Ziua Logo
  Nr. 3655 de miercuri, 21 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Trei cocori intr-un Hardau
Rene P�RSAN 
L-am visat pe Basescu, prajea trei cocori intr-un hardau. Era vesel, ca orice cosmar politic. Langa el turna benzina pe Flutur gugustiucul renasterii PSD, Geoana. Paloma isi ferea aripioarele parlite de pixul papagalului Tariceanu, cum l-a definit Gigi Becali cu finetea cu care se rastea la boboci Comandantul Basescu pe furtuna. Doamna Cocos ii stergea fruntea Presedintelui cu mesa sacrificata pe altarul politic si pe care ea inca o mai poarta in portofel. Doar Irinel Columbeanu nu avea nici un rost in aceasta poveste. Mi-am sunat consilierul de vise, pe Adevarata Aviara. Stai linistit, nu inseama nimic, doar ca Basescu vrea PSD, de cand a esuat in tentativa de crestinare a liberalilor.
Faptul ca un ziarist a reusit sa puna mana pe ciorna Pupezei din Tei inainte ca Paloma sa deschida plicul cu subiectele nationale, nu reprezinta vreo performanta. In debandada administrativa in care ne lafaim este chiar foarte normal. In fond, Anca Boagiu nu a reusit sa puna mana pe steguletele rosii ale UE si le-a fluturat cocotata pe catargul de la Golden Blitz, chiar inainte ca Barroso sa prezinte raportul de evaluare?
Ciudat este ca aceasta simpla demonstratie a prostiei lefegiilor de la Educatie a reusit sa declanseze o ciuma politica aviara. Si ca toate aceste personaje zburatoare provin din poiata Presedintelui. Pana la urma este singurul care mai are curajul sa manance pulpe si sa se atinga de puicute in plina febra aviara. Nu stiu cum se face, si Geoana s-a trezit sa deseneze cocori pe sugativa lui Vacaroiu si sa puna mustati la trandafirii lui Iliescu. Amandoi par sa coaca ceva alianta, ceva mai durabila decat cea portocalie. Curaj de gaina sa apelezi la migratoare in asemenea vremuri de maxima turbulenta de partid, vremuri in care nici Iliescu nu mai nimereste polul social, el, care revenea la comunism din orice deriva ideologica cu precizia unei randunici nemtesti, si legat la ochi.
Nu cred ca mai este vreun un mister ca viitoarea coalitie de guvernare va fi o alianta democrat-democrata. Chiar a crezut cineva ca Basescu, la experienta si pregatirea lui, e prost sa se crestineze?
S-a aliat cu liberalii, daca Stolojan poate fi numit asa, ca sa demonteze PSD. I-a tras partidul de sub piciorusele roz ale lui Nastase doar pentru ca il vrea pentru el si pentru ca, la fel ca Iliescu, nu suporta intelectualii, fie si hoti. Tot a venit vorba de asemanari, si pe unul, si pe altul ii iubesc femeile. Ati simtit cu totii, pe spinarile voastre, ca sacosa gospodinei e mai napraznica decat furtunul cu piulita al minerului. Cat de incuiat sa fii sa nu pui mana si sa nu folosesti aceasta falanga politica, care este multimea blonda si anonima si credincioasa? Doar pe Constantinescu nu l-a iubit nimeni. Ma rog, nimeni din cele de care ti-ai dori sa fii iubit.
Luni Presedintele a ridicat si ultimul val de pe viitoarea constructie politica. A venit in Parlament si, in aplauzele talibanilor PSD, aproape la fel de furtunoase ca in vremurile bune, a facut terci Executivul. Adica doar o parte. Pe Hardau l-a compatimit ca nu are bani suficienti sa scoata scoala din marasm, pentru ca refuza sa ii aloce zgarcitul de Tariceanu. Paloma, personaj politic care nici acum nu stie daca Modrogan este mai important in partid decat Boc, nici nu a existat, de parca nu ea si caruta ei de profi' a inflamat pana la rosu Alianta. De autostrazile lui Dobre, care se lungesc pe zi ce trece, nu a pomenit nimic. De inundatiile Delfinei, nici o vorbulita. Cu toate ca ar fi putut remarca faptul ca romanul s-a facut frate cu broasca. De Blaga, mucles. In schimb, discursul la adresa Sanatatii si a lui Nicolaescu puteai sa juri ca i l-a operat Oprescu. Pe Flutur l-a desfiintat pur si simplu, de nu mai nimerea omul tomberonul sa-si dea foc. A zis ceva si de Macovei, dar nu stiu daca a fost de bine pentru ea sau de rau pentru ceilalti. Si toate acestea in ranjetele generoase ale Opozitiei. Executivul parea compus din doua echipe de pitici, una, cea democrata, se harjonea ca la groapa cu nisip, in timp ce era ciufulita de Presedinte pentru sotiile de guvernare, cea a liberalilor parea sa fi mancat corn cu lapte direct din mana lui Nastase. Floarea PSD se scarpina pe burta si-si dadea coate: "asa de bine nu le zice nici Iliescu".
Altfel, toate actiunile democratilor si ale Presedintelui de un an si ceva incoace, de cand a refuzat Tariceanu sa se crestineze sub pulpana socialistilor si sa predea cheile de la Palatul Victoria si PNL la Stolojan si PD, nu sunt menite decat sa delimiteze clar esecurile guvernarii de Partidul Democrat si Cotroceni. Guvernul este Tariceanu si ai lui. PD arde gazul prin Palatul Victoria doar pentru a face o opozitie constructiva Executivului. De buna credinta ce sunt s-au si restructurat. Disparitia lui Pogea si Mantog de pe culoare este un semn clar de autoflagelare birocratica. Nici nu va dati seama cat de benefic este acest lucru pentru Alianta. O cimenteaza in doua.
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Ati uitat ca la alegeri V-A spus ca e comunist ? ( Ba-se -scu mpesc toate )   de Aladin
...sa se crestineze?   de Harbuzache
Pupaza cocos voinic   de adryan
A r h i v a
  D. Voiculescu intre Tismaneanu si Ungureanu    4 comentarii
  Despre lege si tocmeala    8 comentarii
  Politica de criza    2 comentarii
  Basarabia, te iubim...    18 comentarii
  La judecata zilei    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cursuri intensive de vara si tabere de engleza pentru copii (1143 afisari)
 Tara dezastrelor (762 afisari)
 Gramatica dupa Hardau (576 afisari)
 Stiri pe scurt (72 afisari)
 "De ce sa ramana casa mea unui activist comunist?" (63 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.95451 sec.