Ziua Logo
  Nr. 3628 de sambata, 20 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
SRI pe urmele herniei
-- Basescu i-a cerut lui Timofte sa verifice de ce a fost "plimbat" prin spitale
Bogdan Stamatin - ZIUA Foto
Presedintele Traian Basescu, internat la Spitalul Elias, i-a cerut ieri directorului SRI Radu Timofte sa verifice de ce a fost "plimbat" de la un spital la altul, inainte de a pleca la Viena pentru a se opera. Timofte, care l-a vizitat pe Basescu la spital, a declarat, potrivit Me-diafax, ca presedintele i-a cerut sa faca verificari in acest sens si sa ii prezinte o evaluare. Radu Timofte a afirmat ca, in opinia sa, ceea ce s-a intamplat inainte ca seful statului sa plece la Viena a fost "o bulibaseala". El a precizat ca isi permite sa traga aceasta concluzie in calitate de director al SRI. Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu si directorul Sorin Oprescu au salutat initiativa. "Ma bucura o astfel de decizie. Cred ca este necesara o ancheta a acestei situatii", a declarat ministrul Sanatatii. Intrebat daca interventia SRI in acest caz este consecinta existentei suspiciunii de punere in pericol a vietii presedintelui, ministrul Nicolaescu a spus ca nu ar putea sa se pronunte in acest sens, dar o ancheta este binevenita. Nicolaescu a fost de parere ca seful statului nu ar putea sa povesteasca personal ce s-a intamplat in ziua de 8 mai, cat a fost internat la Spitalul Elias, deoarece nu ar putea sa stie chiar tot ce s-a intamplat in acea zi, intrucat ii era foarte rau. La randul lui, directorul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Sorin Oprescu, este si el multumit de ancheta SRI. "Asteptam si noi cu interes si curiozitate sa aflam care vor fi concluziile anchetei SRI. Si noi vrem sa se afle adevarul, intrucat ministrul a mintit din nou", a declarat Oprescu. El a fost de parere ca "bulibaseala" la care a facut referire seful SRI a fost creata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, iar ancheta va scoate la lumina adevarul.
Se cauta solutii
Seful statului le-a solicitat, tot ieri, sefilor SPP si SRI solutii pentru imbunatatirea sistemului de interventie sanitara de urgenta in cazul demnitarilor avand in vedere ca, in septembrie, 63 de sefi de state vor veni la Bucuresti pentru Summit-ul Francofoniei. "Avand in vedere ca in septembrie va avea loc la Bucuresti Summit-ul Francofoniei, unde vor participa 63 de sefi de state, Traian Basescu le-a cerut directorilor SPP si SRI, institutii cu responsabilitati in ceea ce priveste siguranta nationala, sa prezinte solutii pentru ca, in cazuri de urgenta, sa se poata face interventii prompte", a declarat consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Ea a precizat ca seful statului considera oportuna aceasta cerere, pentru ca incidentul intamplat inaintea plecarii sale la Viena demonstreaza ca sistemul de interventii sanitare de urgenta pentru demnitari trebuie imbunatatit.
Munca de convingere
Medicul ce se ocupa de recuperarea fizica a presedintelui dupa interventia chirurgicala pe coloana la Viena, Mihai Berteanu, a marturisit ieri ca se straduieste sa-l convinga pe Basescu sa ramana in spital doua saptamani, adica toata perioada necesara unei prime etape de recuperare. "Am inceput sa diversificam programul de recuperare. Presedintele face doua sedinte de exercitii terapeutice pe zi. Va face tratament inclusiv sambata si duminica, iar in acest moment nu are dureri, suporta foarte bine tratamentul si face progrese", a mai aratat Berteanu.
Anca HRIBAN, Valentina DELEANU 
 Comentarii: 12 Afiseaza toate comentariile  
Oare cati neurochirurgi din Romania l-ar fi operat pe Basescu cu succes ?   de soWhat
Daca Presedintele ar sti   de ionion
SRI responsabil de toate   de Barzava
Buna chestia; una doua CONSPIRATIE, nu asa facea si Piticu?   de Mos Grigore
   de cicibebe
Basescu , coloana si turnu' din Pisa   de trinity
Dosar demn de SRI genial -care merita de studiat in academia CIA   de nellu
Remember Coposu !   de Nicu Pruna
Mafia din "Sanatate"   de Marius Adrian Porojnicu
... da las' ca se face el bine... Poate romanul de pe strada va castiga CEVA din asta.. Schimbari la SANATATE ?   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Timofte sisteaza te rog cercetarile - sunt inutile !   de ionion
Nastase catre Basescu: <<Indurare Traiane!".   de Ioan Danila
A r h i v a
  PRM s-a retras din afacerea "motiunea"    4 comentarii
  Restructurarea Guvernului in laboratorul PD    3 comentarii
  Ambasador la scoala    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Misionarii cosmici (1011 afisari)
 Derusificarea si "dezghetul" (481 afisari)
 Take Ionescu, memorialistul (262 afisari)
 Prognoza pentru Litoral (155 afisari)
 Constantin Ticu Dumitrescu - un elogiu (151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00908 sec.