Ziua Logo
  Nr. 3645 de vineri, 9 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Sute de mine inchise
Un numar de 478 de mine vor fi inchise si ecologizate in acest an, printr-un program cu o valoare de circa 400 de milioane de euro, activitatile miniere urmand sa fie stopate in localitati precum Balan, Borsa, Rodna sau Brad, a declarat Ionel Mantog, secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, transmite Mediafax. "Trebuie sa raspundem, in urmatoarele 3-4 luni, mai multor constrangeri, privind ajutoarele de stat, problemele de mediu si eficientizarea activitatii", a spus Mantog. Ajutoarele de stat primite de unitatile miniere vor fi notificate Consiliului Concurentei pana la sfarsitul lunii iulie, urmand sa fie aprobate si de Comisia Europeana. "Din ianuarie 2007, ajutoarele de stat vor fi acordate doar unitatilor viabile, care isi pot continua activitatea", a spus Mantog. Potrivit acestuia, societatea Conversmin, specializata in conservarea si inchiderea minelor, va fi reorganizata. Mantog a adaugat ca Guvernul a liberalizat, printr-o hotarare adoptata in luna mai, preturile produselor minereurilor neferoase, firmele producatoare urmand sa stabileasca nivelul preturilor in functie de cotatiile metalelor pe bursa londoneza. (G.M.)
Negoita rade garajele
Epoca garajelor betonate, dispuse in "baterii" de cate 10-20 de bucati pe strazile si aleile dintre blocuri a luat sfarsit, cel putin in Sectorul 3 al Capitalei, unde angajatii primariei curata, saptamanal, cate zece artere de acest fel. Dupa aceasta operatiune, se executa lucrari de sistematizare pe verticala, adica de aducere a terenului la aceeasi cota si de indepartare a resturilor ramase in urma dezafectarii constructiilor ilegale. In aceasta perioada se desfasoara lucrari de acest fel in zonele: Dristor, Minis, Mihai Bravu-Baba Novac, Prevederii-Patriotilor, Rm. Valcea-Istriei, Prevederii, Barajul Rovinari, Muresana, Sebesana, Danubiu, Scolarilor, Mihai Bravu - bl. S2, Laborator - bl. S7, S8, Drumul Murgului-Rm. Valcea, Jieneasca, Drumul Murgului, Baia Mare-Calea Vitan-Ramnicu Sarat - bl. 3, 5 si 7, Baia Mare-Calea Vitan-Rm. Sarat - bl. 1A, 2B si 7B. O soarta asemanatoare vor avea si stradutele de pe care se evacueaza in prezent garajele betonate: Gruiul Argesului, Textilistilor, Barajul Bistritei, Barajul Sadului, Aurel Botea, Ion Mortun, Rm. Valcea-Rm. Sarat, Nerva Traian-O. Goga-Panait Cerna, Rotunda, Valea Muresului. Cetatenii pot semnala existenta constructiilor amplasate ilegal pe domeniul public, sau probleme care privesc traficul rutier ori iluminatul deficitar, la dispeceratul non-stop 9854 sau pe site-ul www.sector3primarie.ro, sau direct, la Serviciul Disciplina in Constructii - din Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, etj. 3, cam. 325, tel. 341.07.04 si la Directia Gospodarie Locala, cu acelasi sediu, tel. 341.07.11. (Magda SEVERIN)
Targ de sanatate
Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei organizeaza sambata si duminica Targul de sanatate - "Un alt fel de dialog pentru sanatate", la Romexpo. La editia din 2006 participa peste 30 de organizatii neguvernamentale, printre care Agentia Nationala Antidrog, Alianta pentru Lupta impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti, Asociatia Romana Anti-SIDA, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania etc. La manifestare, dedicata in primul rand publicului bucurestean, participa ONG-urile care ofera servicii profilactice, curative, de reabilitare si de suport medico-social. Evenimentul se inscrie in cadrul actiunilor lansate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Accesul vizitatorilor la Targul de sanatate este gratuit. (C.P.)
