Ziua Logo
  Nr. 3651 de vineri, 16 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Zaher trimis in judecata
Omul de afaceri Zaher Iskandarani a fost trimis in judecata, ieri, de procurorii instantei supreme, la doua zile dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea lui in stare de libertate. Iskandarani a fost deferit Justitiei dupa ce a stat sase luni in arest preventiv, fiind acuzat de infractiuni privind operatiuni vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile. Dosarul, continand cinci volume cu peste 5000 de pagini, a fost inaintat instantei Tribunalului Bucuresti. Rechizitoriul intocmit de procurorii DIICOT arata ca in perioada august-decembrie 2005, in fabrica de tigari de la Sacalaz s-au produs tigari in afara antrepozitului fiscal, care fusese suspendat, producand un prejudiciu statului roman de aproape doua milioane de lei noi. Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, (ANAF), s-a constituit parte civila. (M.V.R.)
Boerica vrea in libertate
Omul de afaceri Genica Boerica si alti patru acuzati intr-un dosar privind restituiri ilegale de TVA au solicitat, ieri, magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa fie pusi in libertate. Avocatii inculpatilor au afirmat ca nu se mai impune mentinerea starii de arest a acestora. Pe de alta parte, procurorul de sedinta a afirmat ca recursurile celor cinci sunt nefondate, pe motiv ca exista indicii ca lasarea lor in libertate ar reprezenta pericol social pentru ordinea publica. Pana la ora inchiderii editiei, judecatorii ICCJ nu se pronuntasera cu privire la recursurile celor cinci. (M.V.R.)
Ofiteri judecati de ICCJ
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat ieri in discutie contestatia DNA privind solutia data de Curtea de Apel Bucuresti in cazul celor doi ofiteri acuzati ca ar fi luat mita. Pana la inchiderea editiei, nu fusese luata nici o decizie in acest caz. Subcomisarul Dragos Sotrin a declarat, in fata magistratilor Curtii Supreme, ca nu exista probe care sa arate ca ar fi cerut si primit suma de 10.000 de euro de la denuntatorul Petre Pena, patronul societatii unde erau delegati sa faca verificari. Sotrina a spus ca impreuna cu comisarul Florian Manda, a fost trimis de procurorul Alina Bica pentru a face unele verificari de documente la societatea lui Petre Pena, dar nu l-a sechestrat pe denuntator la firma in cele doua zile cat au durat verificarile. "Am fost doar un agent procedural, am luat documente si le-am predat", a spus Sotrin in fata judecatorilor. Celalalt inculpat, Florian Manda, nu s-a prezentat in fata judecatorilor, aparatorul sau sustinand ca este internat in spital. (M.V.R.)
Olandez arestat la Ploiesti
Un olandez in varsta de 40 de ani a fot arestat la Ploiesti, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce incerca sa vanda 483 de pastile de ecstasy, pentru care cerea 1600 de euro. Barbatul, care a fost casatorit cu o romanca, locuia fara forme legale in Ploiesti si se ocupa cu comercializarea de droguri de mare risc: hasis, heroina si ecstasy. El aducea stupefiantele din Olanda, ascunzandu-le in bagaje, impachetate in folie de plastic, iar cea mai mare parte a lor era comercializata in Bucuresti. Dupa un filaj de mai multe luni, olandezul a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Ploiesti, in timp ce incerca sa vanda, contra sumei de 1600 de euro, 483 de pastile de ecstasy. Traficantul cumparase ecstasy din Olanda, la pretul de 0,65 euro pastila si cerea 3,5 euro pentru o pastila, in conditiile in care acestea se vand pe piata din Romania cu aproximativ 200.000 de lei vechi pastila. Olandezul va fi judecat in Romania, pentru introducere in tara de droguri de mare risc si detinerea de asemenea droguri, in vederea comercializarii, riscand o pedeapsa cu inchisoare cuprinsa intre 15 si 25 de ani. (G.T.)
Audieri in dosarul Clamparu
Cei sapte membri ai clanului Clamparu, aflati in arest preventiv la Aiud, vor fi adusi azi la Tribunalul din Sibiu, pentru audieri. Constantin Ovidiu Pop, Marian Stanciu, Vilmos Samu, Cristian Cioflan, Valentin Ciufu, Cornel Popeanu si Dan Mihaila vor fi audiati in legatura cu capetele de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Tot azi vor fi audiati si 30 de martori, femei cu identitate protejata, care sustin ca au fost obligate sa se prostitueze in Spania. Cel de-al optulea membru al bandei, Ion Clamparu, care a parasit Romania, este acuzat si de constituirea unui grup infractional organizat. Autoritatile romane incearca de peste doi ani sa dea de urma lui Ion Clamparu, seful celei mai mari si mai bine organizate retele internationale de trafic de persoane, cu ramificatii in Spania, Italia, Olanda si Germania. Acesta a fost dat in urmarire internationala dupa ce a plecat din Romania, in martie 2003. Deocamdata, el este judecat in lipsa la Tribunalul din Sibiu, in timp ce locotenentii sai stau dupa gratii, asteptand decizia de luna viitoare, cand instanta urmeaza sa decida daca se mentine arestul preventiv. (G.T.)
Comisari deferiti instantei
Procurorii anticoruptie au trimis in judecata noua persoane, printre care doi comisari de la Garda Financiara si trei functionari ai Primariei Suceava, institutie prejudiciata, in acest caz, cu zeci de miliarde de lei vechi. Serviciul Teritorial Suceava a dispus trimiterea in judecata a lui Neculai Bujor - directorul Directiei Economice din Primaria Suceava, Constantin Bata - sef Serviciu Administrativ din Primaria Suceava, Maricica Sveica - functionar in cadrul Primariei Suceava, Tamara Chiribuca - administrator al societatilor comerciale Rigola Serv Com SRL, Protman Service SRL, Luis Imbiss SRL si Alexa Psc SRL, Violeta Spataru - contabila, Ioana Ungureanu - contabila, Dumitru Buta - comisar sef divizie in cadrul Garzii Financiare Suceava, Gabriel Ionesi - comisar in cadrul Garzii Financiare Suceava, Dumitru Teodorescu - director al publicatiei "Crai Nou" din Suceava. Acestia sunt acuzati de mai multe infractiuni printre care luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la inselaciune. (G.T.)
A r h i v a
  Procurorii favorizeaza infractorii la Parchetul Pucioasa    1 comentariu
  ZIUA cere CNSAS sa verifice Lista lui Soros    9 comentarii
  Macovei cere restructurarea Ministerului Public    3 comentarii
  Romanca plecata la munca, moarta in Spania    1 comentariu
  Constantinescu audiat in dosarul mineriadei    3 comentarii
  Dragomir ii raspunde lui Iacov    
  Romania la CEDO in 9000 de cazuri    6 comentarii
  Val de procurori respinsi de CSM    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Procurorii favorizeaza infractorii la Parchetul Pucioasa (550 afisari)
 Faraonul Videanu inrobeste Bucurestii (259 afisari)
 Lista fariseilor din Senat (212 afisari)
 Stiri pe scurt (111 afisari)
 Mi-ar placea sa expun cu Marlene Dumas (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01104 sec.