Ziua Logo
  Nr. 3644 de joi, 8 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Rapid a cedat nervos
-- Giulestenii nu au putut termina partida de la Petrosani, avand cinci jucatori eliminati, primii doi, D. Niculae si M. Constantin rabufnind nervos dupa ce Steaua a punctat de doua ori la Vaslui
Foto: Mediafax
Rapid nu a avut puterea sa termine campionatul cu demnitate si pe teren, la sfarsitul a 90 de minute regulamentare. In conditiile in care Petrosaniul i-a primit pe alb-visinii in rosu si albastru, cu insemnele si sloganurile Stelei la vedere, iar jucatorii Jiului au inceput tare, cu gandul la prima de 100.000 de euro sosita din partea lui Gigi Becali, nervii rapidistilor au cedat. La statia de amplificare a stadionul s-a anuntat ca Steaua conduce in minutul 10 la Vaslui cu 2-0, iar visurile giulestenilor la titlu s-au naruit. Daniel Niculae a avut o intrare dura la un adversar, esuata pentru ca "minerul" a reusit sa se fereasca, numai ca arbitrul Helesteanu a dorit sa sanctioneze intentia si i-a aratat internationalului cartonasul rosu. Atacantul aflat la ultimul meci la Rapid s-a mai luat de gat cu un petrosanean si i-a pus mana in ceafa lui Helesteanu. Doua minute mai tarziu a luat drumul vestiarelor si Marius Constantin, care a dat cu pumnul. Din acel moment deznodamantul era clar, dar starea de nervozitate a ramas la Petrosani, unde s-au mai acordat patru cartonase galbene in prima repriza. Dupa pauza, Maftei a primit al doilea avertisment si totul a devenit un circ ieftin. Helesteanu nu s-a multumit cu ce se intamplase pana atunci, ci a intins coarda in minutul 67, cand l-a eliminat sI pe portarul Coman, care a iesit la o centrare, a prins-o, apoi l-a lovit in cadere, partial intentionat, pe Claudiu Dragan. Penalty si eliminare, iar pe stadionul din Petrosani deja totul s-a transformat intr-o bataie de joc de curtea scolii, cu rapidistii pasand mingea de la unul la altul pentru ca gazdele sa nu aiba cu ce sa bata 11 metri! Pana la urma a intrat Minca, iar Paleacu a marcat. In faza imediat urmatoare, Romeo Stancu a luat intentionat rosu si a pus capat calvarului Rapidului, care iese rusinos dintr-un an exceptional pentru gruparea din Giulesti.
R. Lucescu: "E o rusine ce a facut Helesteanu!"
La finalul intalnirii, Razvan Lucescu a avut puterea sa-i felicite pe jucatorii Jiului, dar si pe stelisti pentru castigarea campionatului, dar vina pentru sfarsitul jalnic al Rapidului la Petrosani a fost pusa exclusiv in carca arbitrului. "E o rusine ce a facut Helesteanu, in minutul 20 aveam deja doi jucatori eliminati. Nu ne interesa ce era dincolo (n.r. - la Vaslui), am fi vrut sa castigam in aceasta ultima etapa. E umilitor sa treci prin astfel de momente, munca ta sa fie terfelita de unul si de altul. Avem meritul ca am prelungit acest suspans, cand nimeni nu ne mai dadea nici o sansa la titlu am pornit pe acest drum frumos. Le multumesc acestor baieti care, si cand au ramas in sapte, s-au luptat pe teren", a spus Razvan Lucescu. Si presedintele executiv Dinu Gheorghe a pus iesirea de pe teren a echipei sale pe seama lui Helesteanu. "Am venit cu speranta sa castigam pentru suporteri, n-aveam sperante ca Steaua va pierde. Totul a pornit de la o decizie total neregulamentara, eliminarea lui Niculae, care a fost gratuita. Cer scuze putinilor suporteri care nu ne-au injurat ca nu au avut parte de un meci, dar arbitrul a scapat jocul din mana si totul a degenerat", a spus Dinu "Vama". (B.G.)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
eu zic sa lasam comentariile si sa ne concentram pe MONDIALE   de beatle-maniacul
"E o rusine ce a facut Helesteanu"   de beatle-maniacul
Educatia bat-o vina...   de dur
Comentariu obiectiv   de Gheorghe a lui Floarea din deal
Lucescule   de cosor ion
A r h i v a
  Dinamo a prins Europa    2 comentarii
  Steaua este campioana!    3 comentarii
  DIVIZIA A - ETAPA A 30-A (ULTIMA)    1 comentariu
  Finalul unei mari mizerii    4 comentarii
  Dumitru Dragomir: "Helesteanu s-a grabit"    
  Rosu dorit de Castellon    
  Chivu: "Vrem sa stam vara in cantonament!"    
  Popa inca doi ani la Iasi    
  UTA din C in A!    2 comentarii
  Gatu: "Putem invinge Norvegia!"    
  Seminar olimpic la Bucuresti    
  CSU Ploiesti pregateste fiesta    
  Ponor s-a dedicat Bacalaureatului    2 comentarii
  Bani garla de la FIFA    
 Top afisari / comentarii 
 Nababul imobiliar de la Iasi (1134 afisari)
 Tezaurul dacilor in gradina lui Bodu! (766 afisari)
 Rafturi si biblioteci pentru editori, teoreticieni si critici (292 afisari)
 100.000 de euro pentru abuzul lui Ion Iliescu (163 afisari)
 Trebuie investigat ORNISS, caci despre Marius Oprea stim (132 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00876 sec.