Ziua Logo
  Nr. 3665 de luni, 3 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Intelegere americano-germana
Presedintele SUA, George W Bush, ar fi solicitat cancelarului federal german Angela Merkel (foto) sa primeasca in Germania detinuti din inchisoarea Guantanamo, dezvaluie saptamanalul german Focus, care a publicat anticipat aceasta informatie, ce urmeaza sa apara in editia de azi a publicatiei, transmite Rompres. Potrivit Focus, americanii ar dori sa transfere in Germania patru detinuti presupusi teroristi, a caror repatriere in tarile respective se dovedeste problematica. Aceasta ar fi conditia pusa de SUA pentru eliberarea lui Murat Kurnaz, un german de origine afgana.
Problema transferarii de prizonieri a fost abordata si de ministrul Justitiei al SUA, Alberto R. Gonzales, in cursul primei sale vizite in Egipt, unde a avut intrevederi cu presedintele Hosni Mubarak, cu ministrii egipteni de Justitie si Interne si cu procurorul general al tarii. Gonzales a sustinut ideea incarcerarii si interogarii in alte tari a unor persoane suspectate de terorism. Ministrul american de Justitie a recunoscut ca SUA practica trimiterea de persoane suspectate de terorism in inchisori din tarile lor. El a refuzat sa confirme insa relatarile potrivit carora Egiptul, tara in care incalcari ale drepturilor omului au fost criticate de Washington, ar fi primit astfel de persoane suspectate. "Tot ce pot spune este ca avem obligatia de a obtine garantii din partea oricarei tari in care returnam pe cineva ca persoana respectiva nu va fi torturata", a mai precizat Gonzales. (D.E.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ATI VAZUTARA? Ce NY Times, nu americanii sau congresul elibereaza Guantanamo, CI OPINIA PUBLICA INTERNATIONALA   de Ciufulici
A r h i v a
  Biroul premierului palestinian, bombardat    14 comentarii
  Cinci milioane USD pe capul succesorului lui Zarqawi    4 comentarii
  Ben Laden s-a infuriat din nou    4 comentarii
  Teoctist la Moscova    8 comentarii
  Alegeri in Mexic    
  Dialog imposibil cu Teheranul    16 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (607 afisari)
 Presedintele a propus unirea cu Basarabia (190 afisari)
 "Bunicul si tata traiesc, iar eu sunt mort" (186 afisari)
 President proposed unification with Basarabia (123 afisari)
 Securistul Paun (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00689 sec.