Ziua Logo
  Nr. 3670 de sambata, 8 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Muzeele au prieteni
In ciuda ploilor naprasnice care au inundat Bucurestiul, zilele trecute in parcul Muzeelor Minovici de la "Sosea" se puteau vedea peste patruzeci de persoane cu unelte de gradinarit, lucrand de zor la plivit, greblat, sapat. Priviti de aproape, printre gradinarii improvizati puteai distinge figuri care apar adesea la televizor: femei de afaceri din Top 100, oameni de cultura, de Relatii Publice, jurnalisti etc., adica personaje mai obisnuite cu pixul decat cu grebla sau lopata. Actiunea de voluntariat menita sa lumineze splendidul parc a fost organizata de Asociatia Prietenii Muzeelor Minovici, fondata in noiembrie 2005, pentru a nu lasa sa se distruga doua cladiri cu doua colectii de arta construite de familia Minovici pentru a fi donate statului roman: Muzeul de Arta Populara construit in 1905 de dr. Nicolae Minovici, imobil aflat in administrarea municipalitatii si a Muzeului de arta feudala al ing. Dumitru Minovici, o cladire interbelica in custodia Academiei Romane.
"Este nevoie de interventia societatii civile acum, cand aceste cladiri trebuie consolidate si incluse intr-un circuit de promenada", ne-a spus Georgiana Pogonaru, presedinta asociatiei. S-au adunat deja bani dintr-o licitatie de arta organizata la resedinta ambasadorului Jonathan Scheele, se pot incepe proiectele de consolidare la casa din 1905, e necesar un dialog fluent cu autoritatile, aflam printre picaturi de la alti membri ai asociatiei, organizati pragmatic pe sectiuni: arhitectii, inginerii etc. la "tehnic", expertii in comunicare, jurnalistii etc. la Sectiunea PR, iar oamenii de afaceri, diplomatii etc. la "Evenimente" si strangere de fonduri.
Exista o lista de prioritati care include lucrari de reamneajare, de reconditionare si de restaurare. E vorba de ani de munca. Fratii Mina, Nicolae si Stefan Minovici sau nepotul Dumitru, ar fi bucurosi sa vada ca donatia lor nu se distruge, iar publicul ar putea intra in splendida casa cu clopotei de sticla de la nr.1 pentru a vedea colectia de arta populara romaneasca sau la nr. 3, unde se poate vizita colectia de arta veche apuseana.
Brindusa ARMANCA
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
va pacaleste pe voi !   de folclorist
A r h i v a
  Atentie, debuteaza un critic literar!    1 comentariu
  "Bibliotheca Alexandrina" si Bucurestiul    
  Stagiune pentru cei mici    
  Istoria aromanilor    
  Stiri pe scurt    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 China, "cel mai mare rival militar" al SUA (1378 afisari)
 Bucurestii anilor '60 (580 afisari)
 Armata politica (224 afisari)
 Lupta pentru supravietuire imi consuma foarte mult timp (140 afisari)
 "Suntem bataia de joc a tuturor guvernelor si presedintilor" (96 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.