Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Guru Bivolaru a ajuns la Curtea Constitutionala
Procesul liderului Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) a fost suspendat, Tribunalul Sibiu admitand o sesizare a avocatilor lui Gregorian Bivolaru privind neconsitutionalitatea unui articol din legea speciala privind traficul de persoane. La termenul care a avut loc in urma cu doua zile, judecatorii au audiat mai multi martori, printre care si tinere pe care Bivolaru este acuzat ca le-ar fi corupt, una dintre ele recunoscand faptul ca si-a inceput viata sexuala cu liderul MISA la varsta de 15 ani. Tribunalul a ramas apoi in pronuntare in ceea ce priveste o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de aparatorii lui Gregorian Bivolaru. Mai exact, este vorba, potrivit avocatului Tiberiu Barbacioru, de legea speciala privind traficul de persoane care ar contine articole ce incalca drepturile constitutionale la libertatea individuala. Conform articolului 29 din Constitutie, libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. "Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale. Libertatea constiintei este garantata; ea trebuie sa se manifeste in spirit de toleranta si de respect reciproc", se arata in acest articol constitutional, care, conform avocatului, ar fi incalcat de legea criticata. Tribunalul a admis in cele din urma exceptia ridicata, astfel ca procesul gurului Bivolaru a fost suspendat, Curtea Constitutionala urmand sa se pronunte in ceea ce priveste articolul invocat.
Act sexual cu un minor
Liderul MISA a fost trimis in judecata, in august 2004, de catre procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei. Procesul lui Bivolaru a inceput la Sibiu in luna februarie 2005, dupa ce aparatorii liderului Miscarii de Integrare Spirituala au cerut stramutarea din Bucuresti in oricare alt loc din tara.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 2002 - martie 2004, folosindu-se de calitatile declarate de "profesor yoga" si "mentor spiritual", Gregorian Bivolaru a recrutat-o, "prin abuz de autoritate si tinere in stare de aservire", pe minora Madalina Dumitru, cursanta yoga, pentru a o exploata sexual. De asemenea, desi pe numele lui exista o interdictie de a parasi tara, Bivolaru a iesit din Romania, fiind retinut la Malmo, in Suedia. Ulterior, el a obtinut statut de azilant.
George TARATA 
A r h i v a
  Macovei vrea sa-l schimbe pe Botos    13 comentarii
  Cozma mai sta un an    2 comentarii
  Medicamentele generice in Romania    1 comentariu
  Dosarul "Cathedral Plaza" a fost stramutat la Constanta    5 comentarii
  Expertiza psihiatrica pentru teroristul Butelie    
  Alpha Bank Iasi a pierdut procesul cu ONPCSB    
  Victima sefului AFAN a fost inmormantata    
  Dosarul Becali-MApN, pe masa lui Botos    
  Fost ofiter SRI audiat in cazul unei fraude de sute de milioane de dolari    
  Sotul uneia dintre batranele gratiate va fi arestat    2 comentarii
  Omar a dat din nou cu flit instantei    
  Propuneri privind schimbarea circulatiei pe drumurile publice    
  Stiri pe scurt    
  Sunati aici!    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01203 sec.