu, stapanul dosarelor". Presedintele Basescu apare in aceste afise ca "un personaj malefic cocotat pe un munte de dosare". Biroul de presa al PSD a negat insa aceasta posibilitate. (R.A.)
SRI a ingropat Comisia parlamentara cu informatii despre Hayassam si cartitele din presa
Comisia SRI il va audia saptamana viitoare pe directorul demisionar al Serviciului, Radu Timofte, impreuna cu adjunctii acestuia, vizavi de problema "cartitelor" infiltrate de serviciile secrete in presa si in legatura cu fuga lui Omar Hayssam. De asemenea, parlamentarii din Comisie au informat ca SRI le-a trimis marti mai multe documente referitoare la aceste doua probleme. Secretarul Comisiei, pesedistul Ion Stan a precizat ca sedinta de ieri a forului a fost suspendata din cauza numarului mare de documente primite cu o zi in urma de la SRI si care, a sustinut deputatul, contin "foarte multe informatii". "Nu pot sa evaluez termenul in care vom finaliza analiza documentelor si audierile, asa ca este posibil sa cerem prelungirea datei de predare a raportului", a avertizat Stan, citat de NewsIn.
Analiza actiunilor SRI
Comisia SRI va analiza dupa 30 august, data la care expira termenul acordat in CSAT pentru predarea dosarelor de siguranta nationala, modul in care institutia a respectat acest termen si legile in vigoare privind desecretizarea si transferul documentelor, a spus Stan. Desi a evitat sa spuna daca transferul documentelor se face in acest moment procedural, pesedistul a spus ca desecretizarea dosarelor, conform ultimei hotarari a CSAT, ar trebui sa se faca conform procedurilor din Ordonanta 16, care modifica legea accesului la propriul dosar. "Acum, desecretizarea dosarelor, potrivit Ordonantei 16, art. 20, al. 8, revine unei comisii, care pana acum nu s-a intrunit. Comisia este formata din presedintele CNSAS, directorul SRI, presedintele comisiei parlamentare de resort si consilierii primului- ministru si ai presedintelui pe probleme de securitate nationala", a spus Stan.
Stan acuza vicii de procedura
Deputatul a acuzat in schimb CNSAS ca nu opereaza o deconspirare corecta. "In privinta deconspirarii, avem o lege, dar dupa cum decurg lucrurile, nu se respecta procedura de deconspirare. Corect ar fi fost ca CNSAS sa faca o lista si sa o dea publicitatii. Asa era corect. Dar scurgerile de informatii din CNSAS reprezinta o practica impamantenita de foarte mult timp", a comentat Stan. Pe de alta parte, referitor la ratiunile clasificarii unor dosare, mai precis pentru ca acestea contin date despre cetatenii straini, Stan crede ca secretizarea acestora ar fi putut avea la baza niste argumente ce tin de vulnerabililitatea serviciilor. "Depinde ce legaturi cu strainii aveau persoanele care erau urmarite, daca legaturile dintre demnitarii romani si persoanele straine mai sunt de actualitate, daca creeaza o zona de vulnerabilitate pentru serviciile secrete romanesti", a raspuns Stan unei intrebari privind motivele care ar fi putut sta la baza includerii dosarelor politicienilor ajunse abia acum la CNSAS si care au fost incluse la categoria "siguranta nationala" vreme de 16 ani. (Razvan GHEORGHE)
 Afisari: 2913  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 51 Afiseaza toate comentariile  
Latrina   de houranos14
Wizz Air are cursa Zagreb -Londra cu 5 euro   de kelbeh
Oricum LEGEA LUSTRATIEI dragalasilor va fi validata si de Parlament si de Senat   de ionion
La ce povesti de adormit copiii se preteaza - aduce un fost ofiter sa nege ca   de Raquel
