Ziua Logo
  Nr. 3673 de miercuri, 12 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Edilul din Ramnicu Valcea a ajuns dupa gratii
-- Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul procurorilor DNA si au emis un mandat de arestare preventiva pe numele primarului Mircia Gutau, acuzat de luare de mita * Acesta sustine ca decizia este strigatoare la cer si ca nu a luat nici un leu de la nimeni
Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a fost arestat preventiv de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pentru 29 de zile, pentru luare de mita. Curtea de Apel a admis recursul Directiei Nationale Anticoruptie facut impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care, vineri, hotarase cercetarea edilului in stare de libertate. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut mandatul de arestare preventiva pentru 29 de zile emis pe numele viceprimarului Nicolae Dicu, arestat la sfarsitul saptamanii trecute pentru complicitate la luare de mita.
Edilul sustine ca decizia Curtii de Apel Bucuresti privind arestarea sa preventiva pentru 29 de zile este nedreapta. "Este ceva de neimaginat. Atata timp cat nu am luat un leu de la nimeni, este ceva strigator la cer", a declarat, citat de Rompres, Mircia Gutau.
Exclus si el din partid
Primarul Ramnicu Valcea va fi exclus, in cel mai scurt timp din PD. "Primarul va avea aceeasi soarta ca si viceprimarul (n.r. - exclus in urma cu doua zile din partid). Nu discutam cu astfel de situatii", a declarat, citat de Newsin, Emil Boc, presedintele PD. Potrivit Legii Administratiei publice locale, prefectul de Valcea trebuie sa constate suspendarea de drept din functie a primarului si viceprimarului deoarece au fost arestati preventiv. Aceeasi Lege nr. 215/2001 precizeaza ca alegerile anticipate, pentru eventuala inlocuire a edililor arestati, se pot organiza numai atunci cand acestia sunt condamnati definitiv si irevocabil. Pe de alta parte, mandatul de patru ani al primarului mai inceteaza, conform articolului 72 litera d, cand alesul nu-si poate exercita atributiile pe o perioada mai mare de sase luni consecutiv. Atributiile primarului suspendat vor fi preluate de viceprimar, iar in situatia in care "sunt suspendati din functie, in acelasi timp, atat primarul, cat si viceprimarul, consiliul local deleaga un consilier care va indeplini atat atributiile primarului, cat si pe cele ale viceprimarului, pana la incetarea suspendarii". Deocamdata, orasul va fi condus, in virtutea legii administratiei locale, de viceprimarul ramas in libertate, Constantin Moceanu, membru PNL.
Spaga de 50.000 de euro
Edilul si viceprimarul orasului Ramnicu Valcea, ambii membri ai Partdiului Democrat, sunt acuzati de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca au pretins, timp de patru luni, de la patronul unei societati comerciale, mita 50 de mii de euro, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism. Viceprimarul Nicolae Dicu a fost prins in flagrant in timp ce incasa 20 de mii de euro.
Crinu Popescu, omul de afaceri care i-a denuntat pe cei doi, a declarat ca acestia l-au hartuit sistematic pentru a-l face sa plateasca. El sustine ca spaga i-a fost ceruta pentru o autorizatie de constructie, pe care primarul si viceprimarul refuzau sa i-o acorde. Din declaratiile lui Crinu Popescu reiese ca dorea sa construiasca pe o suprafata de 280 de metri patrati, insa nu i se aproba proiectul de constructie decat pentru o treime din suprafata.
George TARATA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Pai daca la Valcea merita gratiile   de morkov
   de avarfreson
A r h i v a
  Mafia concursurilor de titularizare    5 comentarii
  Samil Basaev nu a fost ucis de FSB    4 comentarii
  "Bomba cu ceas" la ANS    
  ZIUA si replica    2 comentarii
  Saftoiu s-a plans penal de Atanasiu    4 comentarii
  Batranele gratiate au parasit inchisoarea    
  Tofan cere DNA sa-i finalizeze dosarul    
  Cerere de stramutare in dosarul Cathedral Plaza    2 comentarii
  Un revolutionar vrea sa stie cine l-a impuscat    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mafia concursurilor de titularizare (2783 afisari)
 Explozia piramidelor (2007 afisari)
 Serban Foarta: Parca suntem niste armii grele de furnici... (851 afisari)
 Topul "textelor de vrajit femeile" (577 afisari)
 Stiri pe scurt (486 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00630 sec.