Ziua Logo
  Nr. 3633 de vineri, 26 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Canicula in Parlament
Democratelor Paula Ivanescu (foto) si Cornelia Cazacu li s-a facut rau de la caldura, iar senatorul PRM Valentin Dinescu s-a plans ca era in prag de infarct. Paula Ivanescu nu a reusit, ieri, sa ajunga la sedinta plenului, dupa ce, pe drum spre Senat, i s-a facut rau. Conform unor surse din grupul senatorilor democrati, aceasta s-a internat, chiar in cursul diminetii, la Spitalul "Elias". De asemenea, senatorul PD Cornelia Cazacu a fost nevoita sa paraseasca sedinta de ieri, dupa ce era pe punctul sa-si piarda cunostinta, plangandu-se ca nu poate respira si ca nu mai vede. Cornelia Cazacu a coborat pentru cateva minute la cabinetul medical din Palatul Parlamentului, apoi a plecat, urmand ca, in cursul dupa-amiezii, sa-si consulte medicul personal pentru a i se pune un diagnostic. Senatorul PRM Valentin Dinescu s-a plans ca "este in prag de infarct" deoarece aerul din sala de sedinte era "irespirabil". (V.D.)
Emil a prezidat fara scandal
Presedintele Emil Constantinescu a prezidat, in timpul mandatului sau, trei sedinte de Guvern, iar in perioada in care a fost sef al statului "nu a facut nici o declaratie publica critica la adresa primului ministru sau a Guvernului Romaniei", se mentioneaza intr-un comunicat de presa difuzat ieri de Cabinetul fostului presedinte. "Pe intreaga perioada a mandatului sau, presedintele Emil Constantinescu a avut intalniri periodice, la Palatul Cotroceni si Victoria, cu prim-ministrii Guvernului Romaniei, care aveau ca scop informarea reciproca si consultarea pe probleme de interes national. Toate sedintele de Guvern la care a participat presedintele Constantinescu au avut ca teme probleme de importanta nationala, pregatite in prealabil de experti ai Presedintiei si Guvernului, iar concluziile la care s-a ajuns au fost de fiecare data consensuale", se precizeaza in comunicat. Potrivit Cabinetului fostului sef al statului, precizarile au fost facute ca urmare a intrebarilor mass-mediei cu privire la participarea si prezidarea sedintelor de Guvern de catre presedintele Constantinescu. Amintim ca presa a reflectat ieri, pe larg, criticile dure adresate de presedintele Traian Basescu, in timpul sedintei de miercuri a Executivului, responsabililor cu gestionarea crizei gripei aviare. (O.B.)
PSD si Lustratia
Efectele benefice ale adoptarii Legii lustratiei au fost puse in evidenta ieri de participantii la audierea publica "Lustratia in Romania - principiu sau instrument", desfasurata la Palatul Parlamentului. La discutiile vizand necesitatea adoptarii acestei legi au participat atat parlamentari din toate partidele politice, cat si membri ai societatii civile, reprezentanti ai mediului academic si ai asociatiilor de avocati. Deputatul PSD Victor Ponta a declarat ca mai multi deputati tineri din PSD ar fi in favoarea proiectului de lege, cu conditia sa i se accepte un amendament. Textul propus de Ponta prevede ca persoanele care in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 s-au aflat intr-una din situatiile prevazute de Legea lustratiei nu pot candida, nu pot fi alese si nu pot fi numite la Presedintia Romaniei, ca parlamentar, ministru, prefect, pe o perioada de zece ani de la intrarea in vigoare a legii. Ponta a explicat ca acest amendament porneste de la premisa ca prevederile din actuala forma a Legii lustratiei votata de Senat se aplica unei categorii prea mari de demnitati, aceasta aplicare excesiva putand fi considerata "ca arata ca o epurare". (V.D.)
Norica, la Comisia SRI
Dupa scandalul "verisoara" care s-a jucat de-a parlamentarul, senatorul Norica Nicolai (PNL) este curtata asiduu de apropiatii premierului Tariceanu pentru a fi numita in functia de presedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Surse din conducerea PNL ne-au informat ca Norica, inca speriata de scandalul in care a fost atent monitorizata, a refuzat in repetate randuri oferta. Functia de presedinte al Comisiei, ramasa vacanta dupa plecarea senatorului liberal Radu Stroe, trebuie insa ocupata de un ales al neamului liberal. "Este o Comisie mixta si, prin urmare, functia de presedinte poate fi ocupata si de un deputat, nu este musai ca aceasta sa-i parvina unui senator", ne-a explicat liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu. El a declarat ca, personal, are convingerea cel mai potrivit om pentru aceasta functie este deputatul liberal George Scutaru. (R.G.)
Actiune PIN pentru play-back
Partidul Initiativa Nationala (PIN) va organiza sambata, in Parcul Tineretului, un concert live pentru sustinerea legii "play-back" initiata de aceasta formatiune, se arata intr-un comunicat al partidului. In cadrul concertului, care va incepe in jurul orelor 17:30, vor evolua, printre altii, Etnic, One, Alb Negru, Vank, Luminita Anghel si Holograf. Trupele si solistii care au acceptat sa cante sambata nu au solicitat nici un onorariu, se arata in document. Evenimentul va incepe dupa desfasurarea Adunarii Nationale a PIN, organizata in acelasi loc, care va reuni 1500 de delegati si va avea ca obiect de discutie si vot programul politic al partidului. (R.P.)
Codul fiscal, criticat
Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca actualul Executiv a dovedit incapacitate de guvernare si de gestionare a crizelor cu care s-a confruntat pana in prezent si, in consecinta, trebuie sa plece. "Ce ce s-a intamplat dovedeste incapacitatea Guvernului de a gestiona tara si, in consecinta, trebuie sa vorbim despre o plecare a acestui Guvern. Guvernul arata ca nu poate face fata unor crize", a opinat Tanasescu. Fostul ministru de Finante a criticat prevederile Codului Fiscal, a carui amanare de la o zi la alta reprezinta, in opinia sa, lipsa de profesionalism a ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, si a premierului Calin Popescu-Tariceanu, precum si lipsa de decizie si de fermitate in adoptarea unor masuri pe termen mediu si lung. "Acest Cod Fiscal este o fictiune, asa cum este si Codul lui Da Vinci, este nerealist si nepredictibil", a precizat Tanasescu, apreciind ca prin prevederile pe care le contine va aduce grave prejudicii intreprinderilor mici si mijlocii, care vor fi impozitate astfel incat sa dispara de pe piata. Cod Fiscal afecteaza piata de capital, prezentand, in acelasi timp, disfunctionalitati majore, in sensul ca favorizeaza unele persoane in detrimentul altora, a mai spus Tanasescu. (R.A.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Emil C-tinescu   de cosor ion
A r h i v a
  Balacareala liberala    5 comentarii
  PD jura sprijin Guvernului    
  Scatoalce politice    1 comentariu
  Se cere reinfiintarea Ministerului Turismului    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cadoul deputatilor (753 afisari)
 Marturii din "fabrica" lui Clamparu (599 afisari)
 Managementul crizelor civile, de rasul curcilor (111 afisari)
 Tensiuni la Unirea SA Iasi (108 afisari)
 Industria avicola functioneaza in avarie (81 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01204 sec.