Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Manevra lui Felix
-- Avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon, vrea sa-l recuze pe Dinescu * Replica poetului: "S-o recuze pe mamica lui"
Conservatorii, in frunte cu avocatul sefului, Sergiu Andon, s-au apucat sa stranga probe pentru a dovedi ca Mircea Dinescu, unul dintre membrii CNSAS, s-a antepronuntat in cazul deciziei privind colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea, devenind astfel incompatibil. In replica, Mircea Dinescu i-a transmis lui Andon ca face gainarii de avocat marunt si l-a trimis "sa o recuze pe mamica lui".
Dupa ce in urma cu doua zile CNSAS l-a chemat din nou pe Voiculescu la sediul institutiei, ieri, avocatul lui Felix a prins curaj si a conditionat audierea clientului sau de recuzarea lui Mircea Dinescu. "Suntem in faza adunarii probelor ca acest membru al Colegiul s-a antepronuntat, devenind incompatibil cu participarea la solutionarea cazului Voiculescu", a anuntat Andon, printr-un comunicat de presa, adaugand chiar ca probatoriul care se va strange va fi analizat si din perspectiva formularii unei plangeri penale impotriva lui Dinescu. De altfel, avocatul lui Felix a spus ieri, pentru NewsIn, ca urmeaza sa-l dea in judecata pe Dinescu, dar a aratat ca nu stie inca pentru ce. "Vom vedea de ce il vom acuza pe domnul Dinescu in functie de vocabulele adresate lui Dan Voiculescu pe diverse posturi TV",a explicat Andon.
"Avocat contrafacut!"
"Ceea ce face Andon e o gainarie de avocat marunt", s-a revoltat Mircea Dinescu, auzind ca Sergiu Andon vrea sa-l recuze. Membrul CNSAS a aratat ca avocatul lui Voiculescu "e ca o domnisoara prinsa pe autostrada care nu vrea sa stea de vorba cu Politia decat daca este recuzata". "Domnul Andon poate sa o recuze pe mamica lui. A inceput sa faca ordine in Romania. Are o sabiuta de lemn cu care vrea sa se dueleze. Sa schimbe instrumentul, avocat contrafacut!", a mai spus Dinescu. Membrul CNSAS a respins totodata acuzatiile lui Andon, potrivit caruia s-ar fi antepronuntat inainte ca CNSAS sa ia o decizie in cazul Voiculescu. "Totul e o gargara. Noi pe Voiculescu nu-l chemam la audieri, ci chiar el a cerut asta. Nu ne mai putem antepronunta pentru ca deja ne-am pronuntat".
Membrii CNSAS nu pot fi recuzati
Regulamentul CNSAS nu contine nicio prevedere referitoare la recuzarea membrilor, a anuntat ieri membrul CNSAS, Corneliu Turianu, adaugand ca membrii Colegiului pot lua, doar daca vor, in discutie solicitarea lui Andon. La randul sau, avocatul Valeriu Stoica, a declarat ieri, pentru NewsIn, ca procedura recuzarii nu poate fi aplicata in CNSAS, deoarece functionarea Colegiului este una administrativa, nu jurisdictional-administrativa. "In plus, chiar daca ar fi o asemenea procedura jurisdictional-administrativa in Colegiu, ar fi de discutat daca s-ar putea aplica recuzarea, conform Codului de Procedura Civila, cat timp legea nu prevede aceasta posibilitate", a explicat Stoica. Fostul lider liberal a adaugat ca lipsa unei prevederi exprese privind recuzarea membrilor Colegiului nu poate fi speculata pe principiul "ceea ce nu este interzis este permis". (C. EPURAN)
Voiculescu promite sa fie cooperant
Avocatul lui Felix, Sergiu Andon, a anuntat ieri ca liderul PC va "analiza in spirit cooperant" invitatia adresata de membrii CNSAS pentru o noua audiere, dar in acelasi timp, a pus conditii legate de venirea sa la sediul Colegiului. "La intoarcerea in tara, domnul Voiculescu va analiza in spirit cooperant invitarea sa la o noua intalnire cu membrii Colegiului, in masura in care, din cuprinsul invitatiei, nu vor reiesi indicii ca membrii Colegiului il privesc ca pe o persoana vinovata, cu prejudecata pe care si-au format-o la prima examinare, in urma unor proceduri precare", a precizat Andon. Avocatul lui Felix s-a aratat nemultumit, dupa ce a facut o analiza profunda pe text, si de o formulare pe care a gasit-o in inivitatia trimisa de CNSAS pe numele clientului sau. Astfel, lui Andon i s-a parut "inadecvata" formularea "va fi audiat". Liderul PC Dan Voiculescu va fi audiat din nou de Colegiul CNSAS pana in data de 4 august, cand expira termenul legal de 30 de zile prevazut pentru dezbaterea contestatiei depuse de presedintele PC.
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Voiculescu a fost urmarit de securitate   de www
Fosilele astea vii se agita degeaba, rahatul a inceput sa puta   de Tzepelica
MANEVRE IMPOTRIVA LEGII .   de ursu livia
SARPELE ANDON   de constantin vladescu
Conflict de Interese   de Machiavelli
Sergiu Andon   de Radu Dragan
Felix   de cosor ion
A r h i v a
  Marele jaf    16 comentarii
  Operatiunea "Voci curate"    5 comentarii
  Actiunea "Crinul"    2 comentarii
  Iurie Rosca s-a predat lui Voronin    16 comentarii
  Sinucigas salvat cu ulei de floare    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.