Ziua Logo
  Nr. 3638 de joi, 1 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Privatizarea CEC o ia din loc
-- Termenul limita pentru ofertele angajante este 17 iulie * Castigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie
Participantii la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor depune ofertele angajante pana la data de 17 iulie, iar castigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Pe lista participantilor la privatizarea CEC figureaza National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen. "Pana la sfarsitul lunii iunie, competitorii vor intra din nou in camera de date pentru a parcurge situatiile financiare ale CEC aduse la zi. Dupa aceasta perioada, le vom da un ragaz de doua saptamani pentru fundamentarea ofertelor", a explicat Vladescu, care conduce si comisia de privatizare a CEC. Dupa selectarea finalistilor, respectiv primele doua sau primele trei banci cu punctajul cel mai mare, se va trece la etapa ofertelor imbunatatite, care vor fi depuse la mijlocul lunii august.
Statul vinde 69,9% din actiunile CEC unei institutii financiar-bancare internationale sau unui consortiu din care face parte cel putin o institutie financiar-bancara internationala.
In acest pachet este inclusa si cota de 9,9% din actiuni care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea si a carei contravaloare va fi transferata Fondului, dupa vanzare. Salariatii CEC si pensionarii care au lucrat in banca vor putea cumpara 5% din actiuni.
In raport cu circumstantele economice si politice nationale sau internationale, cu interesul manifestat de potentialii cumparatori ori tinandu-se cont de alte conditii care ar putea influenta negativ rezultatele procesului de vanzare, Guvernul va avea dreptul sa decida in orice moment suspendarea sau intreruperea procesului de privatizare a CEC, fara sa fie considerat raspunzator pentru acest lucru si fara sa i se poata solicita despagubiri. (A.G.C.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Scump. Numai imobilele vor valora in 5 ani, 3 miliarde euros. Numai la munte cate sunt.   de basarab
privatizarea CEC..   de bazileus
Vrem banii inapoi!!!   de Carcotasu
A r h i v a
  Capusa de curent    3 comentarii
  Bancile se asteapta la dublarea creditelor    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Zmarandescu pe lista neagra a clanului sportivilor (1802 afisari)
 Ruinele Bucurestilor (1516 afisari)
 Targul de cosciuge (1447 afisari)
 Codrul fiscal (456 afisari)
 Academia condamna barbaria asupra Capitalei (246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00772 sec.