Ziua Logo
  Nr. 3646 de sambata, 10 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Voiculescu vrea ca vanatorul sau sa se dezica
Liderul conservator Dan Voiculescu intentioneaza sa-l dea in judecata pe Marius Oprea, in contul afirmatiilor pe care actualul consilier al premierului pe probleme de securitate le-a inserat in cartea sa "Mostenitorii Securitatii". Intentia amenintatoare a sefului PC se va materializa insa doar daca Marius Oprea nu va tine cont de "sansa de dezicere" pe care acesta i-o acorda. Replica lui Voiculescu vine la o zi dupa ce Oprea anuntase ca isi va da demisia din functia de consilier de stat in cazul in care Voiculescu este numit vicepremier. "Am inteles ca a afirmat ca se retrage daca eu voi fi numit vicepremier.(...) I-am trimis deja o scrisoare, prin care am vrut sa-i arat cat de penibil a fost intr-o carte", a comentat ieri liderul conservatorilor. Si avocatul lui Voiculescu, deputatul conservator Sergiu Andon, a intervenit, subliniind ca prin scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Oprea, clientul sau "ii da o sansa de dezicere, prin analiza literara si istorica, prin care ii arata viciile cartii sale". In replica la "gestul spectacular" al lui Oprea de a-si da demisia in cazul in care Voiculescu ar fi numit premier, Andon spune ca, de fapt, consilierul nu are ce cauta in Guvern, pentru ca nu are certificat ORNISS, fapt ce "ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste colaborarea sa cu fosta politie politica".
"Mi-am consumat din nervii mei"
Voiculescu a mai anuntat ca marti se va duce la sediul CNSAS "pentru clarificare", in urma ultimului val de informatii aparute in presa privind posibila sa colaborare cu structurile Securitatii. "Am deja doua-trei confirmari de la CNSAS ca nu am colaborat cu Securitatea, dar vreau sa mai am inca una. Am castigat 'n' procese, m-am enervat si rau am facut ca mi-am consumat din nervii mei pe o problema care nu a existat niciodata. Am cerut CNSAS, care a fost foarte prompt, si marti voi avea o intalnire la sediul lor pentru inca o clarificare pe aceasta problema", a explicat Voiculescu. Acesta a mai spus ca a simitit nevoia unei confirmari suplimentare pentru ca "s-au mai primit dosare noi", cu "elemente noi" si nu vrea "sa ramana o dara neclara". Pe de alta parte, conservatorul si-a argumentat initiativa de a amerge la CNSAS prin faptul ca institutia are o conducere noua, a carei parere este importanta. "Saptamana viitoare voi fi acolo pentru a clarifica daca Dan Voiculescu a fost sau nu ofiter de Securitate, agent, colaborator, daca a facut politie politica sau nu", a mai afirmat liderul conservatorilor.
Ziaristi temerari si Gigi Becali, in colimator
"Am observat in presa atacuri noi pe problema apartenentei mele la fosta Securitate", a continuat Voiculescu, asigurandu-i pe temerari ca "vor plati", in cazul in care nu vor reusi sa probeze acuzatiile. De altfel, Voiculescu a spus ca l-a mandatat pe avocatul sau, deputatul Sergiu Andon, "sa-i dea in judecata imediat pe toti cei care au facut astfel de afirmatii". Avocatul sau Sergiu Andon a dat asigurari ca va lua atitudine "in cazurile cele mai grave, in fata situatiilor de cea mai evidenta rea-credinta". De altfel, Andon a spus ca si "atacurile nesabuite" ale lui Gigi Becali fac obiectul unei analize juridice in interiorul partidului, patronul clubului Steaua urmand sa fie si el dat in judecata in cazul in care juristii PC vor considera indreptatita aceasta actiune. Conservatorii spun ca analizeaza si posibilitatea sa dea in judecata si un cotidian central, al carui nume nu l-au dezvaluit.
Lupul in blana de oaie
Pe de alta parte, in perspectiva numirii sale ca vicepremier, Voiculescu a tinut sa dea asigurari ca este "un om care nu poate fi santajabil in nici un fel". "Nu voi face compromisuri si voi fi neiertator cu mafiile". Conservatorul a dat asigurari ca "mafiile" de care vorbeste nu au nicio legatura cu "cercurile de interese nelegitime" invocate de presedintele Basescu. Voiculescu i-a transmis vicepremierului Gheorghe Pogea ca nu are de gand "sa-i preia ministerele productive", ceea ce ar trebui sa-l faca pe democrat "sa stea linistit".
Valentina DELEANU 
A r h i v a
  Cap-compas spaga    5 comentarii
  Pesedistii se torpileaza reciproc    6 comentarii
  SUA il cauta pe tradator    28 comentarii
  Cum a fost pus MAE pe butuci de Mihai Razvan Ungureanu    36 comentarii
  Statutul Kosovo tulbura apele Dunarii    2 comentarii
  Oprea: Nu poti sa-ti vezi prada langa tine, in Guvern    4 comentarii
  Cine face legea in mass-media    2 comentarii
  Alesii nu vor sa rediscute modificarile Legii 112    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg 2006 - Subiecte care "ard" (632 afisari)
 Cum a fost pus MAE pe butuci de Mihai Razvan Ungureanu (209 afisari)
 Evacuata cu pistolul la tampla (193 afisari)
 Evrei-palestinieni parasutati in Romania in anii Holocaustului (187 afisari)
 Cap-compas spaga (166 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00937 sec.