Ziua Logo
  Nr. 3653 de luni, 19 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Judecator jefuit
Locuinta presedintelui Judecatoriei Cluj, magistratul Rodica Filip, a fost sparta si devastata, la sfarsitul saptamanii trecute. Din casa au fost luate bijuterii in valoare de aproximativ o suta de milioane de lei vechi, fiind distruse o serie de acte, iar bunurile au fost scoase din dulapuri si aruncate pe jos. Presedintele Judecatorie Cluj, Rodica Filip, considera ca spargerea locuintei sale ar putea fi o razbunare. Aceasta precizeaza ca se teme pentru viata sa si a familiei sale. Politistii cerceteaza acest caz, iar judecatoarea va trebui sa intocmeasca acestora o lista cu posibili suspecti. (M.V.R.)
Roman condamnat in Spania
Un roman a fost condamnat, la sfarsitul saptamanii trecute, de un tribunal spaniol, la 12 ani si jumatate de inchisoare, pentru exploatare sexuala, aceasta fiind cea mai grea pedeapsa privativa de libertate pronuntata pentru trafic de fiinte umane in Spania. Potrivit cotidianului El Pais, citat de Mediafax, romanul a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru intrare ilegala in tara, in vederea desfasurarii de activitati de exploatare sexuala, si la trei pedepse de cate doi ani si jumatate pentru trei infractiuni de prostitutie, ceea ce ridica pedeapsa totala la 12 si jumatate de inchisoare. De asemenea, prin aceeasi sentinta a tribunalului din Navarra barbatul este obligat sa plateasca despagubiri in valoare de 18.000 de euro fiecareia dintre cele trei femei care l-au denuntat. (M.V.R.)
Mort intr-o explozie
Un tanar sucevean a murit, sambata, in urma unei explozii produse intr-un garaj in timp ce incerca sa-si faca o cafea la un resou electric improvizat. Potrivit IJP Suceava, Constantin G., de 22 de ani, din Suceava, se afla intr-un garaj in care erau depozitate mai multe recipiente cu lichide inflamabile si a incercat sa-si prepare o cafea la un resou electric improvizat. Din cauza folosirii resoului, vaporii combustibili s-au aprins, producandu-se o explozie urmata de un incendiu. (Mediafax)
Prinsi cu focuri de arma
Politistii Serviciului Transporturi Feroviare din Alba au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de avertisment pentru a reusi sa prinda patru hoti care furau cablurile unei instalatii de semnalizare feroviara, din statia CFR Vintu de Jos. Patru hoti au fost surprinsi in flagrant de politistii feroviari chiar in momentul in care taiau doua cabluri care alimentau instalatia de semnalizare feroviara a uneia dintre liniile de cale ferata. Acestia au luat-o la fuga astfel ca oamenii legii au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma, in plan vertical, pentru a-i determina sa se opreasca. Cei patru, printre care si un minor de 15 ani, sunt cercetati, in prezent, pentru distrugere si semnalizare falsa, furt calificat, patrundere fara drept in zona de semnalizare a caii ferate. Trei dintre acestia au fost arestati preventiv, in timp ce minorul este cercetat in stare de libertate. (Mediafax)
Inecati in Floreasca
Doi tineri s-au inecat, la sfarsitul saptamanii trecute, in lacul Floreasca, dupa ce au facut multe curse cu un skijet. Potrivit martorilor, cei doi tineri au luat skijetul, care apartinea patronului unei terase de pe marginea lacului Floreasca, pentru a face niste curse pe apa. Acestia nu aveau veste de salvare. La un moment dat, unul dintre ei s-a dezechilibrat si a cazut in apa, unde a inceput sa se zbata si sa tipe ca nu stie sa inoate. Prietenul sau a sarit dupa el pentru a-l salva, insa s-au inecat amandoi. Scafandrii au scos, sambata, trupurile neinsufletite ale celor doi la suprafata. (M.V.R.)
Litoralul invadat de politisti
Peste 300 de politisti detasati pe litoral au intrat, sambata, in dispozitiv, fiind repartizati sa actioneze in statiunile de la Marea Neagra in perioada sezonului estival. Potrivit adjunctului Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, comisar sef Adrian Rapotan, citat de Mediafax, dupa ce in urma cu doua saptamani, trei sute de elevi ai Scolii de politie din Campina au inceput sa patruleze in statiuni, acum doua zile au sosit si politistii profesionisti din tara. Acestia sunt specializati in criminalistica, judiciar si circulatie rutiera si, timp de doua zile, au fost instruiti de conducerea IPJ Constanta. Conform declaratiilor lui Rapotan, este vorba despre 14 criminalisti, 27 de judiciaristi, 45 de politisti de la circulatie si 215 politisti de ordine publica. Politistii sunt repartizati in statiunile Eforie, Neptun, Mangalia si Mamaia, cei mai multi dintre ei urmand sa actioneze pana in data de 1 septembrie. (M.V.R.)
Proxeneti arestati
Peste 31 de traficanti de persoane au fost arestati in urma unei actiuni a politistilor si procurorilor bacauani, impreuna cu carabinierii si Parchetul Antimafia din Italia. Potrivit Rompres, anchetatorii sustin ca peste 60 de tinere, multe minore, au fost vandute in Italia pe sume variind intre 2000 si 4000 de euro, iar altele obligate sa se prostitueze. Liderul retelei, Florin Iorga, de 40 de ani, a fost retinut de politisti, in momentul in care incerca sa scoata din tara doua minore prin Vama Varsad. Carabinierii italieni au arestat, la randul lor, noua romani si 14 albanezi suspectati ca fac parte din retea. (M.V.R.)
A r h i v a
  CEDO avertizeaza din nou Romania    3 comentarii
  Lavinia Sandru il acuza dur pe ministrul Muncii    
 Top afisari / comentarii 
 Gica Petrescu, nemuritorul (371 afisari)
 Japca pe Enescu (289 afisari)
 Proprietati "disparute" fara urma (242 afisari)
 Planul pentru Kosovo naste dezmintire fara dezmintire (185 afisari)
 Corcodusii lui Vanghelie (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01054 sec.