Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Malika Zidane vrea sa-l castreze pe Materazzi
-- Mama fotbalistului francez considera ca fiul sau a procedat corect lovindu-l pe italian, pentru injuriile pe care acesta i le-a adus in timpul finalei mondiale
Cotidianul britanic Daily Mirror sustine ca Malika Zidane, mama fotbalistului Zinedine Zidane, eliminat in finala Cupei Mondiale dupa ce l-a lovit cu capul in piept pe jucatorul italian Marco Materazzi (foto), l-a laudat pe fiul sau pentru gestul pe care l-a facut. Malika Zidane l-a anuntat pe fundasul italian ca vrea ca "ouale sale sa fie taiate" pentru implicarea sa in eliminarea lui Zinedine, dupa ce presa a informat ca Materazzi a facut-o "tarfa terorista". Algeriana Malika, care este in convalescenta, a sustinut ca fiul sau pur si simplu i-a aparat onoarea, atunci cand l-a lovit pe Materazzi in finala de duminica. Ea a povestit prietenilor ca este total dezgustata de ceea ce a auzit. "Il laud pe fiul meu pentru ca a aparat onoarea familiei. Nimeni n-ar trebui sa fie supus la asemenea insulte in interiorul sau in afara terenului de fotbal si chiar nu imi pasa ca era finala Cupei Mondiale. Nu pot decat sa il sfidez pe Materazzi, iar daca ceea ce a spus e adevarat, atunci ii vreau ouale pe un platou", a spus Malika. Mama lui Zidane a mentionat ca toata familia sa este trista pentru ca fiul sau si-a incheiat cariera in acest mod. "Toata familia e trista, dar cel putin el are onoare. Unele lucruri sunt mai importante decat fotbalul", a precizat Malika. Fundasul italian a dezmintit ca i-ar fi spus lui Zidane "fiu de tarfa terorista", dar a recunoscut ca l-a injurat pe capitanul nationalei franceze.
Blatter vrea sa-i retraga "Balonul de aur" lui Zidane
Joseph Blatter, presedintele FIFA, a luat ieri pozitie fata de incidentul care a avut loc intre cei doi jucatori, afirmand ca Zinedine Zidane ar putea pierde titlul de cel mai bun jucator al Cupei Mondiale. Intr-un interviu acordat cotidianului "La Repubblica", Blatter a lasat sa se inteleaga ca lui Zidane ar putea sa-i fie retrasa aceasta distinctie, dar a precizat ca "inainte de a lua o decizie, trebuie asteptat finalul anchetei". "Castigatorul acestui premiu nu este desemnat de FIFA, ci de o comisie internationala a jurnalistilor. Insa Comitetul Executiv al FIFA are datoria de a interveni daca observa un comportament contrar eticii sportului. De aceea am cerut Comisiei de Disciplina sa deschida o ancheta", a precizat presedintele FIFA. Blatter a continuat spunand ca s-a simtit prost in momentul in care Zidane l-a lovit pe Materazzi. "Mi-a facut mult rau. Il cunosc pe Zidane de mai multi ani, ii stiu personalitatea extraordinara, stilul de viata, discretia, familia... Dar acest gest m-a facut sa ma simt prost, pentru el si pentru fair-play", a spus seful forului international. Presedintele FIFA a tinut sa precizeze ca gestul capitanului nationalei Frantei a fost vazut de arbitrul de rezerva si nu dupa ce au fost urmarite inregistrarile video. (B.G.)
 Comentarii: 12 Afiseaza toate comentariile  
Ne apropiem de adevar ?!   de Sorin
din ziarele italiene, PENTRU ORIANA   de beatle-maniacul
fotbalul nu e sport de aristocrati.   de Anton(ala cu cimentul)
Ce naste din pisica, soarece mananca!   de Hantzy
:-)))))))))))))))))))))))))   de Pinkie
Prostii   de Sorin
Domnului Virgil Ciuca,   de alwis46
Domnu,Doamna "THE" si "CALATOR".... Va mai aduceti aminte ."Napoleonul francez"... era ALGERIAN...   de CONU
De unde se vede ca Nationala Frantei nu avea coach/psy ...   de Pinkie
MULTI ROMANI AR TREBUI SA INTELEAGA CA...   de GICA CONTRA
Malika, telenovella algeriana: "si chiar nu imi pasa ca era finala Cupei Mondiale"   de Oriana
Mai baieti mai   de the
A r h i v a
  Altex da trei milioane de euro in Giulesti    
  Rapidul pleaca iar in Europa    
  Rednic: "Mergem sa castigam!"    
  Borcea: "Rivalelor le va fi greu sa se tina dupa Dinamo!"    1 comentariu
  Farul in fata istoriei    1 comentariu
  Gorica la un pas de Steaua    
  UEFA Champions League - turul I preliminar    
  Lippi si Klinsmann au plecat in glorie    1 comentariu
  Romania in careul de asi din Ithaca    
  FRF isi bate joc de suporteri    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00976 sec.