Ziua Logo
  Nr. 3677 de luni, 17 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Doctorul Bartha a murit
Doctorul Nicholas Bartha, barbatul care si-a aruncat in aer locuinta din Manhattan, la sfarsitul saptamanii trecute, a murit sambata, din cauza ranilor suferite in explozie. Conform Mediafax, Bartha, in varsta de 66 de ani, se afla, inca de luni, in coma indusa medical la Weill Cornell Medical Center. El este banuit ca a provocat explozia cladirii si a intentionat sa se sinucida, insa, dupa sosirea echipelor de interventie la locul exploziei, a cerut ajutorul acestora. Bartha nu a fost pus sub acuzare pentru producerea exploziei, care a provocat ranirea a patru trecatori si a 11 pompieri si a avariat cladirile din apropiere. Nicholas Bartha s-a nascut in Romania, iar in timpul studiilor, a cunoscut-o, la Roma, pe olandeza Cordula Hahn, cu care a plecat in 1974 in Statele Unite, unde cei doi s-au casatorit. Bartha si parintii sai au reusit ulterior sa stranga banii necesari pentru a cumpara cladirea din Manhattan aruncata in aer luni si pe care medicul de origine romana ar fi trebuit sa o vanda in urma divortului. (G.T.)
Sinucidere la Petrosani
O femeie si un barbat, sot si sotie, s-au aruncat, sambata seara, de la etajul al saptelea al unui bloc aflat in centrul municipiului Petrosani. Martorii au declarat ca prima data s-a aruncat in gol, din balcon, femeia, iar la scurt timp sotul sau a facut acelasi lucru. "A sarit femeia, iar pe barbat l-am vazut dupa cateva minute cum statea agatat cu fata la zid, dupa care si-a dat drumul in gol", a declarat Vasile Mandru, unul dintre martori. Sotii Poenaru au trei copii, doua fete studente si un baiat la liceu. "Stateam la televizor si am auzit o bufnitura puternica. Noi avem porumbei si toti au zburat si mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva. Am iesit pe balcon si am vazut-o pe vecina de la etaj zdrobita de trotuar, iar pe sotul ei agatat cu mainile de bara de la terasa. Am strigat la el sa nu se arunce, insa la scurt timp si-a dat drumul. Ii stiam drept o familie linistita, nu am auzit niciodata certuri de la ei, iar copiii lor sunt foarte respectuosi si cuminti", a declarat Ana Bartos, vecina a celor doi. Politia a inceput o ancheta in acest caz. (G.T.)
Copii raniti
Doi copii din comuna Daesti, judetul Valcea, au ajuns la spital cu arsuri pe fata si pe maini, dupa ce au dat foc unui obiect pirotehnic gasit pe un camp. Cei doi copii, in varsta de opt ani, respectiv sase ani, s-au jucat, sambata, impreuna cu un alt baiat, pe un teren apartinand unei baze de agrement situata in satul Fedelesoiu. Cei trei au pus pe foc un obiect care a explodat si i-a ranit pe doi dintre ei. Acestia au suferit arsuri de gradul doi in zona fetei si a antebratelor si au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea. Angajatii Biroului Arme Explozibil si Substante Toxice (BAEST) din cadrul Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Valcea, care s-au deplasat la fata locului, au constatat ca obiectul pirotehnic pe care l-au gasit copiii a ramas probabil neexplodat din 8 iulie, cand la baza de agrement a fost un foc de artificii. (G.T.)
Loviti de tren
Un tanar de 25 de ani a murit, ieri dimineata, iar alte doua persoane au ajuns la spital, dupa ce trenul personal care circula pe relatia Tulcea-Constanta a lovit doua autoturisme, la interval de mai putin de o jumatate de ora. Primul accident a avut loc dupa ce Mihai Zaifu, de 36 de ani, din Constanta, aflat la volanul unui autoturism Dacia nu a oprit sa se asigure la trecerea peste calea ferata din zona Cogealac-Ramnicu de Jos. Masina acestuia a fost lovita in plin de tren, autoturismul fiind tarat pe o distanta de mai bine de 150 de metri. In urma impactului, soferul a fost ranit si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, unde a ramas internat. La mai putin de o jumatate de ora, acelasi tren personal care circula pe relatia Tulcea-Constanta a intrat in coliziune cu o alta masina Dacia in care se aflau cinci persoane, printre care si un copil de opt luni. In urma accidentului, soferul a murit, iar sotia sa a fost grav ranita. (G.T.)
