Ziua Logo
  Nr. 3656 de joi, 22 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Cu ovulele furate
-- Aura Gabriela Popescu, judecator la Tribunalul Bucuresti, acuza ca i s-au furat ovulele pentru a se da nastere unor copii de personalitati * Ea se declara victima unui grup de traficanti de embrioni umani si cere expertize medico-legale pentru fiul fostului premier Adrian Nastase si fiica unui judecator craiovean nascuta in 1992, cand se pretinde ca a avut loc furtul de ovule * Aura Popescu isi acuza colegii de otravire si conspiratie * Anchetele penale nu au confirmat vreun indiciu * Nimeni nu a cerut controlul psihiatric al judecatoarei
Aura Gabriela Popescu (foto), judecator la Curtea de Apel Bucuresti, in prezent detasata la Sectia a IV-a Civila a Tribunalului Bucuresti, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa-i apere reputatia, deoarece se considera victima unei conspiratii pusa la cale de catre colegi magistrati si alte persoane. Ea s-a prezentat ieri in fata plenului CSM pentru a-si prezenta "drama" cu care se confrunta. Concret, judecatoarea a formulat in ultimele luni mai multe plangeri penale in care a adus acuzatii extrem de grave unor magistrati, medici, ofiteri, si a cerut efectuarea unor expertize medico-legale pentru stabilirea identitatii unor minori, printre care si a lui Mihnea Nastase, nimeni altul decat fiul fostului premier Adrian Nastase si al sotiei acestuia, Dana Nastase.
Ovulele i-au fost furate in 1992
Judecatoarea Aura Popescu, care pana in luna mai 2005 a functionat ca magistrat la Tribunalul Dolj, dupa care a promovat in Capitala, a depus la 27.12.2005 o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in care a cerut sa fie cercetati un magistrat, un general, un medic, dar si alte persoane pentru o serie de infractiuni privind traficul de tesuturi si organe umane, infractiuni la legea privind reproducerea asistata, vatamare corporala grava, lipsire de libertate in mod ilegal, santaj, interceptarea convorbirilor telefonice, abuz in serviciu etc. Aura Popescu sustine ca este hartuita de un judecator de la Judecatoria Craiova si sotia acestuia, ca urmare a faptului ca i s-ar fi furat in 1992 ovulele (nu stie nici ea prin ce metode anume) cu ajutorul unui medic. Ovulele sustrase ar fi fost folosite ulterior pentru procrearea unui copil de catre o femeie cu probleme de fertilitate - posibil sotia judecatorului craiovean. Hartuiala si urmaririle ar fi fost intretinute - se mai arata in plangerile formulate - si de tatal sotiei judecatorului Gabriel Caian, de la Judecatoria Craiova, care ar fi nimeni altul decat generalul MApN, Ion Palsoi, care ar fi "angajat detectivi si hakeri care au intreprins masuri de supraveghere, i-au accesat codul telefonului si contul de card care-l avea la Raiffeisen Bank, ceea ce a determinat blocarea cardului intr-un bancomat din Slatina si a contului curent deschis la aceeasi banca".
Denunturile judecatoarei au produs drame familiale
Printr-o alta plangere, depusa la Biroul Teritorial Olt al DIICOT, au fost acuzati medicul Mircea Tusciuc si Cristina Caian, sotia judecatorului Gabriel Caian de la Judecatoria Craiova ca "au hotarat sa angajeze detectivi particulari si informatori pentru ca sa o urmareasca, datorita unei banuite relatii intime" (...) ca cei doi soti ar intentiona sa o distruga pe motiv ca "a ramas insarcinata cu judecatorul Caian Gabriel, ca a facut intrerupere de sarcina, iar daca pe viitor va da nastere unui copil, ei i-l vor fura". Pentru a "dovedi" aceste aspecte, judecatoarea Aura Popescu s-a adresat in scris Colegiului Medicilor din Romania, declinandu-si calitatea de judecator la Tribunalul Bucuresti, si solicitand registrele de evidenta medicala care "au avut ca obiect activitatea de reproducere asistata", precum si fisa de observatie clinica privind nasterea unei fetite care ar fi avut loc la 17.12.2002, din parinti judecator si medic stomatolog", detalii care se refereau fara dubii la fiica judecatorului Gabriel Caian.
Acuzatiile, desprinse parca din filmele horror, au mers pana la a sesiza Autoritatea Nationale pentru Protectia Copilului sa cerceteze "conditiile in care a fost internata minora Caian Alexandra la data de 01.09.2004 in Spitalul Judetean Craiova", precum si faptul ca minora Caian, care ar trai alaturi de "pretinsi parinti" in familia Palsoi ar fi fost "abuzata" si ar avea "identitate falsa". Demersul a avut ca efect declansarea unei anchete sociale la domiciliul judecatorului - eveniment care a socat efectiv familia acestuia. Caian Gabriel a acuzat-o de iresponsabilitate pe judecatoare pentru teribilele acuzatii formulate.
