Ziua Logo
  Nr. 3667 de miercuri, 5 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Teroristul Butelie la recurs
-- Florin Lesch a declarat in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca este nevinovat si ca tot ce i se intampla a fost o inscenare
Barbatul arestat saptamana trecuta de magistratii timisoreni sub acuzatia de terorism si-a sustinut ieri nevinovatia, in fata magistratior Inaltei Curti de Casatie si Justitie, spunand ca a fost victima unei inscenari. Florin Lesch a fost adus sub escorta, la instanta suprema, pentru judecarea recursului sau fata de masura prin care Curtea de Apel Timisoara a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile. El a refuzat sa-si aleaga un aparator, fiind asistat de un avocat din oficiu.
In fata magistratilor Sectiei Penale a instantei supreme, Lesch a declarat ca este nevinovat si ca tot ce i se intampla a fost o inscenare. El a sustinut ca a fost indus in eroare de "o cunostinta", al carui nume insa nu l-a dezvaluit. Tot acea persoana l-ar fi determinat sa cumpere si masina in care a fost prins cu cele doua butelii. Florin Lesch le-a spus judecatorilor ca nu se considera un pericol public si ca "nu merita sa fie arestat". El a aratat ca nu vroia sa faca nici un act terorist si ca, cu cele doua butelii, dorea sa transforme consumul masinii de pe benzina. "Am vrut sa transform pe gaz, pentru uz personal. Am primit masina cadou", a spus tanarul. Referitor la dispozitivul artizanal prin care se banuieste ca voia sa arunce in aer autoturismul, intr-o zona din centrul Timisoarei, barbatul a sustinut ca nu stia nimic si a aflat abia ulterior despre acest obiect. In plus, Florin Lesch a spus ca nu a facut inregistrarile video cu amenintari trimise la institutii si televiziuni si ca acestea sunt, de asemenea, o inscenare. La inchiderea editiei magistratii deliberau in privinta starii de arest. (B.C.G.)
A r h i v a
  500.000 de vanatori din UE vor lua cu asalt Romania    5 comentarii
  Lucescu nevinovat, dar urmarit penal    
  Stelistii, lideri la amenzi    
  Victima sefului AFAN, in continuare in stare grava    
  Monitorizare a traficului rutier in centrul Capitalei    
  Gabriel Bivolaru ar putea fi eliberat    1 comentariu
  Drogurile in puscarii, o realitate    
  Tabara antidrog "Patria si Legea"    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Drogurile in puscarii, o realitate (287 afisari)
 Sursa Paun (177 afisari)
 Un cap politic (173 afisari)
 500.000 de vanatori din UE vor lua cu asalt Romania (127 afisari)
 Chisinaul se teme de discursul lui Basescu (97 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.