Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Festivalul Mozart aproape de final
In aceste zile, in Bucuresti se afla in plina desfasurare MozartFEST. Inceput pe data de 7 iulie, evenimentul va continua pana duminica, 16 iulie, in Piata George Enescu, langa Ateneul Roman. Intre orele 11.00 si 23.00, pe toata durata manifestarii, publicului bucurestean i se propune o intalnire cu Mozart, de la a carui nastere se implinesc anul acesta 250 de ani. Cum artistul si-a petrecut o mare parte din viata calatorind, Festivalul organizat in noua orase est-europene, printre care unele vizitate de el, precum Praga, Brno si Bratislava, reflecta spiritul muzicianului nascut la Salzburg. Itinerarea unor proiectii open-air de muzica clasica este o reteta vieneza de succes ce a ajuns anul acesta si la Bucuresti.
Pe o scena improvizata langa Ateneu, au loc in fiecare seara recitaluri live ale unor artisti romani premianti sau participanti la festivaluri internationale, urmate de proiectii de film, inregistrari ale unor opere si concerte internationale Mozart. Pana acum s-au desfasurat concerte ale unor artisti precum Mircea Ionescu, Anca Vasile sau Ioana Mindrescu, iar in aceasta seara va sustine un recital Maria Jinga, acompaniata la pian de Verona Meyer. Vineri si sambata urmeaza recitalurile Cvartetului Imperioso, respectiv al Corului Acapella, pentru ca in ultima seara, Filarmonica din Viena sa ofere un Concert Festiv incepand cu ora 21.30, dupa spectacolul "Directorul de teatru" in regia lui Doru Marin. In continuarea recitalurilor au fost programate pana acum proiectii de filme precum "Don Giovanni", in interpretarea Operei de Stat din Viena, "Rapirea din Serai" a Operei din Zurich sau "De la Papageno la Figaro", o opera comica pentru copii. Aseara au fost prezentate doua filme, "Gala Mozart din Praga", in interpretarea Orchestrei Filarmonice din Cehia, urmat de "Dans aniversar si alte dansuri". Concertul de Gala al Operei de Stat din Viena, impreuna cu Filarmonica din Viena este filmul programat pentru aceasta seara, urmat vineri de opera "Nunta lui Figaro" si sambata de Concertul Festiv din Salzburg, tot in interpretarea Filarmonicii din Viena.
Iubitorii muzicii lui Mozart se pot bucura de toate aceste manifestari din Piata George Enescu, accesul fiind gratuit pe toata durata festivalului. Organizatorii, ArCuB impreuna cu Primaria orasului Viena, au incercat sa creeze in spatiul dintre Ateneul Roman si Muzeul de Arta un ambient cu specific romanesc si austriac, promovand produse ale gastronomiei din cele doua tari. O expozitie a artistilor plastici, una de carte si o alta de film, avand ca tema viata si opera artistului austriac, intregesc peisajul din Piata George Enescu, unde Wolfgang Amadeus Mozart este anul acesta gazduit pentru zece zile. (M.A.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cind sa ma duc si eu , se termina   de folclorist
A r h i v a
  Teatrul ca metafora    
  Conferintele d-lui Charles Oulmont la Radio Normandie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00864 sec.