RomTelecom pentru IMM
RomTelecom a lansat, ieri, trei pachete de solutii integrate pentru comunicare dedicate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), care contin o conexiune la Internet de mare viteza si echipamente terminale (telefoane, centrala telefonica si fax), potrivit unui anunt al operatorului. Pentru inceput, cele trei pachete de solutii, denumite My Office, sunt oferite numai intr-o unitate RomTelecom situata in Bucuresti. My Office 1 este gandit pentru afacerile aflate la inceputul activitatii, cu pana la opt angajati. Acesta contine o centrala, trei telefoane si un fax. Pretul pachetului este de 218 euro (fara TVA si fara taxa de instalare). My Office 2 este destinat afacerilor in dezvoltare, pretul pachetului fiind de 261 euro. Pentru companiile cu pana la 16 angajati si cu un volum mai mare de trafic, My Office 3 contine o centrala, un telefon fara fir, sase terminale fixe si un fax la un pret de 409 euro. (G.M.)
Planorama Doamna Ghica
Primarul Neculai Ontanu a inaugurat, ieri, lucrarile la ansamblul "Planorama Doamna Ghica", un proiect edilitar de construire a unui ansamblu privat de imobile in Sectorul 2 al Capitalei. Pe strada Gherase nr. 118, vor fi construite patru blocuri turn, de 15 etaje, cu 1.104 locuinte si 680 de locuri de parcare. Lucrarile de construire ale primului bloc au debutat la inceputul anului, finalizarea lor fiind programata pentru anul viitor. In aceasta luna va incepe construirea celui de-al doilea bloc, cu apartamente de patru camere, utilate cu un dormitor cu toaleta inclusa si o toaleta cu terasa. Aceasta idee inovatoare va permite cuplurilor sa-si creasca copiii pastrandu-si, in acelasi timp, intimitatea, si totodata posibilitatea ca mai multe familii sa locuiasca iimpreuna. Conform programului, intreaga zona care cuprinde cele patru turnuri va fi finalizata in cursul anului 2008. In prezent sunt terminate cele doua subsoluri care au destinatia de garaje si, conform graficelor, s-a trecut la construirea parterului. (M.S.)
Eckes-Granini pe piata
Eckes-Granini International, lider european in productia de sucuri naturale, a infiintat filiala Eckes-Granini Romania pentru a dezvolta pe piata autohona marca premium Granini. Divizia romaneasca a companiei colaboreaza cu Carlsrom Beverage Co. in activitatile de marketing, vanzari si logistica, acordandu-i acesteia drepturile de distributie exclusiva a marcii Granini in Romania. Sucurile Granini sunt produse 100% naturale - nu contin conservanti, coloranti, arome artificiala sau fructe si legume modificate genetic. Prin noua gama de sucuri, Granini ofera pe piata romaneasca sapte sortimente: suc de portocale 100% cu pulpa, nectar din portocale rosii, nectar de piersica cu pulpa, nectar de mere si cirese, nectar de coacaze, nectar de portocale si mango si suc de rosii. Noul produs va fi disponibil pe piata in formula de 1 litru, intr-un ambalaj inovator - cu sistem special de protectie tip "aroma safe" ce garanteaza conservarea calitatii sucurilor Granini. Piata de sucuri naturale din Romania a inregistrat o dezvoltare puternica in ultimii ani, prin cresterea sustinuta a consumului: +9% in 2003, +35% in 2004, +20% in 2005, fata de anii precedenti. Pentru 2006, estimarile indica o crestere de 22%. (C.P.)
Cabinet de estetica masculina
Primul cabinet de estetica masculina s-a inaugurat ieri, ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea barbatilor. "Asta m-a determinat sa deschid un cabinet de estetica masculina", a declarat dr. Mirela Miertoiu. Ea a spus ca barbatii sunt foarte atenti cu ei, ca cele mai multe proceduri pe care le cer sunt cele de lifting, sedinte pentru slabit, tratamente faciale si corporale, pentru stimulat musculatura. Costul unei sedinte de infrumusetare pentru barbati este intre 300.000 si 800.000 lei vechi si se pot face si abonamente. (C.P.)
A r h i v a
  Se scumpesc tigarile si alcoolul    2 comentarii
  Tariceanu scade impozitul pentru motociclete    4 comentarii
  "Cadastrul si Publicitatea Imobiliara" la a doua editie    
 Top afisari / comentarii 
 Genica Boerica: "Am fost santajat de Ristea Priboi!" (564 afisari)
 www.mariromani.ro (204 afisari)
 Afaceri nucleare (108 afisari)
 Executia lui Zarqawi (101 afisari)
 Cimitire evreiesti transformate in gradini de legume (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01206 sec.