Ovulul din ograda fostului premier
In timpul anchetelor penale, judecatoarea Aura Popescu a solicitat, printre altele, efectuarea unor expertize medico-legale care sa stabileasca identitatea minorilor Mihnea Nastase si Alexandra Caian, precum si audierea sotilor Adrian Nastase (fostul premier) si al sotiei sale Dana Nastase. Nemultumita de faptul ca Parchetul de pe langa Tribunalul Olt i-a comunicat ca nu s-au identificat indicii de comitere a unor fapte penale, judecatoarea Aura Popescu a formulat o noua plangere contra ordonantei procurorilor, pe care a depus-o la 09.02.2006 la Parchetul Inaltei Curti.
De asemenea, in plangerile sale, magistrata a mai aratat ca in luna februarie 2004, cand era judecator la Tribunalul Dolj, i-a fost servita o cafea de catre colega sa de birou Rodica Dobrin. Si ca imediat dupa ce a baut cafeaua ar fi suferit o alterare brusca si inexplicabila a starii de sanatate, fapt ce i-a creat "certitudinea ca i s-au administrat substante cu efect letal". Judecatoarea a mai precizat ca substantele letale ar fi putut sa fie strecurate si in strudelul cu branza pe care l-a consumat cu ocazia cafelei. Popescu i-a mai acuzat pe judecatorii Caian si Claudia Samoilescu Balan ca fac parte dintr-o "retea de trafic de embrioni umani" si ar conspira impotriva ei. Astfel de conspiratii ar fi urmarit sa-i creeze o stare tensionata in familie, motiv pentru care sora Aurei Popescu "a fost internata la Spitalul Obregia din Bucuresti unde i s-au administrat substante psihotrope, sub pretextul ca ar suferi de mania supravegherii si persecutiei".
CSM trebuie sa introduca controlul psihiatric
Surse judiciare din Olt ne-au relatat faptul ca judecatoarea Popescu a fost implicata anul trecut intr-un scandal de pomina produs la Judecatoria Craiova, unde ar fi declansat o altercatie cu unul din judecatorii instantei, altercatie finalizata prin evacuarea ei din sediu cu ajutorul jandarmilor.
Judecatorul Gabriel Caian a fost audiat de inspectorii CSM in legatura cu acuzatiile ce i s-au adus. Acesta, la fel ca si colegii sai audiati, s-au aratat consternati si ingrijorati de lucrurile spuse la adresa lor de Aura Popescu.
Cercetarile inspectorilor CSM au scos la iveala ca mai multi magistrati audiati, inclusiv fostii ei sefi, au afirmat ca Aura Popescu s-a remarcat ca un bun profesionist, care nu a avut probleme in relatiile cu colegii. In urma verificarilor efectuate, Inspectia CSM a concluzionat ca faptele invocate se refera doar la intamplari din viata personala a judecatoarei si nu din cea de magistrat. Ca atare, plenul CSM a decis ieri ca nu se impune apararea reputatiei judecatoarei Aura Popescu pentru aceleasi considerente exprimate de Inspectie.
Aura Popescu ne-a declarat ieri ca asteapta motivarea hotararii CSM pentru a decide daca va contesta aceasta decizie. Ea nu a dorit sa ofere alte amanunte despre sesizarile sale, declarand ca asteapta ca organele de urmarire penala sa se pronunte asupra plangerilor sale.
Desi multi dintre cei prezenti ieri la CSM, pusi la curent cu acest caz, si-au exprimat suspiciunile cu privire la starea de sanatate psihica a judecatoarei Popescu, nimeni nu a ridicat intr-un caz oficial oportunitatea unui control medical de profil. Daca acuzatiile ei sunt reale, urmeaza sa fie stabilit de anchetele penale. Daca insa totul este rodul unei imaginatii bolnave, CSM ar trebui sa ia grabnic masura eliminarii magistratului din sistem, pentru ca actul de justitie sa nu degenereze in evenimente nedorite. Legile actuale nu prevad un control psihiatric obligatoriu pentru magistrati.
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 768  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Anorexica - asta-i verdictul   de adryan
Nu exista fum fara foc, dar pompierul CSM nu vede caci justitia este oarba   de nellu
Invidie la puterea n ( n > 100 ) , frustare + sliuirea Limbii Romane   de +
Jenant articol ... Gazetarie de ucenici !!!   de DANIEL ENESCU
Si daca totusi... Si daca ramuri bat in geam...   de adryan
Dar extraterestrii nu au rapit-o pana acum ?!   de Raquel
Stia el...   de dur
Nasol moment , mishto coliva ....   de Pinkie
Ia uite cine imparte dreptatea in Romania !   de Raquel
A r h i v a
  Celula irakiana    2 comentarii
  Firma romaneasca anchetata de FBI    1 comentariu
  Mort in timp ce astepta Salvarea    2 comentarii
  Dosarul gratierii lui Cozma, in octombrie    1 comentariu
  Boerica mentinut in arest de 76 de judecatori    
  Discutarea eliberarii lui Tender impiedicatade procuror si dosar    
  Unul dintre militarii raniti in Afganistan este in stare critica    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Raiul plagiatorilor (4397 afisari)
 Cu ovulele furate (768 afisari)
 Firma romaneasca anchetata de FBI (315 afisari)
 Reprimarea Falun Gong in China, hartuirea la Bucuresti (296 afisari)
 Vladimir Tismaneanu, punct si de la capat (247 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01427 sec.