Ziua Logo
  Nr. 3667 de miercuri, 5 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Procurorul federal Stefano Palazzi (foto) a anuntat ieri pedepsele pe care le solicita in cazurile de coruptie din fotbalul italian
Juventus spre Serie C!
-- Acuzarea mai solicita retrogradarea lui AC Milan, Lazio si Fiorentina in Serie B si depunctarea acestora * Palazzi mai vrea anularea ultimelor doua titluri de campioni ale lui Juve * Fabio Capello si-a dat demisia de la conducerea tehnica a "Batranei Doamne"
Procurorul federal Stefano Palazzi a anuntat ieri pedepsele pe care le solicita acuzarea in procesul de coruptie din fotbalul italian inceput luni la Roma: Juventus "mai jos de Serie B si o penalizare de 15 puncte, AC Milan, Lazio si Fiorentina retrogradate in Serie B cu penalizari de trei puncte pentru primele doua, respectiv 15 puncte pentru ultima! Cu cateva ore inainte de acest anunt, Fabio Capello si-a inaintat demisia din functia de manager pe care o ocupa dupa declansarea scandalului (el fusese antrenor in ultimii doi ani la Juve), iar dupa publicarea posibilelor sanctiuni, actiunile "Batranei Doamne" la Bursa din Milano au scazut dramatic, ajungand sa fie suspendate de la tranzactionare. Stefano Palazzi a anuntat ca, in mare, acestea vor fi sanctiunile indreptate impotriva cluburilor, ele urmand sa sufere modificari minore la dezbaterile si la audierile care vor avea loc zilnic, pana la sfarsitul saptamanii, cand sunt asteptate deciziile definitive. Inculpatii vor avea posibilitatea sa faca recurs, care se va judeca si el in timp record, pana pe 20 iulie urmand sa fie cunoscute deciziile definitive, astfel incat clasamentul editiei de campionat 2005-2006 sa poata fi "rescris" in timp util pentru participarea echipelor italiene in cupele europene. In afara celor patru cluburi, in proces mai sunt implicate alte 25 de persoane, conducatori, arbitri si oficiali ai federatiei. "Il cappo di tutti cappi", Luciano Moggi, fost director general la Juventus, a primit o propunere de suspendare pe cinci ani din activitate, plus o amenda de 5000 de euro, insa acesta nu participa la proces, considerand ca, odata ce s-a retras din fotbal, nu mai poate fi judecat de un tribunal al federatiei. Celelalte nume "grele" de pe lista au primit propuneri tot de cinci ani: Antonio Giraudo, fostul director executiv al lui Juve, plus o amenda de 5000 de euro, fratii Diego si Andrea Della Valle, proprietarii Fiorentinei, si Claudio Lotito, presedintele lui Lazio. Toti acuzatii au negat invinuirile care li se aduc, iar luni seara au depus recursuri, sustinand ca nu se poate decide intr-un proces atat de important doar pe baza unor inregistrari ale unor apeluri telefonice. Palazzo le-a respins apelurile si a ramas ferm: "Cele discutate la telefon s-au materializat pe terenurile de joc intr-un sistem de stabilire a rezultatelor care a socat intreaga opinie publica. In plus fata de convorbiri, avem confirmarea unora dintre participanti, in special arbitri, care au recunoscut ca au participat la acest sistem. Sunt dovezi mai mult decat clare in acest caz". (B.G.)
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
si frantujii au inceput-o cu insultele... la adresa lui Solaris   de Oriana
Bravo, ragazzi!   de spaiu'
Deutschland, Deutschland UNTER alles !!!   de spooky
   de CALUGARUL
ITALIA i-a inebunit pina si pe americani,... ESPN, ESPN2, SNY,MSG,WNJU, WFTY...Univision, Telefutura...   de CONU
Interesele ascunse?   de superjjew
ITALIA IN FINALA !!!   de ingineru
Italien - Deutschland 2- 0 !!!   de Oriana
A r h i v a
  Dragomir ii reclama pe "bancari" la FIFA si UEFA    1 comentariu
  Timisoara lovita de sorti!    1 comentariu
  Marin Condescu l-a trimis acasa pe Ungureanu    
  Rednic: "Am vazut determinare!"    
  Gigi Multescu la Vaslui    
  Blatter: "Poate i-am lasat prea mult in pace pe arbitri"    
  Scolari trage de record    
  Adios, Roberto Carlos!    
  Mai nemti ca Germania    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Drogurile in puscarii, o realitate (287 afisari)
 Sursa Paun (177 afisari)
 Un cap politic (173 afisari)
 500.000 de vanatori din UE vor lua cu asalt Romania (127 afisari)
 Chisinaul se teme de discursul lui Basescu (97 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01495 sec.