Ziua Logo
  Nr. 3673 de miercuri, 12 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Copos amanat doua luni
Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, ieri, pentru data de 13 septembrie, judecarea dosarului "Loteria", in care fostul vicepremier George Copos a fost trimis in judecata alaturi de alte patru persoane, intrucat a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro. Judecarea procesului a fost amanata dupa ce Nicolae Cristea, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR), si Roza Gilio Giuzepe, actionar la SC Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan; administrator unic/director la societatea Rom Tour G.M. Impex si membru fondator al Fundatiei ProRapid au cerut timp pentru angajarea unui aparator. Fostul vicepremier nu s-a prezentat la Inalta Curte, el fiind reprezentat de avocatul sau. Totodata, la termenul de ieri a fost o lipsa de procedura in privinta societatii Transilvania, parte responsabila civilmente. Dupa cum se stie, George Copos a fost acuzat de evaziune fiscala, dupa ce ZIUA a dezvaluit in premiera modul in care acesta a vandut Loteriei Romane, prin intermediari si la un pret supraevaluat, mai multe sedii ce apartineau societatii Ana Electronic. (G.T.)
Privatizare verificata
Calin Popescu Tariceanu si Adrian Nastase au fost reclamati la Parchetul General, in legatura cu privatizarea societatii balneo-climaterice Sovata. Fostul premier este acuzat ca ar fi aprobat, alaturi de Ovidiu Musetescu, ex-presedinte al AVAS, vanzarea ilegala a societatii. La randul lor, premierul Calin Popescu Tariceanu si Razvan Orasanu, actualul sef al AVAS, sunt acuzati ca ar fi tolerat aceasta privatizare. Potrivit Realitatea Tv, Musetescu ar fi trebuit sa fie audiat de procurori in acest dosar, dar acesta nu s-a prezentat la Parchet. Dosarul a fost deschis in urma unei plangeri penale in care se reclama faptul ca societatea balneo-climaterica Sovata, detinuta de grupul ungar Danubius Hotels, a fost privatizata in mod ilegal. (G.T.)
Iskandarani la Tribunal
Procesul in care Zaher Iskandarani si cei trei presupusi complici ai sai sunt acuzati de prejudicierea statului cu aproape doua milioane de lei noi prin contrabanda de tutun si alcool a fost amanat, ieri, de Tribunalul Bucuresti, pana la sfarsitul lunii septembrie. La acest prim termen, a lipsit doar Eugen Iovescu, pentru care ceilalti inculpati au adus o adeverinta medicala conform careia acesta este in convalescenta dupa ce a suferit o interventie chirurgicala. Zaher Iskandarani si ceilalti inculpati au cerut instantei sa acorde un nou termen, pentru a le permite sa isi angajeze avocati. Astfel, procesul a fost amanat pana in 21 septembrie. "In toamna o sa dovedim ca suntem nevinovati. Avem probe certe si o sa ne dovedim nevinovatia in fata instantei", a declarat Iskandarani la iesirea din sala de judecata. (G.T.)
Magistrat trimis in judecata
Procurorii au dispus trimiterea in judecata a magistratului Matilda Lorelia Marinescu, fostul vicepresedinte al Judecatoriei Campina, pentru trafic de influenta in forma continuata. Potrivit DNA, pe 29 iunie judecatoarea a fost surprinsa in flagrant in timp ce primea de la o persoana 300 de euro. In schimbul acestor bani, inculpata s-a angajat sa intervina pe langa un judecator de la Tribunalul Prahova pentru a da o solutie favorabila intr-un dosar in care persoana denuntatoare era parte. Potrivit Rompres, in perioada iunie 2005- iunie 2006, in calitate de vicepresedinte la Judecatoria Campina, Marinescu a primit si 56 milioane ROL, de la aceeasi persoana denuntatoare, careia i-a promis ca va interveni pe langa colegii sai, judecatori de la Tribunalul Prahova si de la Curtea de Apel Ploiesti. (B.C.G.)
Accident soldat cu sase morti
Sase persoane au murit in urma unui accident rutier produs, ieri dimineata, in apropierea localitatii galateane Cosmesti, dupa ce un Opel Vectra a intrat pe contrasens si a lovit un automarfar. Politistii au stabilit ca accidentul s-a produs ca urmare a unei depasiri neregulamentare, intr-o curba si in conditii de vizibilitate redusa, efectuata de soferul autoturismului Opel. In urma impactului, toate persoanele aflate in Opel, printre care si un agent de politie, si-au pierdut viata. (G.T.)
Credite inexistente
Politistii constanteni au deschis o ancheta dupa ce mai multe persoane au facut plangeri ca au primit instiintari pentru neplata unor credite pe care nu le-au contractat niciodata, primele cercetari ducand la cabinetul unui medic, de unde ar fi fost extrase datele de identitate ale reclamantilor. Politistii au declarat ca sase persoane din localitatea Ciocarlia de Sus au depus reclamatie la Politie dupa ce au primit instiintari pentru neplata unor rate la credite pe care reclamantii sustin ca nu le-au contractat. Creditele restante ar fi fost luate de la Credit Coop, care are sucursale in Constanta si Basarabi, iar anchetatorii au verificat dosarele in cauza. Ei spun ca acestea contin copii dupa actele de identitate ale reclamantilor, iar restul documentelor cum ar fi contracte de munca si adeverintele de salariu sunt falsificate. Politistii o cerceteaza pe fosta directoare a Credit Coop, Anca Claudia Ene, de 41 de ani, si fosta contabila, Simona Ivan. (Mediafax)
Raniti intr-o explozie
Doi barbati din Piatra Neamt au ajuns in stare grava la Spitalul Judetean, luni seara, in urma exploziei unor butelii. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, Vasile A., de 54 de ani, si Dionisie I., in varsta de 53 de ani, au incercat sa transfere gaz metan dintr-o butelie normala intr-una cu o capacitate mai mare. Cei doi au efectuat operatiunea intr-o pivnita din curtea casei lui Vasile A.. La final, acestia au aprins o bricheta pentru a verifica etanseitatea buteliilor, iar in acel moment s-a produs o explozie, barbatii suferind arsuri de gradele doi si trei pe 75-80 la suta din suprafata corpului. Ei au fost transportati imediat la Spitalul Judetean Neamt, medicii fiind rezervati in privinta evolutiei starii lor de sanatate. (G.T.)
 Afisari: 181  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bac' reevaluat    1 comentariu
  Flutur s-a inteles cu producatorii de grau    
  Autoritatile isi bat joc de grevistii foamei pentru Catedrala    5 comentarii
  Situatia de la Piata Sudului se repeta in cazul ADPP 4    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Congres international impotriva contrafacerilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mafia concursurilor de titularizare (2783 afisari)
 Explozia piramidelor (2007 afisari)
 Serban Foarta: Parca suntem niste armii grele de furnici... (851 afisari)
 Topul "textelor de vrajit femeile" (577 afisari)
 Stiri pe scurt (486 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01177 sec.