Ziua Logo
  Nr. 3677 de luni, 17 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Pavelescu, sef la taranisti
Vicepresedintele crestin-democrat Aurelian Pavelescu a fost ales, sambata, in functia de presedinte al organizatiei PNTCD Bucuresti cu o larga majoritate de voturi. "Am fost ales cu majoritatea voturilor si acest fapt reprezinta un semnal ca exista consens si ca oamenii au incredere in mine. Primul obiectiv este de a obtine un scor electoral la alegerile locale de minimum 8-10% si de a promova un candidat puternic pentru Primaria Capitalei. "Cu fata catre cetateni" reprezinta esenta proiectului meu politic", ne-a declarat noul lider al popularilor bucuresteni. El a spus ca isi mai propune reformarea filialei centrale si imbunatatirea relatiilor cu mass-media. Pe de alta parte, Pavelescu a avertizat ca va amenda toate "abuzurile" si "gafele" administratiei bucurestene. Ceilalti reprezentanti ai conducerii PNTCD Bucuresti sunt: Ion Varlam, prim-vicepresedinte, Radu Rizescu, secretar general, si Ionut Gherasim, George Scarlat si Vasile Robert vicepresedinti. (R.G.)
"Cu mucii pe freza"
Premierul Tariceanu a gasit de cuviinta sa-si arate muschii in fata tanarului Cristian Boureanu, care mai este si suspendat din partid pe o perioada de un an. Fiind in prim-planul atentiei tinerilor liberali, la scoala de vara a PNL, de la Gura Humorului, Tariceanu l-a etichetat pe Boureanu drept "baiatul cu mucii pe freza". Dupa o astfel de dovada de curaj, primul-ministru n-a catadicsit sa isi asume aceasta sintagma, spunand ca un "prieten" al sau obisnuieste sa il numeasca asa pe Boureanu. "Modelul de urmat nu este nicidecum cel al baiatului cu mucii pe freza, cum ii place unui prieten de-al meu sa spuna despre cineva care a facut parte din PNL, dar in prezent este suspendat", le-a sfatuit grijuliu Tariceanu pe tinerele sperante liberale. In replica, Boureanu l-a acuzat pe premier de lipsa de educatie, spunand ca ii lipsesc cei sapte ani de acasa. "Nu cred ca poate fi ceva de comentat din declaratia lui Calin Popescu Tariceanu. As mentiona doar ca saptamana trecuta am vazut declaratia din judetul Arges a vicepresedintelui PNL Teodor Melescanu, despre sanctiuni si excluderi, care spune totul despre scoala politica socialista a acestuia, iar astazi avem declaratia domnului Tariceanu, care spune totul despre cei sapte ani de acasa pe care nu ii are", a sustinut deputatul, citat de Mediafax. (R.G.)
Colaborare PIN-PSD reformat
Presedintele PIN Cozmin Gusa a anuntat ieri ca formatiunea pe care o conduce ar putea colabora cu PSD, in cazul in care acest partid va fi reformat de "noua generatie", reprezentata de Mircea Geoana, "grupul de la Cluj", Victor Ponta sau Daciana Sarbu. "Daca PSD se reformeaza si dispar acei lideri santajabili, poate sa existe o posibilitate de colaborare si un limbaj comun", a explicat Gusa. In replica la comentariile acestuia, senatorul Vasile Dancu a spus ca PIN se regaseste in planurile de colaborare ale PSD. Dancu sustine ca liderul PIN este o persoana care nu s-a indepartat de stanga politica si care se afla pe aceeasi baricada cu PSD. "Prin spiritul de innoire, promovat si in perioada cat a fost secretar general al PSD, prin pozitionarea in opozitie, Cozmin Gusa este in consens cu spiritul reformei din PSD", a spus Dancu, citat de Mediafax. Pesedistul a adaugat ca partidul pe care il reprezinta ar putea colabora cu PIN atat in plan parlamentar, votand impreuna anumite proiecte de lege, dar si in "situatii electorale sau post-electorale". (V.D.)
Profanarea cimitirului Tiganca
MAE a luat atitudine in cazul vandalizarii Cimitirului Eroilor din satul Tiganca, Republica Moldova, un comunicat al institutiei precizand, la finalul saptamanii trecute, ca "vineri, 14 iulie 2006, Adrian Vierita, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, a solicitat o intrevedere cu insarcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova la Bucuresti, Larisa Pasecinic". "Din informatiile primite" cu ocazia intrevederii destinate exprimarii "preocuparii partii romane fata de disparitia drapelului Romaniei arborat la Cimitirul de Onoare de la Tiganca", "a rezultat ca autoritatile Republicii Moldova regreta producerea acestui incident nefericit, care are un caracter cu totul izolat", informeaza comunicatul, precizand ca "autoritatile moldovene cu competente in materie depun in momentul de fata eforturi pentru solutionarea cat mai rapida a situatiei, astfel incat astfel de incidente sa nu se mai repete". "De asemenea, ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Filip Teodorescu, a contactat autoritatile moldovene de la Chisinau in vederea clarificarii situatiei", conchide MAE. Potrivit primarului din satul Tiganca, Petru Gandrabur, cateva persoane necunoscute au patruns, in urma cu doua saptamani, in cimitir si au rupt drapelul statului roman profanand cimitirul la exact 65 de ani de la luptele date pentru eliberarea Basarabiei de catre Armata Romana. (D.E.)
A r h i v a
  Guvern de decor    4 comentarii
  Anticipatele lui Boc    1 comentariu
  Rebelii din PNL ies la rampa    3 comentarii
  Taximetristul Gusa    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Fabricile Prodanof raman furate (1196 afisari)
 Ofiterii lui Radulescu (456 afisari)
 Asfalt PD (226 afisari)
 Examene de cosmar (191 afisari)
 Axa Washington-Londra-Bucuresti si Ierusalimul (122 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00953 sec.