Ziua Logo
  Nr. 3673 de miercuri, 12 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Gheorghiof, Voiculescu si Theodorescu la CNSAS
Un liberal, un conservator si un pesedist, toti nume sonore ale partidelor din care fac parte, au fost ieri in atentia Colegiului CNSAS. Liberalul Titu Gheorghiof s-a prezentat la sediul institutiei din proprie initiativa si a descoperit ca a fost turnat de unul dintre cei mai buni prieteni, liderul PC Dan Voiculescu a aflat ca va mai fi audiat o data, pe 4 august, iar pesedistul Razvan Theodorescu a fost anuntat ca va afla maine verdictul in ceea ce priveste presupusa-i colaborare cu Securitatea.
Purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, a declarat ieri, dupa sedinta Colegiului, ca deputatul PNL Titu Gheorghiof a fost audiat "pentru ca are un dosar pe rol". "A fost o audiere. S-au pus intrebari, s-au studiat niste documente si au fost cerute alte documente", a spus Ionescu, care nu a exclus posibilitatea ca Gheorghiof sa mai fie chemat la CNSAS pentru o noua audiere. Pe de alta parte, Titu Gheorghiof a spus, dupa ce a fost audiat, ca s-a prezentat la sediul institutiei din proprie initiativa, ocazie cu care a aflat ca a fost turnat de unul dintre cei mai buni prieteni. "Am dosarul meu de Securitate. Am fost condamnat politic si urmarit", a spus deputatul, care s-a aratat dezamagit ca, dupa ce a facut trei ani de puscarie politica, afla ca "il toarna prietenii". Gheorghiof a negat ca ar fi colaborat cu fosta Securitate, atat in inchisoare, cat si dupa ce a fost eliberat.
Seful PC, reaudiat
Pe de alta parte, Cazimir Ionescu a anuntat ca CNSAS i-a trimis o invitatie liderului PC, Dan Voiculescu, pentru o noua audiere. Potrivit lui Ionescu, avocatul lui Voiculescu, Sergiu Andon, le-a spus membrilor CNSAS, ca seful sau nu este in acest moment in tara, dar ca urmeaza ca partile sa stabileasca de comun acord o noua intalnire. Ceea ce s-a si intamplat, astfel ca Voiculescu se va prezenta pe 4 august la sediul institutiei, pentru a afla ce impresie le-a facut membrilor Colegiului contestatia depusa de seful PC. Acesta a contestat saptamana trecuta, prin avocatul sau, decizia Colegiului, potrivit careia ar fi facut politie politica. Potrivit lui Ionescu, audierea lui Voiculescu este o procedura uzuala, intrucat legea de functionare a CNSAS precizeaza ca, in cazul depunerii unei contestatii, membrii Colegiului pot convoca o noua audiere a persoanei in cauza, pentru reanalizarea documentelor care au stat la baza hotararii.
Theodorescu afla maine daca a colaborat
Tot ieri, CNSAS a anuntat ca dosarul senatorului PSD Razvan Theodorescu ar putea fi elucidat maine, prin votul membrilor Colegiului, fara a fi nevoie de audierea pesedistului. Cazimir Ionescu a precizat ca membrii Colegiului au analizat cazul Razvan Theodorescu, la solicitarea acestuia, dupa ce senatorul a fost acuzat de un cotidian central ca a colaborat cu Securitatea. "Avem o documentatie care nu presupune nici un fel de intrebari din partea membrilor Colegiului. Am ajuns la concluzia ca nu este nevoie de nici un fel de audiere", a spus purtatorul de cuvant al CNSAS, adaugand ca fiecare membru al Colegiului "va studia individual" documentatia referitoare la Theodorescu, pentru a putea vota asupra acestui caz. Potrivit unor surse din cadrul CNSAS, Colegiul nu a gasit dovezi pentru a-l acuza pe Theodorescu de colaborare cu Securitatea, acesta fiind si motivul pentru care senatorul nu a mai fost invitat la audieri.
Carmen EPURAN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
......si Theodorescu   de doctorul
A r h i v a
  Stolojan, liderul opozitiei in PNL    13 comentarii
  Dezbatere FNSA - ZIUA    
  Partidul lui Becali a intrecut UDMR    4 comentarii
  Gheorghiof, Voiculescu si Theodorescu la CNSAS    2 comentarii
  Remes in comisia CEC    
  Boc il trimite la tribunal pe Ponta    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mafia concursurilor de titularizare (2783 afisari)
 Explozia piramidelor (2007 afisari)
 Serban Foarta: Parca suntem niste armii grele de furnici... (851 afisari)
 Topul "textelor de vrajit femeile" (577 afisari)
 Stiri pe scurt (486 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01154 sec.