Ziua Logo
  Nr. 3655 de miercuri, 21 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Cezariana la moda
Operatia cezariana prezinta o tendinta de crestere constanta atat in Romania, cat si pe plan mondial, a subliniat, pentru Rompres, seful Sectiei de obstetrica-ginecologie a Spitalului "Sf Pantelimon", profesor doctor Virgil Ancar. In afara de largirea indicatiilor medicale, la aceasta tendinta contribuie atat presiunea media, cat si atitudinea de asociere a pacientului in elaborarea deciziei medicale, a precizat prof. dr. Ancar. El a adaugat ca dinamica operatiilor cezariene efectuate, in ultimii 15 ani, in sectia pe care o conduce se prezinta astfel: daca in 1990 acestea reprezentau doar 10,5%, in 1995 au ajuns la 14,8% iar in 2005 - la 28,9%. Indiferent de modalitatea de nastere, pe cai naturale sau prin operatie cezariana, actul nasterii este grevat de infectia puerperala, care apare cu o frecventa de 2-5%, infectie cauzata de actul nasterii, a precizat Ancar. El a explicat ca aceasta survine pe fondul de hiporeactivitate a lauzei. (C.P.)
Dispecerat pentru plaje
Directia Apelor Dobrogea-Litoral va infiinta un dispecerat special pentru plaje. Aici vor fi stranse si solutionate toate sesizarile si reclamatiile venite prin intermediul liniei telefonice gratuite - Telverde Litoral - 0800 030 200, dar si sesizarile echipei mixte de control formata din jandarmi, politisti si reprezentanti ai DADL. Tot in cadrul acestui dispecerat va fi monitorizata plaja prin sistem video. Sistemul video este unul pilot, format din 4 camere, trei in statiunea Mamaia si una pentru plaja din municipiul Constanta. Scopul acestui sistem este de a verifica starea plajelor, de a verifica modul in care isi fac agentii economici curatenie, precum si modul de interventie atunci cand situatia o impune. Sistemul va putea fi functional in prima jumatate a lunii iulie. La sfarsitul lunii iulie, Directia Apelor Dobrogea-Litoral va pune la dispozitia turistilor imagini in timp real de pe plaja prin intermediul paginii web a institutiei. (C.S.)
Spital in consolidare
La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" au fost demarate ieri, oficial, lucrarilor de consolidare a Clinicii de Chirurgie si Ortopedie. Clinica va fi consolidata pe tronsoane, termenul maxim de punere in functiune fiind martie 2009. Lucrarile au ca obiectiv imbunatatirea conditiilor de exploatare si ridicarea nivelului calitatii serviciilor medicale, punerea in siguranta a unei suprafete de 4103 mp, cu un numar de 261 paturi, precum si a conditiilor din spital si diminuarea riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta. Valoarea lucrarilor de consolidare se ridica la 3.993.410,64 RON, finantarea fiind asigurata de Primaria Sectorului 1 prin Administratia Fondului Imobiliar al Unitatilor Sanitare Publice Sector 1 si de Ministerul Transporturilor (credit extern Banca Mondiala si cofinantare Guvernul Romaniei). (C.P.)
Succesul si prestanta
"Prestanta - cheia puterii de influentare si convingere" este tema seminarului organizat de Competent Consulting in scopul de a prezenta care sunt principalele elemente ale prestantei si cum poate fi ajutat si dezvoltat si invatat limbajul corporal. Seminarul se va desfasura la "U Business Center" sala Jad - Bucuresti, in perioada 1-2 iulie, iar inscrierile se pot face la adresa "www.succesulmeu.ro". Trainerul Daniel Bichis va prezenta, cu aceasta ocazie, cele mai eficiente tehnici NLP si exercitii experientiale care asigura un "lifting" al prestantei. In principal, elementele prestantei se pot defini ca: o anumita atitudine interioara, un anumit tip de limbaj corporal si o maniera aparte de utilizare a privirii si vocii. Seminarul se va axa pe intelegerea relatiei dintre elementele corporale, emotionale si mentale care compun prestanta; pe identificarea si modificarea mesajelor corporale neadecvate transmise celor din jur. De asemenea, se va incerca crearea unei atitudini pozitive in privinta relatiei cu ceilalti, a propriei autoritati si a prestantei. Participarea la acest seminar mai ofera accesul la tehnici NLP de auto-descoperire si dezvoltare personala extrem de puternice, ce permit modificarea rapida si profunda a atitudinilor, convingerilor si strategiilor legate de comunicare, prezentare, ascultare si influentare. (Corina SCARLAT)
Primul card pentru vacanta
"Paralela 45" a lansat, impreuna cu o banca romaneasca, primul card co-branded, pentru vacanta - CREDIT 45. Noutatea acestui credit de vacanta este ca se acorda on-line, in agentie, iar turistul primeste cardul tot in agentie. Limita de creditare este de 200 milioane ROL, la o dobanda excelenta pentru un credit de consum - 13 %, astfel ca turistii pot cumpara excursii mai scumpe, dar si mai interesante. Pentru fiecare credit, se acorda drept bonus o asigurare de calatorie. (Al.B.)
A r h i v a
  "Piata Revolutiei" revolta arhitectii    3 comentarii
  Meandrele aviarei    
  Sabotaj din cer    
  Posta Romana restructurata de Roland Berger    1 comentariu
  CNA paraste Animal Planet, Discovery si National Geographic la Londra    2 comentarii
  Carduri studentesti    
  Vacanta pe tichete pentru romanii saraci    2 comentarii
  Cursuri intensive de vara si tabere de engleza pentru copii    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cursuri intensive de vara si tabere de engleza pentru copii (1143 afisari)
 Tara dezastrelor (762 afisari)
 Gramatica dupa Hardau (576 afisari)
 Stiri pe scurt (72 afisari)
 "De ce sa ramana casa mea unui activist comunist?" (63 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01042 sec.