Proxeneta arestata
O femeie din localitatea clujeana Turda a fost arestata preventiv de Tribunalul Cluj, pentru trafic de persoane, fiind acuzata ca a racolat mai multe tinere pe care le-a obligat sa se prostitueze. Emilia S., in varsta de 54 ani, din Turda, judetul Cluj, a fost retinuta pentru trafic de persoane si trafic cu minori, de catre ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si de catre procurori de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Anchetatorii au stabilit ca Emilia S., impreuna cu fiul ei, Zolta M., a racolat, in perioada 2001-2005, mai multe tinere, pe care le-a obligat sa se prostitueze. Tribunalul Cluj a emis pe numele femeii un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de persoane si trafic cu minori. (G.T.)
Tanar gasit inecat
Un tanar de 20 de ani din Alba Iulia, disparut in timp ce se afla la scaldat pe raul Mures, a fost gasit inecat dupa ce in ultimele doua zile a fost cautat continuu de autoritatile locale si echipe de pompieri. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, Ovidiu Costea, a declarat, citat de Mediafax, ca tanarul a fost gasit inecat la aproximativ o suta de metri distanta de locul in care se scalda joi dupa-amiaza, cand a fost dat disparut. Cadavrul acestuia a fost gasit in dreptul unei punti, in zona localitatii Seusa, dupa ce a fost scos la suprafata de apele raului. (G.T.)
Hoti dupa gratii
Trei hoti, dintre care unul urmarit general, au fost prinsi de politistii bucuresteni dupa ce au spart o locuinta situata in Sectorul 1. Potrivit Politiei Capitalei, acestia au furat bijuterii, bani, obiecte de imbracaminte si un telefon mobil, prejudiciul, in valoare de 7000 de euro, fiind insa recuperat in totalitate. Grupul era format din Niculae B., de 43 de ani, zis "Cap de fier", din Sectorul 6, Petre U., in varsta de 29 de ani, din Sectorul 4, urmarit general, pe numele caruia exista un mandat de executare a pedepsei de sapte ani, pentru furt calificat, si Dimitrie P., de 38 de ani, din judetul Ilfov. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca cei trei sunt autorii mai multor talharii comise in Capitala. (G.T.)
Traficant prins in flagrant
Un tanar din localitatea Curtea de Arges a fost prins in flagrant de politisti in timp ce vindea peste o jumatate de kilogram de hasis, el fiind prezentat Tribunalului Arges, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru detinere si trafic de droguri de mare risc. Ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti l-au prins in flagrant pe Florin Sorinel M., de 21 ani, din Municipiul Curtea de Arges, in timp ce vindea cinci batoane de hasis, pentru 7000 de euro. Tanarul a fost capturat de politisti in apropierea unui bar unde acesta lucra ca ospatar. In urma perchezitiei, au fost gasite 690 grame de hasis si 7000 de euro. De asemenea, politistii au perchezitionat si masina tanarului, inmatriculata in Italia, unde au mai gasit aproximativ 70 de grame de hasis. Procurorii DIICOT l-au prezentat pe Florin Sorinel M. in fata judecatorilor Tribunalului Arges, sub acuzatia de detinere si trafic de droguri de mare risc, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. (G.T.)
A r h i v a
  Parintii ucigasului Larisei Chelaru alungati de vecini    3 comentarii
  O noua plangere penala impotriva lui Atanasiu    
  Rompetrol cere urgentarea trimiterii dosarului in instanta    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Fabricile Prodanof raman furate (1196 afisari)
 Ofiterii lui Radulescu (456 afisari)
 Asfalt PD (226 afisari)
 Examene de cosmar (191 afisari)
 Axa Washington-Londra-Bucuresti si Ierusalimul (122 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01151 sec.