Ziua Logo
  Nr. 3653 de luni, 19 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Lavinia Sandru il acuza dur pe ministrul Muncii
-- Vicepresedintele PIN a reclamat complicitatea autoritatilor romane si spaniole in cazul contractelor persoanelor care pleaca la munca in Spania * Deputatul a subliniat ca vinovatul pentru aceasta situatie este ministrul Gheorghe Barbu
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a reclamat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, complicitatea autoritatilor romane si spaniole in cazul contractelor persoanelor care pleaca la munca in Spania. Sandru a vorbit chiar de o retea de intermediari, care preia contractele de munca trimise din Spania si care pretinde anumite sume de bani pentru definitivarea operatiunilor pana la plecarea celor care vor sa munceasca in aceasta tara. Mai mult, vicepresedintele PIN sustine ca aceasta retea isi desfasoara activitatea "sub obladuirea" consului spaniol in Romania, Toridio de Prado Perez. Potrivit Lavinei Sandru, reteaua, una bine pusa la punct, a intermediat in anul 2005 plecarea in Spania a peste 15.000 de persoane. "Persoanele selectate de Oficiul National pentru Migratia Fortei de Munca sunt sunate de acesti intermediari si li se cer intre 100 si 300 de euro. Daca accepta si se incheie contractul, pentru fiecare luna de munca in Spania trebuie sa mai plateasca 100 de euro. Astfel, milioane de euro, bani negri, sunt incasati de aceasta retea", a explicat Sandru.
Lavinia Sandru a mai spus ca in cazul in care persoana selectata nu dorea sa plateasca suma impusa de intermediarii din retea, numele respectiv era sters cu pasta alba din dosar. "Este vorba de fals si uz de fals!", a atras atentia Sandru. Deputatul PIN a subliniat ca vinovat pentru aceasta complicitate de care se fac vinovate atat autoritatile romane cat si cele spaniole, este de fapt ministrul Muncii Gheorghe Barbu. "Ministrul Muncii fie nu stie despre ce este vorba, si asta ar fi foarte grav, fie stie, dar are si el anumite interese. Cred ca Gheorghe Barbu este la curent cu tot ce se intampla, dar nu vrea sa intervina!", a mai comentat Sandru. Aceasta a adaugat ca ii va trimite chiar astazi premierului Tariceanu dosarul pe care l-a intocmit pe marginea acestui caz. Sandru a mai spus ca ii va trimite dosarul si ambasadorului Spaniei la Bucuresti. (V.D.)
A r h i v a
  CEDO avertizeaza din nou Romania    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Gica Petrescu, nemuritorul (371 afisari)
 Japca pe Enescu (289 afisari)
 Proprietati "disparute" fara urma (242 afisari)
 Planul pentru Kosovo naste dezmintire fara dezmintire (185 afisari)
 Corcodusii lui Vanghelie (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00762 sec.