Ziua Logo
  Nr. 3667 de miercuri, 5 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Tender, amanat la Camera
Parchetul instantei supreme a solicitat Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputatilor stabilirea unui alt termen pentru audierea lui Ovidiu Tender, care sa fie comunicat in timp util, astfel incat sa poata fi asigurata prezenta omului de afaceri la audieri. Parchetul General nu a fost de acord ca Tender - aflat in prezent in arest - sa fie audiat de Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor, acolo unde era asteptat ieri. Audierea acestuia de catre Comisia pentru drepturile omului a fost amanata pentru o data neprecizata, dupa ce Parchetul instantei supreme a trimis presedintelui Comisiei, deputatul Nicolae Paun, un fax in care informa ca Tender este retinut la Curtea de Apel pentru solutionarea unei contestatii in executare. Parchetul General mai solicita Comisiei stabilirea unui alt termen pentru audierea lui Tender, care sa fie comunicat in timp util, astfel incat sa poata fi asigurata prezenta omului de afaceri. (B.C.G.)
Substante periculoase
Un autotren bulgaresc care tranzita Romania a fost oprit de lucratorii Punctului de Trecere al Frontierei (PTF) Bechet pentru ca unul dintre rezervoarele in care era transportata o substanta periculoasa care era spart. "Am dispus masuri operative urgente care au constat in izolarea zonei si indepartarea remorcii la peste 150 de metri de cladiri. De asemenea, pentru ca tir-ul avea butoaie care contineau substante chimice, tetracloretena, care avea un miros intepator, s-a lucrat cu aparate de respiratie si manusi de protectie. De asemenea, o autocisterna cu apa si spuma s-a deplasat la fata locului pentru prevenirea unui eventual incident", au declarat autoritatile. (B.C.G.)
Accident mortal la vama
O femeie a murit, ieri dupa-amiaza, in vama aradeana Varsand, dupa ce a fost lovita de un TIR care tranzita punctul de frontiera spre Ungaria. Conform Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, TIR-ul este inmatriculat in Italia si era condus de un sofer roman. Acesta executa manevre de tranzit, fiind chiar intre cele doua puncte de frontiera, roman si ungar, in momentul accidentului. Anchetatorii au stabilit ca victima, Elisabeta O., se ascundea sub automarfar in incercarea de a introduce ilegal in tara mai multe cartuse cu tigari netimbrate. (G.T.)
Proxeneti trimisi in judecata
Doi barbati din judetul Bihor au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca au racolat si obligat sa se prostitueze opt tinere, dintre care cinci minore. Potrivit comisarului-sef Nicolae Stamate, seful BCCO Oradea, in perioada ianuarie - mai 2006, Hanicz Attila si Cosmin Gherman, ambii din Salonta, au racolat opt tinere, pe care le-au obligat sa se prostitueze. Fetele erau luate cu forta si exploatate sexual in diferite localuri din Salonta, Tinca si Oradea, dar si pe marginea soselelor care trec prin aceste localitati. Hanicz Attila a mai fost arestat impreuna cu sotia sa, Lavinia, in luna ianuarie a acestui an, insa Judecatoria Salonta i-a pus pe amandoi in libertate, impunandu-le doar interdictia de a parasi tara. (G.T.)
Dabela condamnat
Fostul director general al RADET, Gheorghe Dabela, a fost condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca a primit mita peste jumatate de milion de euro, pentru derularea unui contract de modernizare a regiei.Procurorii anticoruptie au stabilit ca�in perioada 1998 - 2002, persoane din conducerea RADET Bucuresti si intermediari ar fi pretins si primit, in mod repetat, de la reprezentantii firmei germane Preussag Rohrsanierung GmbH, bani si bunuri in valoare totala de peste jumatate de milion de marci germane, prin transferuri bancare sau cash, pentru incheierea contractului economic si pentru asigurarea ritmicitatii platilor pe care urma sa le efectueze. Fostul director general al regiei Ioan Gheorghe Dabela ar fi primit mita 100.000 de euro, restul pana la 500.000 de euro fiind impartiti intre cei sapte complici ai acestuia. (G.T.)