Degeaba!   de spaiu'
Re: Basescu la Judecata de Apoi   de Romeo2004
zici ca esti REPUBLICAN ?? si pe cine vezi din actuala fauna politica romaneasca in fruntea acestei "republici"?   de kelbeh
Deconspirarea securitatii trebuie sa determine schimbarea Constitutiei   de kelbeh
se razboiesc securistii intre ei! basescu & voiculescu!   de Vasile Bleaga
Uite dosaru,nu-i dosaru...ars la BineVoiesti.   de voyager
Pentru nostalgicii comunisti.   de PANTAGRUEL
Caragiale, Scrisoarea Pierduta si Dosarul Pierdut.   de Socrate
Basescu la Judecata de Apoi   de Romeo2004
Poza - ce crezi, Tzepelica, cine pe cine spovedeste ?!   de Raquel
Securistii romani incearca   de ionion
daca maine   de simiondan
Repet o intrebare la care nu mi s-a raspuns : aveti altu` mai bun?   de Tzepelica
   de diana-andreea
apropo, stiti de ce Traian Basescu s-a operat la Wiena?   de Vasile Bleaga
pt gili   de ionion
Directia a IV-a de Contrainformatii miltare - Cateva precizari   de March
Praf in ochi, informatoarea Mona Musca a facut LUSTRATIE, Basescu face pe antisecuristul, de miru lumii!   de Vasile Bleaga
OT Pt. Toni - de ieri Evul mediuM   de Bumerang
Tov IonIon, nu o lua pe aratura ca ne faci de ras "institutia ! Ce nu stii de ordinul "Jarul" prin care s-au distrus ...   de March
se pare ca nu prea va place subiectul cu schimbarea formei de guvernamint   de kelbeh
ptr gili ..... in continuare cred ca nu-i important daca Basescu a fost sau nu securist   de kelbeh
In sfarsit, Base FACE !   de Tzepelica
Cea mai mare soparla bagata tot de securisti este aceasta sintagma " ca politie politica" care imbarliga la nesfarsit .   de March
De ce Raquel nu vrei sa ne arati ce ai   de ionion
Nu pot afirma ca "Prim-chelbosul" tarii a fost securist sau turnator/informator pana nu vad macar un dosar ca cel al MM   de March
ptr ionion ......de la 1 ian 2007 trebuie sa intre in vigoare noua forma de guvernamint MONARHIA   de kelbeh
Da Raquel ! Sa ne arate dosarul ! Parerea domnului Alwis.......   de alwis46
DACA...   de gili
Basescu, 1000% ofiter DIE la Anvers.   de Goosie
propun: noul sfint traian (basescu)   de catalin_mattei
marinari   de CHIRPIC17
Cineva nu poate sa se hotareasca intre doua concluzii :   de ionion
Urmariti cu atentie va rog cine dintre forumisti afirma ca   de ionion
Actiunea de deconspirare a securitatii nu trebuie sa se finalizeze printr-o lege a lustratiei   de kelbeh
N-are importanta daca Basescu a fost sau nu colaborator cu securitatea   de kelbeh
Descreditarea este arma securitatii   de Doro
Intreb :   de micutu204
Parere a Domnului alwis46 corespunde cu parerea mea   de Virgil Ciuca
--cam tarziu,DAR este primul Presedinte,care-si face meseria !!   de fch41
Cred ca se incearca ridiculizarea actiunii de deconspirare a securitatii ca politie politica   de kelbeh
Basescu   de cosor ion
O parere.   de alwis46
Ia zi ... zau   de gili
PATRIA VA E RECUNOSCATOARE DOMNULE PRESEDINTE BASESCU !   de Michael Theil - Lazarescu
dosariada   de padure
Bre Bocule baiatule ce ai bre de gind cu securistii din partidu' tau bre?   de Giculica zbanghiul-turbat
A r h i v a
  Topul mincinosilor    6 comentarii
  Harta gigacaloriei    
     10 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Pana la capatai (2913 afisari)
 Topul mincinosilor (2533 afisari)
 Harta gigacaloriei (2179 afisari)
 Tzvetan TODOROV: Asasinii naturalizati ai Europei (2173 afisari)
 Günter Grass: soldat SS si laureat Nobel (1965 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03198 sec.