Ziua Logo
  Nr. 3646 de sambata, 10 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Oprea: Nu poti sa-ti vezi prada langa tine, in Guvern
Consilierul pe probleme de securitate al premierului, istoricul Marius Oprea, ne-a declarat ieri, intr-un interviu acordat ZIUA, ca va demisiona din functie daca seful conservatorilor, Dan Voiculescu, va fi uns vicepremier. Principalul motiv este trecutul mai mult decat controversat al lui Dom' Profesor, despre care presa a scris ca a avut tangente cu fosta Securitate. "Nu poti sa fii vanator de securisti si apoi sa iti vezi prada langa tine, in Guvern. Este o solutie imorala, personal nu cred ca locul lui Dan Voiculescu este in cadrul Cabinetului Tariceanu", a concluzionat Oprea. In replica, seful conservatorilor i-a transmis lui Oprea ca il va da in judecata daca nu isi retrage acuzatiile. Mai mult, Voiculescu i-a transmis o scrisoare istoricului, la mijocul lunii mai, in care il acuza ca ar fi agent de informatii strain sub acoperire. Intr-un interviu acordat ZIUA, Oprea anunta ca va ramane langa Tariceanu pe o pozitie de consilier personal si nu unul la nivelul intregului Executiv.
Ii vor cere premierului sa ma retrogradeze
Va veti pastra pozitia si veti demisiona din cadrul Cabinetului Tariceanu in conditiile in care presedintele PC, Dan Voiculescu, va fi numit in functia de vice-premier?
Imi pastrez pozitia. Da, imi voi inainta demisia in conditiile in care Dan Voiculescu va fi numit in Executiv. Imi dau demisia din functia de consilier de stat, dar intentionez sa raman in aparatul care se ocupa de securitatea nationala. Lucram la legile securitatii nationale, nu pot sa plec asa, deodata. Nu am vorbit inca cu premierul Calin Popescu Tariceanu, deoarece nu este in tara. Sunt sigur insa ca imi va intelege pozitia. N-o sa cedez in nici un fel. Ma aflu intr-o situatie ingrata. S-ar putea interpreta ca ma dezic de premierul Tariceanu. Nici pe departe nu voi face asa ceva. Ii voi cere premierului sa ma retrogadeze, sa ma delege in functia de consilier personal al domniei sale. Consilier personal si nu unul la nivelul intregului Executiv.
Incompatibilitate morala
A exercitat Dan Voiculescu presiuni asupra dumneavoastra?
Imediat dupa ce mi-a fost refuzat certificatul ORNISS, pe la mijlocul lunii mai, Dan Voiculescu mi-a trimis o scrisoare in care m-a acuzat in termeni duri ca sunt informator de securitate acoperit, ca sunt agent strain. Nu pot sa stau alaturi de Dan Voiculescu la o masa, nu este o incompatibilitate juridica, este vorba despre o incompatibilitate morala. Nu poti sa fii vanator de securisti si apoi sa iti vezi prada langa tine, in Guvern. Este o solutie imorala, personal nu cred ca locul lui Dan Voiculescu este in cadrul Cabinetului Tariceanu. Nu vreau sa mai fac parte din Guvern, omul acesta m-a acuzat, este o incompatibilitate personala. Pe de alta parte, pe hartie, Dan Voiculescu nu este inca vice-premier.
Ma asteptam sa ma dea in judecata
Dan Voiculescu a avertizat ca va va actiona in instanta. Cum comentanti acest fapt?
Ma asteptam sa ma dea in judecata. De altfel, a spus ca ma va actiona in instanta inca din scrisoarea pe care a trimis-o in mai. Prin actiunea aceasta, Voiculescu se alatura lui Priboi si Ureche. Se va afla, asadar, intr-o companie mai mult decat selecta. Cu Ureche am castigat procesul si ma mai judec acum cu Priboi caruia i s-a admis recursul.
Interviu realizat de Razvan GHEORGHE 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
DOMUNULE MARIUS OPREA, AVETI TOT RESPECTUL SI CONSIDERATIA.   de ursu livia
Oprea   de doctorul
Oprea   de cosor ion
O idee de milioane   de AVP
A r h i v a
  Cap-compas spaga    5 comentarii
  Pesedistii se torpileaza reciproc    6 comentarii
  SUA il cauta pe tradator    28 comentarii
  Cum a fost pus MAE pe butuci de Mihai Razvan Ungureanu    36 comentarii
  Statutul Kosovo tulbura apele Dunarii    2 comentarii
  Voiculescu vrea ca vanatorul sau sa se dezica    
  Cine face legea in mass-media    2 comentarii
  Alesii nu vor sa rediscute modificarile Legii 112    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg 2006 - Subiecte care "ard" (632 afisari)
 Cum a fost pus MAE pe butuci de Mihai Razvan Ungureanu (209 afisari)
 Evacuata cu pistolul la tampla (193 afisari)
 Evrei-palestinieni parasutati in Romania in anii Holocaustului (187 afisari)
 Cap-compas spaga (166 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02148 sec.