Conditii de calatorie
Romanii care asteapta eliberarea permiselor de sedere pe teritoriul statului italian pot calatori in baza unor recipise eliberate de autoritati la depunerea dosarului de prelungire a dreptului de sedere. Ambasada Romaniei la Roma a informat ca cetatenilor care se afla in asteptarea permiselor de sedere pe teritoriul statului italian li se permite, pana la 1 septembrie 2006, calatoria in tara de origine si reintoarcerea in Italia, pe baza unor recipise. Potrivit Mediafax, calatoria in baza recipisei este supusa insa unor anumite reguli. Astfel, cetateanul roman trebuie sa intre si sa iasa din Italia prin acelasi punct de trecere a frontierei, sa prezinte un document de calatorie valabil, insotit de recipisa mentionata si de copia sau originalul permisului de sedere expirat pentru care este solicitata prelungirea si sa nu tranziteze teritoriile altor state din Spatiul Schengen. Autoritatile italiene vor aplica stampila de iesire din Italia, atat pe pasaport, cat si pe recipisa. (B.C.G.)
Ex-directori deferiti instantei
Doi fosti directori ai CFR Marfa din Timisoara au fost trimisi in judecata, alaturi de alte sase persoane, pentru ca au pretins sume importante de bani de la administratorii unor firme, in schimbul atribuirii nelegale de lucrari de executie la CFR. Anchetatorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Mihail Spiridon - fost director al Sucursalei CFR Marfa Timisoara in perioada 2001-2003, Ioan Titiriga - fost director al Sucursalei CFR Marfa Timisoara si fost sef de divizie in perioada 2001-2004; Simona Andreescu - fost sef al serviciului investitii, ulterior divizie tehnica a Sucursalei CFR Marfa Timisoara in perioada 2000-2006. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata cinci asociati si administratori ai unor societati comerciale cu capital privat din judetele Timis si Hunedoara. De asemenea, cercetarile au fost extinse pentru a se stabili modul in care au fost facute lucrarile la noul sediu al sucursalei Timisoara a CFR Marfa. (G.T.)
Copil omorat in bataie
Un copil a fost omorat in bataie, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre concubinul mamei sale. Sandu Florin Mosteanu, de 13 ani, se afla, impreuna cu sora sa, Cecilia, in varsta de 16 ani, integrat in sistemul de protectie sociala din anul 2000, dupa ce tatal lor a murit. Mama celor doi copii este oarba si in perioada 2000 - 2005 nu i-a cautat niciodata. Directorul Directiei pentru Protectia Copilului Teleorman, Gabriela Radu a declarat ca cei doi copii au plecat la familie in jurul datei de 17 iunie, dupa ce mama lor si concubinul ei, Radu Ilie, au solicitat, printr-o cerere, ca cei doi minori sa petreaca vacanta cu ei. "Este dreptul copilului sa stea cu familia", sustine Gabriela Radu, precizand ca si vara trecuta cei doi frati au petrecut trei saptamani cu familia si ca ar fi fost extrem de incantati la intoarcerea lor in Centrul de plasament Rosiorii de Vede. Radu Ilie, autorul crimei, a fost arestat preventiv, anchetatorii incercand in acest moment sa le gaseasca pe mama si sora victimei, care au disparut imediat dupa ce Florin a fost ucis. (G.T.)
A r h i v a
  500.000 de vanatori din UE vor lua cu asalt Romania    5 comentarii
  Lucescu nevinovat, dar urmarit penal    
  Stelistii, lideri la amenzi    
  Victima sefului AFAN, in continuare in stare grava    
  Teroristul Butelie la recurs    
  Monitorizare a traficului rutier in centrul Capitalei    
  Gabriel Bivolaru ar putea fi eliberat    1 comentariu
  Drogurile in puscarii, o realitate    
  Tabara antidrog "Patria si Legea"    
 Top afisari / comentarii 
 Drogurile in puscarii, o realitate (287 afisari)
 Sursa Paun (177 afisari)
 Un cap politic (173 afisari)
 500.000 de vanatori din UE vor lua cu asalt Romania (127 afisari)
 Chisinaul se teme de discursul lui Basescu (97 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01138 sec.