Ziua Logo
  Nr. 3651 de vineri, 16 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
ZIUA cere CNSAS sa verifice Lista lui Soros
-- ZIUA cere din nou Fundatiei pentru o Societate Deschisa numele romanilor care de-a lungul timpului au beneficiat de burse sau calatorii in cadrul unor proiecte finantate de George Soros * De asemenea, solicitam CNSAS verificarea persoanelor de care a depins in cea mai mare parte acordarea de burse la Soros la marile universitati din Statele Unite ale Americii * Acelasi lucru il vom face si in momentul in care vom primi un raspuns din partea Fundatiei patronate de Soros in ceea ce priveste lista bursierilor
ZIUA a solicitat, in urma cu cateva zile, Fundatiei pentru o Societate Deschisa lista completa cu numele romanilor care de-a lungul anilor au beneficiat de bursele George Soros sau care au efectuat calatorii in cadrul unor proiecte finantate de aceasta Fundatie. Cererea a fost formulata atat public, cat si prin corespondenta directa. Cu toate acestea, pana in prezent, din partea Fundatiei pentru o Societate Deschisa nu a fost primit nici un raspuns.
Astfel, din aceste considerente, ZIUA isi reinnoieste solicitarea. Ziarul nostru cere, din nou, Fundatiei patronate de unul dintre cei mai influenti si mai bogati oameni ai planetei, numele celor care au beneficiat de burse sau calatorii in cadrul unor proiecte finantate de George Soros. De data aceasta, speram ca solicitarea noastra va avea rezultatele asteptate, iar Fundatia ne va raspunde trimitandu-ne lista dorita. Asta in cazul in care Fundatia lui Soros nu are nimic de ascuns si este intr-adevar una deschisa.
Ziarul ZIUA incearca, in acest mod, sa afle daca bursele oferite de aceasta Fundatie au fost infestate de interese ale securistilor. Daca bursierii au fost contaminati cu informatori si colaboratori ai Securitatii sau de persoane care au facut politie politica. In cazul in care suspiciunea se va adeveri, este cert ca acest lucru nu s-ar fi putut realiza decat prin accesul a numerosi colaboratori ai Securitatii sau chiar a actualilor membri ai serviciilor secrete din statele Europei Centrale si de Est, la finantele si fondurile Fundatiei pentru o Societate Deschisa. Cu sau fara acordul lui George Soros.
Control asupra societatii civile
Trebuie mentionat, ca aceasta suspiciune, privind contaminarea si infestarea burselor cu securisti sau cu interese ale acestora a aparut in urma unei declaratii data chiar de George Soros. Acesta a recunoscut in Statele Unite ale Americii ca buna sa credinta a fost inselata in ceea ce priveste tarile din Europa de Est si Centrala. In acelasi timp, este necesar sa se precizeze ca bursierii Fundatiei patronata de George Soros reusesc in tarile est-europene sa controleze societatea civila si sa actioneze astfel inca sa influenteze puterea si deciziile politice. Un lucru observat de altfel chiar si de catre presedintele Statelor Unite ale Americii, George Bush. Acesta declara ca scopul lui George Soros este unul malefic, unul dintre cei mai influenti si mai bogati oameni ai planetei dorind sa creeze un pol mondial de putere, capacitand societatea civila din principalele state ale lumii.
Verificari din partea CNSAS
Pe de alta parte, ZIUA se adreseaza si Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Printr-o cerere formulata la fel ca si in primul caz atat public, cat si prin corespondenta directa, ziarul ZIUA solicita CNSAS sa verifice persoanele de care a depins in cea mai mare parte acordarea de burse Soros la marile universitati din Statele Unite ale Americe. Mai exact, dorim ca membrii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sa cerceteze si sa stabileasca daca cei care au hotarat numele bursierilor Soros au avut legaturi sau au fost colaboratori ai fostei Securitati ori daca au facut politie politica.
