Ziua Logo
  Nr. 3688 de sambata, 29 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Modificari in mersul trenurilor
"CFR Calatori" anunta ca in perioada 31 iulie-6 august 2006, din cauza lucrarilor de reabilitare a infrastructurii feroviare pe distanta Hm Turburea-Hm Bibesti, in circulatia unor trenuri de calatori vor interveni urmatoarele modificari: 31 iulie/1 august-5/6 august: trenul international 460/460-1 Thessaloniki-Budapesta Keleti va circula pe distanta Giurgiu Nord-Curtici ca tren 460/12460/12460-1/460-1 pe ruta deviata intre Filiasi-Targu Jiu (prin Rovinari); Acc1821 Bucuresti Nord-Arad va circula ca tren 12221 pe ruta deviata intre Filiasi-Targu Jiu (nu mai circula prin Carbunesti); Acc1822 Arad-Bucuresti Nord va circula ca tren 12222 pe ruta deviata intre Targu Jiu-Filiasi (nu mai circula prin Carbunesti); Acc1823/1826 Bucuresti Nord-Cluj Napoca va circula ca tren 12323/12326 pe ruta deviata intre Filiasi-Targu Jiu (nu mai circula prin Carbunesti); 31 iulie-6 august: Acc1824/1825 Cluj Napoca-Bucuresti Nord va circula ca tren 12324/12325 pe ruta deviata intre Targu Jiu-Filiasi (nu mai circula prin Carbunesti); Acc10021, Acc10022 Craiova-Targu Jiu si retur se anuleaza pe intreaga distanta de circulatie; 1-6 august: trenul international 461-2 Budapesta Keleti-Thessaloniki va circula pe distanta Curtici-Giurgiu Nord ca tren 461-2/12461-2/12461/461 pe ruta deviata intre Targu Jiu-Filiasi (prin Rovinari). Trenurile de persoane care circula pe distanta Turburea-Bibesti vor fi anulate pe aceasta distanta si se va asigura transbordare auto de catre executantul lucrarii. (C.P.)
Testare gratuita a auzului
In perioada 1 august - 1 septembrie a.c., cetatenii din Sectorul 4 al Capitalei au posibilitatea sa isi testeze gratuit auzul, in baza unui program derulat de primarie si Clinica Audio - Optica. In acest scop, unitatea medicala si-a deschis un punct de lucru in Sos. Oltenitei nr. 134 - 136, bloc MAI, scara B, apartamentul 2 (punctul de lucru fiind in apropierea statiei de metrou Brancoveanu). Persoanele cu probleme de auz, dar si cele sanatoase, pot beneficia gratuit de servicii specializate de testare si diagnosticare audiometrica, de luni pana vineri, intre orele 9.00 - 17.00. In urma consultului, medicii specialisti din cadrul clinicii pot elibera prescriptii medicale si pot emite recomandari pentru protezare auditiva. Prin aceste controale pot fi prevenite probleme de handicap autitiv, iar persoanelor cu probleme foarte grave sunt indrumate catre cabinetele medicale unde isi pot efectua controale amanuntite. Informatii suplimentare si programari pot fi obtinute la telefonul 634.67.35. Amintim ca Primaria Sectorului 4 a mai desfasurat un program asemanator cu o clinica privata, in cursul anului trecut, de care au beneficiat persoanele de varsta a treia si elevii. (M.S.)
