Ziua Logo
  Nr. 3656 de joi, 22 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Foto: Mediafax
Ciupercescu amanat de ICCJ
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, ieri, pentru data de 5 iulie, judecarea recursului inaintat de atentatorul de la Liceul "Jean Monnet", Dragos Ciupercescu, impotriva hotararii de majorare a pedepsei sale la 19 ani de detentie. Cauza a fost amanata pentru ca Ciupercescu a solicitat sa i se dea timp pentru a face copii xerox dupa hotararile instantelor care l-au judecat pana acum. Curtea de Apel Bucuresti a hotarat majorarea pedepsei lui Dragos Ciupercescu la 19 ani de detentie, de la 11 ani, la cat fusese condamnat de catre judecatorii Tribunalului Bucuresti. Ciupercescu a facut apel impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, ce prevedea, in afara de ispasirea a 11 ani de inchisoare, si obligarea acestuia la plata unor despagubiri de peste 110 milioane de lei vechi, insumand cheltuieli de judecata si despagubiri. (M.V.R.)
Ciuca isi vrea dosarul la DNA
Fostul presedinte al Tribunalului Mures, Andreea Ciuca, a solicitat, ieri, trimiterea dosarului in care este acuzata de abuz in serviciu inapoi la procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in vederea refacerii urmaririi penale. Ea a sustinut ca dosarul sau a fost instrumentat de un procuror incompetent si ca nu i s-au prezentat probele din cauza. Magistratii se vor pronunta in acest dosar pe data de 12 iulie. Judecatoarea Andreea Ciuca a fost trimisa in judecata de catre procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, primire de foloase necuvenite, fals in declaratii, acces fara drept la un sistem informatic si transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic. (Rompres)
Pedepse in "Jaful Secolului"
Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, ieri, pedepsele date de instanta inferioara celor patru inculpati din dosarul "Furtul secolului". Hotararea nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, in ianuarie, la cate 14 ani de inchisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven, cei trei inculpati fiind trimisi in judecata in cazul cunoscut sub numele de "Furtul secolului". De asemenea, cei trei au mai fost obligati, in solidar, sa plateasca opt miliarde de lei vechi, suma nedescoperita in timpul anchetei in acest dosar. Inculpatii au contestat hotararea Tribunalului Bucuresti, avocatii cerand CAB rejudecarea dosarului si reducerea pedepselor, pe care Nica, Velescu si Paven le considera a fi prea mari. (M.V.R.)
Hayssam prezent la CAB
Omar Hayssam s-a prezentat ieri la Curtea de Apel, pentru a participa la procesul in care este acuzat de rapirea celor trei jurnalisti romani la Bagdad, insa audierea sa nu a fost posibila din cauza starii de sanatate. Ca urmare, judecatorii au stabilit ca audierea lui Hayssam sa aiba loc pe data de 28 iunie. Conform unei adrese din partea Institutului Oncologic, depusa la dosar, omul de afaceri a suferit o interventie chirurgicala prin care i s-au recoltat mai multi noduli pentru efectuarea unei biopsii. De asemenea, aparatorul lui Hayssam a sustinut ca acestuia i-au aparut celule canceriogene si la nivelul plamanilor. Curtea a amanat inceperea audierilor si pentru ca avocatul lui Hayssam a sustinut ca incepand de saptamana viitoare, tratamentul va fi facut din 30 in 30 de zile, ceea ce presupune ca el va putea fi prezent la proces. (M.V.R.)
Arestati in Viena
Doi romani care au spart mai mute locuinte din Viena si care, in luna mai, au agresat un politist, careia i-au furat pistolul, au fost arestati de oamenii legii austrieci. Fratii Tony G., in varsta de 28 de ani, si Victor S., de 32 de ani, din Bucuresti, intrau in case dupa ce fortau sistemele de inchidere, cu o ranga, sau rupeau butucul yalei. Bunurile furate - aparatura electronica, ceasuri, aparate foto, telefoane mobile - erau depozitate in mai multe locuinte pe care le inchiriasera in oras si apoi vandute atat in Austria, cat si in Romania, unde erau trimise mamei si sotiilor lor. Cei doi frati au agresat, la 20 mai, un politist austriac care facea un control de rutina la una dintre locuintele inchiriate de ei. Acestia au reusit sa il deposedeze de pistol, arma fiind gasita, dupa aproximativ trei saptamani, la Victor S., in momentul retinerii acestuia. Cei doi frati au antecedente penale, Tony G. fiind condamnat pentru furt, iar Victor S. pentru furt si viol. (G.T.)
Hot la sase ani
Un copil in varsta de sase ani din localitatea timiseana Parta care, la inceputul lunii mai, a furat trei mii de euro a fost prins de politisti. Baiatul, care este orfan, a intrat in casa unui vecin, Gheorghe G., pe geamul lasat deschis si a furat de sub pat, dintr-o valiza, o punga cu trei mii de euro si trei mii de lei. Politistii au precizat ca Gabriel S. a fost prins dupa ce a mers la un chiosc alimentar si a vrut sa cumpere bomboane cu o bancnota de 50 de euro. Gabriel S., care era crescut de bunica, a fost adus la Timisoara la un centru de ocrotire a minorilor. Prejudicul a fost recuperat in proportie de 98%. (G.T.)
Militar cercetat pentru furt
Un militar in termen de la o unitate militara din Ramnicu-Valcea este cercetat in arest preventiv pentru furt calificat. Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, s-a stabilit ca in perioada septembrie 2004 - octombrie 2005, Gheorghe Tascau, de 21 de ani, a furat din opt locuinte din Municipiul Targu-Jiu bijuterii si telefoane mobile in valoare de opt mii de lei, pe care ulterior le-a vandut. Politistii au reusit sa recupereze pana in prezent mai multe bijuterii ce fusesera depuse de catre militar la doua case de amanet din Municipiul Targu-Jiu. (G.T.)
Cu masina in groapa
Un sofer din Timisoara a cazut cu masina intr-o groapa nesemnalizata de la marginea unei strazi din municipiu. Incidentul s-a produs pe Calea Aradului din Timisoara. Pe aceasta portiune de drum s-a lucrat de curand la inlocuirea unor tevi, iar muncitorii au uitat sa acopere groapa sau sa o semnalizeze. Marius Soica, care conducea o Dacia Logan, a vrut sa dea prioritate unui autobuz si a cazut cu masina intr-o groapa. Mai mult, barbatul a fost nevoit sa-si pazeasca masina toata noaptea, pentru ca firmele de tractare lucreaza doar pe timpul zilei. "Nu era semnalizat, nu era nimic. Vreau sa stiu cine e vinovat, cine imi plateste reparatiile masinii. Nu pot sa o scot. Daca vreau sa scot masina, fara sa o ridic, risc sa o rup", a spus Soica. (G.T.)
A r h i v a
  Cu ovulele furate    9 comentarii
  Celula irakiana    2 comentarii
  Firma romaneasca anchetata de FBI    1 comentariu
  Mort in timp ce astepta Salvarea    2 comentarii
  Dosarul gratierii lui Cozma, in octombrie    1 comentariu
  Boerica mentinut in arest de 76 de judecatori    
  Discutarea eliberarii lui Tender impiedicatade procuror si dosar    
  Unul dintre militarii raniti in Afganistan este in stare critica    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Raiul plagiatorilor (4397 afisari)
 Cu ovulele furate (768 afisari)
 Firma romaneasca anchetata de FBI (315 afisari)
 Reprimarea Falun Gong in China, hartuirea la Bucuresti (296 afisari)
 Vladimir Tismaneanu, punct si de la capat (247 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01142 sec.