Ziua Logo
  Nr. 3626 de joi, 18 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Rolul doctrinei
La editura Universitatea "Nicolae Titulescu" a aparut lucrarea "Rolul doctrinei in evolutia dreptului international", scrisa de Adrian Nastase. Observand provocarile care pandesc, in prezent, dreptul international, datorita complexitatii societatii in care traim, autorul cartii propune o abordare a "crizei" din perspectiva doctrinelor, vazute ca forte de determinare si influenta. Adrian Nastase ridica problema transferului ideilor din doctrina in politica judiciara externa a statelor si in dreptul international general. (D.I.)
Parlamentarii, fara privilegii
Ordonanta de Urgenta privind suspendarea privilegiilor parlamentarilor va fi emisa in cursul acestei saptamani sau cel tarziu saptamana viitoare, a anuntat ieri liderul democrat Emil Boc. Potrivit acestuia, coalitia de guvernare a convenit ca parlamentarii din cele patru partide sa redacteze o initiativa legislativa de diminuare a drepturilor parlamentarilor, care sunt "exagerate". "In acest moment exista pe ordinea de zi un proiect de ordonanta de urgenta pentru a suspenda, pe un interval limitat, aplicarea pensiilor parlamentarilor si a indemnizatiei de somaj, adica a privilegiilor parlamentarilor. Sper ca ceea ce am convenit se va respecta", a spus Boc, citat de Mediafax. El a sustinut ca, in conditiile in care Legea privind Statutul parlamentarilor nu poate fi aplicata, pentru ca nu are normele de aplicare, Guvernul trebuie sa se grabeasca si sa emita cat mai repede ordonanta care suspenda privilegiile. "Ministrii PD au mandat sa redacteze acest proiect de ordonanta de suspendare a legii, iar Parlamentul va reglementa situatia. Pana la intrarea in UE, in Romania nu ar trebui sa se vorbeasca despre privilegii pentru clasa politica", a mai spus Boc. (C.E.)
Nasul Boc
Liderul PD Emil Boc a botezat ieri nu mai putin de 14 copii romi de la un centru de zi din Cluj Napoca. "Am dorit sa le dam posibilitatea, ca un gest crestinesc, si acestor copii sa beneficieze de taina sfanta a botezului. Sper ca impreuna cu noi sa isi croiasca un drum in viata, sa aiba acces la educatie si, in viitor, sa isi gaseasca un loc de munca. In calitate de nas voi incerca sa ii sprijin cat voi putea", a declarat nasul Boc, citat de Mediafax. Liderul PD le-a oferit la botez finilor sai, cu varste intre trei si sase ani, dulciuri, cate o carticica si creioane de colorat. (C.E.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de ninel2222
A r h i v a
  Candidati cu banii luati    
  Parlamentarii sunt corigenti la purtare    
  Controverse la Codul de Procedura Penala    1 comentariu
  Solicitari APADOR-CH    1 comentariu
  SIE preda CNSAS primele 3000 de dosare    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Clanul Sportivilor", decimat de procurori (782 afisari)
 Fieful Triadelor (50 afisari)
 Imagini inedite Pentagon 9/11 (47 afisari)
 Procurorii guru (44 afisari)
 Ce nu ne spune Raportul Comisiei Europene (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00894 sec.