Ziua Logo
  Nr. 3683 de luni, 24 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Nunta la columbeni
Desi este luni, un nou inceput de saptamana, romanii isi revin cu greu dupa un week-end atat de solicitant. Toti, cu mic cu mare, invitati sau nu, au participat "sufleteste" la ceea ce a fost denumita "nunta secolului" din cauze mai mult sau mai putin clare. Aidoma balurilor din secolele trecute, daca nu aveai "privilegiul" sa fii invitat la evenimentul anului, puteai sa admiri de pe strada, din "public", din "fituicile vremii si - in secolul tehnologiei - sa te uiti la televizor.
Nunta lui Irinel Columbeanu cu Monica Gabor a constituit un blestem pentru comerciantii autohtoni, care au inregistrat pierderi semnificative. Nu a mai dat lumea buluc, ca in alte sambete, sa cumpere tavi cu mici, fleici, cefe, frigarui si alte produse de pus pe gratar. Din simplul motiv ca nu s-au mai dus la gratare, ci au preferat sa stea la televizor. Sa vada cum Irinel Columbeanu o ia de sotie pe roaba Monica Gabor.
Parca romanul nu a barfit demult mai cu sete, nu si-a dat cu parerea mai cu patima in ceea ce priveste un subiect "de interes national". Sansa economiei romanesti - si asa zdruncinata - a fost ca totul s-a petrecut la sfarsit de saptamana, pentru ca altfel ploua cu concedii medicale, scutiri, imbolnaviri subite si invoieli de la sefi.
O barfa pentru fiecare
Daca s-ar da un banut pentru fiecare data cand s-a pronuntat numele celor doi in acest sfarsit de saptamana, s-ar rezolva si problema saraciei in Africa, iar Romania ar deveni un soi de Monte Carlo.
S-a barfit la o bere, s-a barfit "la masa de duminica", in vizita la nasi, la fini, la nepoti, in autobuz, in statie, pe strand si inainte de somnul de dupa-amiaza. Intr-un cuvant, pentru o zi, nu a mai contat ce facea fiecare in casa lui, cand "Irinel a luat-o de sotie pe Monica".
Ce razboi in Liban, care Omar Hayssam, ce Supercupa. Nu a existat invitat la nunta lui Irinel cu Monica care sa nu fi fost forfecat de privirile celor de acasa. Tot romanul de rand a devenit ad-hoc critic de moda, critic de arta, critic de nunti, critic de design, critic de slujbe religioase, critic de aranjamente florale, critic de staturi, de varste, de gustari, intr-un cuvant critic.
Ca in filmele cu povesti
Inutil de mentionat ce s-a intamplat la nunta, pentru ca toata lumea stie. Ziarele care au aparut duminica au relatat intr-un fel sau altul.
Pentru cei care nu au aflat nimic (cum asa ceva?! Unde au fost inchisi?!) despre nunta lui Irinel Columbeanu cu Monica Gabor, ideea este ca totul a fost pregatit pana la cele mai mici amanunte, iar gurile rele spun ca a costat peste 200.000 de euro: flori rare, 11 feluri de mancare, bauturi alese, artificii, daruri (banii stransi (cati or fi fost oare?) vor fi donati sinistratilor - un gest laudabil imitat - desi a avut loc inainte - si de Angelina Jolie care a donat banii stransi pe fotografiile copilului) etc.
Costumul lui Irinel Columbeanu (care s-a casatorit cu Monica Gabor) a fost semnat Yoji Yamamoto, iar Monica Gabor (care sa-a casatorit cu Irinel Columbeanu) a purtat o rochie cu pietre Swarovsky, semnata Aura Dumitriu, cu sandale create de Mihai Albu.
Pentru cununia religioasa a lui Irinel Columbeanu cu Monica Gabor, toata lumea s-a deplasat cu un vapor al lui Ceausescu si, pentru doua ore cat a durat slujba, Manastirea Snagov a devenit inabusitoare pentru cei care au venit sa asiste cum Irinel Columbeanu se casatoreste religios cu Monica Gabor, in lipsa unei sponsorizari a mirelui pentru dotarea cu aer conditionat.
Tati Iri sau Iri tati
Se subintelege ca toata lumea era extrem de fericita: parintii lui Irinel, mama miresei, nasii, finii, invitatii, chelnerii, cantaretii, florile din aranjamente, porumbeii albi, becurile, lacul si vaporasul.
Totusi, o umbra a plutit - pentru cateva minute - peste peisajul idilic de la nunta lui Irinel Columbeanu cu Monica Gabor. Monicai Gabor (care s-a casatorit cu Irinel Columbeanu) i s-a facut rau in timpul slujbei religioase si a fost nevoita sa se aseze pe un scaun. Imediat, a aparut un evantai, iar Irinel (care s-a casatorit cu Monica Gabor) i-a facut "vant" miresei emotionate. Abia dupa miezul noptii, cei care fusesera invitati la nunta lui Irinel Columbeanu cu Monica Gabor au aflat de ce i s-a facut rau miresei. Dupa ora 12 noaptea, invitatii (de la nunta lui Irinel Columbeanu cu Monica Gabor) au vizionat "filmuletul secolului de la nunta secolului", care prezenta "testul de sarcina".
Intr-un cuvant, toata lumea s-a simtit bine la la nunta lui Irinel Columbeanu cu Monica Gabor, atat cat se putea simti cu 12 camere de luat vederi prin zona, care vanau orice gest si orice miscare a invitatilor. Una peste alta, s-au casatorit doi oameni. Casa de Piatra! Copii sanatosi si frumosi! Un lucru este cert: pana la botez Romania se va topi de caldura si se va plictisi ingrozitor.
Monica BICA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
O alta traditie de nunta   de Olga Khan
A r h i v a
  Si Kim Jong-Il s-a casatorit    3 comentarii
  Saptamana fierbinte    1 comentariu
  George Michael, implicat intr-un nou scandal sexual    
  Rusia in pana de votca    
  meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Nunta la columbeni (825 afisari)
 Basescu asteapta acceptul lui Bush (789 afisari)
 Procurorii teroristi (754 afisari)
 Opt pe loc la Academia de Politie (283 afisari)
 Stiri pe scurt (187 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00961 sec.