Ziua Logo
  Nr. 3638 de joi, 1 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
ANL nu construieste "Henri Coanda"
-- Cererea formulata de Agentia Nationala pentru Locuinte, de a continua constructiile in cartierul Henri Coanda, a fost respinsa de Judecatoria Sectorului 1
Judecatoria Setorului 1 a respins ieri o ordonanta presedintiala prin care Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) cerea avizul favorabil pentru continuarea lucrarilor la cartierul Henri Coanda. In consecinta, ANL trebuie sa mentina suspendate lucrarile de constructie pana in momentul in care va fi finalizata in instanta actiunea de revendicare a terenului pe care ar trebui sa se construiasca noul cartier. Decizia Judecatoriei nu este una definitiva, ea putand fi atacata cu recurs in termen de cinci zile.
Reprezentantii ANL au adus in instanta un document care dovedea ca terenul revendicat de Radu Fotino nu se suprapune ca amplasament cu terenul pe care agentia a inceput constructiile. De cealalta parte, reprezentantul familiei Fotino a respins sustinerile ANL si a solicitat instantei sa nu permita continuarea lucrarilor.
In alta ordine de idei, in urma cu mai bine de o luna, Tribunalul Bucuresti a decis trimiterea la Parchet a unei parti din dosarul in care ANL il acuza de inselaciune pe revendicatorul unor terenuri din cartierul Henri Coanda, Ion Radu Fotino, pentru ca actele in cauza sa fie verificate de anchetatori. ANL a depus plangeri penale impotriva mai multor persoane implicate in revendicarea unui teren de 26 de hectare, situat in localitatea Voluntari, langa Bucuresti.
Avocatul lui Ion Radu Fotino, Daniela Slobodeanu, declara, la acea data, ca nu isi insuseste actele despre a caror legalitate se discuta, pe motiv ca acestea nu au fost emise sau folosite de clientul sau. In atare conditii, completul de trei judecatori al Sectiei a- IV-a Civila a Tribunalului Bucuresti a decis trimiterea acestei parti din dosar la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, pentru cercetari. Totodata, instanta a decis suspendarea procesului civil pana la o solutie a procurorilor. (M.V.R.)
A r h i v a
  Zmarandescu pe lista neagra a clanului sportivilor    
  Eliberarea lui Cozma se discuta in iunie    2 comentarii
  Deturnare de fonduri europene    1 comentariu
  Romanii, tinta unui atentat in Irak    1 comentariu
  Ovidiu Tender mai sta 30 de zile in arest    4 comentarii
  Procurorii deranjati de vehementa lui Berceanu    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Zmarandescu pe lista neagra a clanului sportivilor (1802 afisari)
 Ruinele Bucurestilor (1516 afisari)
 Targul de cosciuge (1447 afisari)
 Codrul fiscal (456 afisari)
 Academia condamna barbaria asupra Capitalei (246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.