Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Dosarul "Cathedral Plaza" a fost stramutat la Constanta
-- Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea firmei SC Millenium Building privind stramutarea cauzei care priveste legalitatea constructiei imobilului de langa Catedrala "Sf. Iosif" din Bucuresti
MIRCEA PAUN - ZIUA FOTO
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis, ieri, cererea firmei SC Millenium Building privind stramutarea dosarului in care a fost actionata in instanta de catre Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti privind legalitatea constructiei imobilului de langa Catedrala "Sf. Iosif" din Bucuresti. Reprezentantii Millenium Building au invocat in fata magistratilor ca, prin stramutarea dosarului la alta instanta din tara, s-ar evita eventualele presiuni din partea enoriasilor. Solicitarea a fost admisa, astfel ca dosarul urmeaza sa fie solutionat de magistratii Tribunalului Constanta. Pana in acest moment, procesul in care Arhiepiscopia Romano - Catolica solicita anularea autorizatiilor de construire pentru cladirea de 19 etaje ce se ridica langa Catedrala "Sf. Iosif" s-a aflat la sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti.
In luna aprilie, Arhiepiscopia Romano-Catolica din Capitala a actionat in judecata Primaria Generala, Primaria Sectorului 1, Inspectoratul de Stat in Constructii, Ministerul Culturii si Cultelor, precum si societatea care construieste imobilul. Reprezentantii bisericii au cerut oprirea lucrarilor de constructie, intrucat societatea a inceput lucrarile de ridicare a imobilului aflat in vecinatatea Catedralei fara a avea acordul bisericii.
In replica, reprezentantii firmei Willbrook Management declarau atunci ca intregul proiect a fost gandit dupa consultarea cu Arhiepiscopia, iar solutia gasita evidentiaza Catedrala "Sfantul Iosif". Tot atunci constructorii spuneau ca lucrarile au fost retrase pe o suprafata de doar 40 la suta din terenul apartinand Willbrook Management, pentru a face posibila constructia pietei destinata Catedralei "Sfantul Iosif", fiind luate toate masurile tehnice pentru a asigura securitatea vecinatatilor, inclusiv cea a Catedralei, in acest sens fiind selectata o tehnologie moderna, mai scumpa pentru proiect, dar sigura. Willbrook Management mai afirma ca a obtinut toate aprobarile impuse de legile romanesti in sapte ani, fiind respectate toate etapele obligatorii si respingea ipotezele conform carora proiectul Piata Catedralei ar fi construit "pe alte baze decat cele profesioniste, etice si legale". (G. TARATA)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Ofiterul de securitate - aparator al Millenium si coleg cu securistii din ICCJ+INM   de ness
catedrala, millenium building   de a.dumitrascu
dosarul "Cathedral plaza"   de o minte limpede
La Constanta...   de dur
E "stravazie..." ASADAR "OAMENII PRIMARULUI MAZARE" vor judeca ce fac "OAMENII PRIMARULUI VIDEANU".. Jigniti BUNUL-SIMT   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Macovei vrea sa-l schimbe pe Botos    13 comentarii
  Cozma mai sta un an    2 comentarii
  Medicamentele generice in Romania    1 comentariu
  Expertiza psihiatrica pentru teroristul Butelie    
  Alpha Bank Iasi a pierdut procesul cu ONPCSB    
  Victima sefului AFAN a fost inmormantata    
  Dosarul Becali-MApN, pe masa lui Botos    
  Fost ofiter SRI audiat in cazul unei fraude de sute de milioane de dolari    
  Guru Bivolaru a ajuns la Curtea Constitutionala    
  Sotul uneia dintre batranele gratiate va fi arestat    2 comentarii
  Omar a dat din nou cu flit instantei    
  Propuneri privind schimbarea circulatiei pe drumurile publice    
  Stiri pe scurt    
  Sunati aici!    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02309 sec.