Inscrieri pentru Germania
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza in perioada 1 august- 29 septembrie 2006 preselectie a solicitantilor de locuri de munca in Germania. Contractele sunt pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii cu inca sase luni. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca colicitantii sunt: varsta cuprinsa intre 20 - 40 ani, cunostinte foarte bune de limba germana si experienta de minim 2-3 ani dovedita prin carnetul de munca, in domeniul solicitat. Meseriile pentru care se pot prezenta candidatii la preselectie sunt bucatari/bucatarese, chelnerite, femei specialiste in domeniul hotelier pentru servirea micului dejun, curatenie, cameriste si receptie, receptioneri, specialisti in domeniul gastronomiei si au exercitat de minim trei ori o activitate ca lucrator sezonier in cadrul unei intreprinderi din Germania sau cei care au o calificare incheiata si o experienta de minim trei ani pentru una dintre pregatirile de asistent/asistenta de intreprinderi agricole, economist/economista, asistent/asistenta comerciala, absolventi/absolvente ale Academiei de Studii Economice, vanzator/vanzatoare (produse alimentare) calificare profesionala intr-o meserie din domeniul gastronomic, precum si asistent medical (personal de ingrijire batrani). Persoanele interesate trebuie sa aiba o calificare profesionala incheiata, experienta profesionala de minim 2-3 ani si cunostinte bune de limba germana. (C.S.)
Concerte in parc
Primaria Sectorului 3, prin serviciul Cultura, Educatie, Sport organizeaza in Parcul "Alexandru Ioan Cuza", in fiecare sambata si duminica, concerte in aer liber. In aceasta saptamana, spectacolele vor fi sustinute de Muzica Reprezentativa a Armatei Romane - sambata - si de Brass Quintet Bucuresi - duminica -, intre orele 18.00-20.00. Genurile muzicale pe care le abordeaza formatiile prezente in stagiunea estivala sunt variate, incluzand muzica clasica, muzica usoara, muzica de promenada, jazz-rock, muzica ambientala si folclor autentic. Potrivit unui comunicat al primariei, formatiile care concerteaza in Parcul Al. I. Cuza au o bogata experienta artistica, fiind prezente atat in sali de concerte, cat si in manifestari similare in aer liber. Datorita repertoriului abordat si manierei profesioniste de interpretare, spectacolele se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si unui public larg din punct de vedere al perceptiei mesajului transmis. (M.S.)
Scolile sportive pierd licenta
Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, a anuntat ca scolile sportive aflate pe ultimele zece locuri ca performante sportive isi vor pierde licentele. El a precizat ca la nivelul tarii exista un clasament al scolilor sportive, realizat de organele de specialitate, in functie de performantele obtinute. Pe baza acestui clasament, ministrul a dispus sa se faca finantarea unitatilor cu profil sportiv, iar ultimele clasate sa-si piarda licenta. "Ultimele zece scoli sportive isi vor pierde locul, respectiv li se va ridica licenta de a desfasura activitati sportive. Nu este ceva nou. Se intampla si in miscarea sportiva. Vom elibera aceste locuri pentru alte scoli care doresc sa efectueze aceste activitati sportive", a precizat Hardau. El a mai spus ca in acest an Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat peste 20 de milioane de euro pentru activitatea sportiva din invatamant, mai mult de jumatate din bani urmand sa ajunga la unitatile cu profil strict sportiv. (M.S.)
Troleibuze cu video
Primaria Capitalei si RATB vor achizitiona 100 de troleibuze, in baz contractului semnat joi cu SC ASTRA BUS Arad. Printre caracteristicile tehnice de baza ale vehiculelor se numara: instalatie de supraveghere video, podea coborata pe toata lungimea si rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati, computer de bord, sistem automat de taxare si instalatie de numarare a calatorilor. Suma totala platita pentru aceste vehicule este de 92.003.600 lei. Capacitatea de transport a troleibuzelor este de 104 pasageri, din care 29 pe scaune si 75 in picioare. Durata de viata a masinilor este de 15 ani, iar durata de revizie generala - de opt ani. Ele sunt garantate pentru o perioada de trei ani. Compania aradeana a semnat contractul cu municipalitatea in urma castigarii licitatiei organizate pe data de 15 iunie a.c. (M.S.)
 Afisari: 342  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Noi criterii pentru Venitul Minim Garantat    
  Revelatia lui Hardau    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Singura urmasa a Elenei Lupescu acuza (3036 afisari)
 Intrecere pentru suspendarea presedintelui (2704 afisari)
 Informatorii ies la iveala (2691 afisari)
 Puii Vulpii (2162 afisari)
 De ce coalitie anti-Basescu? (2010 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01166 sec.