Recent, ZIUA a facut publice numele celor care au decis in ceea ce priveste persoanele ce au beneficiat de bursele Fundatiei pentru o Societatea Deschisa. Printre cei de care depind acordarea burselor se regasesec cetateni straini sau personalitati ce nu pot fi suspectate de legaturi cu Securitatea, dimpotriva chiar, multe dintre ele facand parte dintre fostii disidenti ai regimului comunist. Totusi, pe lista publicata de ZIUA si care a fost trimisa CNSAS pot fi intalnite si nume care ridica semne de intrebare destul de mari. Mai exact, asa cum am demonstrat in urma cu cateva zile, printre cei de care depind acordarea burselor Soros se afla demnitari, soti si sotii de demnitari sau membri in consiliile de administratie. Practic niste persoane care ar putea fi coruptibile sau santajabile. De aceea, ZIUA cere Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii verificarea tuturor acestora pentru a se stabili daca au avut sau nu legaturi cu fosta Securitate, daca au fost sau nu colaboratori sau daca au facut sau nu politie politica.
De asemenea, acelasi lucru va face ZIUA si in momentul in care va primi un raspuns din partea Fundatiei pentru o Societate Deschisa. Adica atunci cand va primi lista cu numele romanilor care au beneficiat de burse Soros si de calatorii in cadrul unor proiecte finantate de acesta. In acel moment, ZIUA va trimite lista la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii cerand acestei institutii sa cerceteze daca printre bursierii Fundatiei se afla sau nu fosti colaboratori ai Securitatii sau persoane care au avut legaturi cu Securitatea sau care au facut politie politica.
In acest fel, coroborand numele ce apar pe cale doua liste si datele furnizate de CNSAS, se va vedea daca George Soros i-a ales in mod intentionat pe securisti. Sau daca acestia au fost infiltrati de catre alti securisti.
Cererea trimisa Fundatiei pentru o Societate Deschisa
"Catre Fundatia pentru o Societate Deschisa
Va rugam sa ne puneti la dispozitie lista completa cu numele cetatenilor romani care au beneficiat de burse oferite de Fundatia pentru o Societate Deschisa in perioada 1990-2006. Pentru a nu exista suspiciuni, nutrim speranta ca de aceasta data vom primi un raspuns.
Va multumim"
Adresa trimisa la CNSAS
"Catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii
Va rugam sa verificati daca pe lista publicata de ZIUA in urma cu cateva zile, in cadrul articolului "Lista lui Soros", si care cuprinde numele celor de care a depins si depinde acordarea burselor Fundatiei pentru o Societate Deschisa, se afla persoane care au facut parte din fosta Securitate sau care au fost colaboratori ori informatori. De asemenea, solicitam CNSAS sa stabileasca daca vreunul dintre cei care se regasesc pe aceasta lista a facut sau nu politie politica.
Va multumim"
George TARATA 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Pt Eugenia problema technica   de nellu
Publicarea listei bursierilor si colaboratoriloe fundatiilor Soros nu ar trebui sa supere   de Virgil Ciuca
Societate civila sau forta conducatoare ?!   de Ghita Bizonu'
Informatorul (penibil) se intoarce   de Mihai M
Domnului SRS: e bine de stiut...   de DianaI
Si altii o cer fara legatura cu Lista lui Soros   de nellu
Structura de tip mafiot   de Ion Catrinescu
Domnule Tarata,   de Eugenia Duta
Am verificat in calendarul sumerian cand cade "Sfantu' Asteapta"-E ziua'n care veti primi lista..Trebuia obtinuta ALTFEL   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Procurorii favorizeaza infractorii la Parchetul Pucioasa    1 comentariu
  Macovei cere restructurarea Ministerului Public    3 comentarii
  Romanca plecata la munca, moarta in Spania    1 comentariu
  Constantinescu audiat in dosarul mineriadei    3 comentarii
  Dragomir ii raspunde lui Iacov    
  Romania la CEDO in 9000 de cazuri    6 comentarii
  Val de procurori respinsi de CSM    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Procurorii favorizeaza infractorii la Parchetul Pucioasa (550 afisari)
 Faraonul Videanu inrobeste Bucurestii (259 afisari)
 Lista fariseilor din Senat (212 afisari)
 Stiri pe scurt (111 afisari)
 Mi-ar placea sa expun cu Marlene Dumas (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01281 sec.