Ziua Logo
  Nr. 3681 de vineri, 21 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dinu: "Zicu ia mai multi bani decat merita!"
-- "Mister" l-a atacat dur pe fotbalistul crescut si lansat de Dinamo, dupa ce acesta a semnat ieri un contract pentru un sezon cu rivala Rapid, sub forma de imprumut de la Inter
Administratorul delegat al lui FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat ieri ca Ianis Zicu, fotbalist imprumutat de Inter Milano la Rapid pentru un sezon, castiga mai mult decat merita. "Ar fi o discutie foarte lunga, dar eu o fac foarte scurta. Se creeaza o falsa impresie. Va spun un singur lucru dramatic: Dinamo a facut imens pentru Zicu, chiar si anul trecut. Dinamo a acceptat ca Zicu sa primeasca in jur de 1.360 de euro pe zi. Imens. Acum primeste in jur de 1.600 de euro pe zi. Acesti tineri castiga mai mult decat au dovedit ca pot sa faca in fotbal. Asta este marea problema a fotbalului", a spus Dinu. Zicu, care a evoluat in sezonul trecut la Dinamo, tot sub forma de imprumut de la Inter, a semnat ieri un contract de joc cu Rapid. Daca va confirma in Giulesti, fotbalistul ar putea fi achizitionat definitiv de catre giulesteni. Intrebat daca Zicu a ales oferta Rapidului pentru bani, Dinu a raspuns: "El traia bine si cu 1.300 de euro, la 1.600 innebuneste!". "Mister" a precizat ca Zicu a avut parte de tot sprijinul din partea clubului, dar nu a stiut sa profite. "Sa dea Dumnezeu sa reuseasca pentru fotbal, depinde numai de el, iar anul trecut a avut tot sprijinul. Totul a depins numai de el si in nici un caz acesta falsa impresie ca nu a fost pus in valoare la Dinamo. La varsta si talentul respectiv, mintea si seriozitatea trebuie sa ajute picioarele si sa existe aceasta interactiune fizica si cerebrala. I-o dorim si speram sa reuseasca", a adaugat Dinu. Fostii coechipieri ai lui Zicu nu s-au suparat insa pe faptul ca acesta a ales sa joace la rivala din Giulesti. Atacantul Ionel Danciulescu a declarat ca va ramane prieten cu Zicu. "Este alegerea lui, raman prieten cu el, indiferent de ceea ce a ales. Este jucator profesionist si ii doresc foarte mul succes in continuare", a spus Danciulescu.
La randul sau, atacantul Claudiu Niculescu este de aceeasi parere: "Zic ca Danciu, pentru ca am crescut impreuna de mici. Il astept sa vina aici cu Rapid, sper sa nu faca un meci prea bun. Ii urez bafta la noul club. Am un usor regret ca nu a venit la noi, ci s-a dus la Rapid, dar fiecare isi alege drumul in viata". Secretarul general al lui FC Rapid, Constantin Zotta, a anuntat ieri ca transferul lui Ianis Zicu s-a oficializat, atacantul semnand contractul cu gruparea giulesteana. "Totul este in regula acum, Zicu este si oficial jucatorul Rapidului. Avem semnatura lui si a lui Inter Milano pe contract, mai ramane sa ajunga si cartea verde pentru ca el sa poata juca sambata in meciul cu Steaua. Sper ca aceasta sa ajunga cel mai tarziu maine. Oricum, noi am inregistrat astazi contractul la liga", a afirmat Zotta. (MIG)
Noua achizitie este asteptata in Giulesti
Razvan Lucescu: "Se potriveste perfect Rapidului"
Mircea Lucescu sustine ca decizia in cazul de imprumut a apartinut doar lui Inter
Rapidistii au revenit luni seara din turneul de pregatire efectuat in Franta, declarandu-se gata de inceperea noului sezon, prima lor partida fiind Supercupa cu Steaua, de maine seara. Subiectul "la zi" a fost transferul lui Zicu in Giulesti, mutare de care antrenorul alb-visiniilor s-a declarat extrem de multumit. "Am insistat pentru el, pentru ca este un jucator pe care mi l-am dorit. Nu este adevarat ca s-a ratat la Dinamo. Este un jucator talentat, care oricand poate avea o executie prin care sa ajute echipa. Este un baiat entuziast care se potriveste perfect Rapidului", a comentat Razvan Lucescu. Acesta s-a declarat convins ca Zicu va fi bine primit de fanii din Giulesti, in ciuda trecutului sau dinamovist. "Rapidistii il vor primi cu inima deschisa. Eu nu stiu ca un fotbalist de la Steaua sau Dinamo sa fi fost primit altfel in Giulesti. Noi suntem altfel. Nu stiu ce suporter ar fi nemultumit cand vine un jucator de valoarea lui Zicu", a mentionat R. Lucescu, care a adaugat ca nu stie daca pana la inceperea campionatului va mai veni si un atacant de la Sahtar Donetk. Mutarea lui Zicu la Rapid i-a deranjat pe dinamovisti, care l-ar fi dorit in continuare sub forma de imprumut pe fotbalistul lui Inter Milano. Acestia l-au acuzat pe Mircea Lucescu de faptul ca ar fi intervenit pe langa Massimo Moratti, boss-ul lui Inter, pentru a-l directiona pe fotbalist la echipa fiului sau. Lucescu senior a negat aceasta varianta, declarand ca a vorbit cu Moratti, care i-a propus sa-l ia pe jucator la Sahtar. "I-am spus ca am prea multi straini, iar el m-a anuntat atunci ca o sa-l imprumute in Serie B. Inter nu imprumuta niciodata un jucator de doua ori la rand la aceeasi echipa. A aparut apoi varianta Rapid, iar seful lui Inter a fost de acord", a explicat M. Lucescu. (B.G.)
A r h i v a
  Prezentare oficiala la "Crowne Plaza"    
  Zidane si Materazzi suspendati de FIFA    4 comentarii
  Dinamo trage de M. Niculae    
  Ziulkiarov este una si aceeasi persoana cu Mutlu    
  Daruri de la greci    
  Reggina si Messina risca retrogradarea!    
  Tilinca si Panin in spital    
  Gorica pentru Steaua    
  Inca o hahalera    
 Top afisari / comentarii 
 Remus Opris a fost urmarit de 38 de securisti (180 afisari)
 Caderea Omertei (131 afisari)
 Marea decapitare (114 afisari)
 "Ne-au scos noaptea in zapada, doar in pijamale" (82 afisari)
 Legea talionului (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00977 sec.