Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Parcari de resedinta
Primaria Sectorului 3 al Capitalei amenajeaza, in aceasta perioada, noi parcari de resedinta, in cadrul programului privind reabilitarea domeniului public. Astfel, au fost avizate pentru asemenea spatii mai multe amplasamente: Str. Ozana nr. 2 si 3, bl I 31, I 32 - in total 32 de locuri; Str. Nerva Traian nr. 5 A, bl M 65 - 66 locuri; Str Begatei nr. 6, bl R 4 - 9 locuri; Str Nicolae Sebe nr. 1, bl L 13 - 19 locuri; Intr Barsei nr. 4, bl G 8 - 14 locuri; Str Alunelului nr. 3, bl 45 - 7 locuri; Str Alunelului nr. 4, bl 57 - 7 locuri; Str Vasile Carlova nr. 2, bl A7 16 locuri; Calea Vitan nr. 10, bl V 50 A - 16 locuri; Aleea Barajul Dunarii nr. 12, bl M 8 - 7 locuri; Calea Calarasi 307 - 8 locuri. Biroul Parcari din Primaria Sectorului 3 va face trasarea locurilor, urmand ca repartizarea acestora sa se faca in functie de data depunerii dosarului. (M.S.)
Laboratoare noi in scoli
In cadrul programului privind "Modernizarea unitatilor de invatamant", Serviciul Invatamant din cadrul Primariei Sectorului 3 al Capitalei are intocmit "frontul de lucru" pentru semestrul al II-lea al acestui an, ce prevede modernizarea a inca 20 de laboratoare scolare. Astfel, laboratoare noi de biologie vor avea scolile generale nr. 21, nr. 54, nr. 75, nr. 80, nr. 86, nr. 89, nr. 92, nr. 195, nr. 196, nr.199, Liceul Al.I. Cuza, grupurile scolare Mihai Bravu, laboratoare noi de chimie - Scoala nr. 55 si Grupul scolar Unirea, Grupul Scolar Elie Radu si Liceul Decebal vor avea modernizate atat laboratoarele de biologie, cat si cele de chimie, iar Grupul scolar N. Teclu - laboratorul de fizica si cel de chimie. In paralel, se sistematizeaza pe vertical 11 unitati scolare: gradinitele nr. 216, nr. 241 si nr. 255, precum si scolile nr. 21, nr. 55, nr. 70, nr. 80, nr. 86, nr. 92, nr. 116 si Liceul Al.I. Cuza. De asemenea, se vor amenaja doua mini-terenuri de fotbal cu dimensiunea de 20/40 metri la Scoala nr. 75 si la Liceul A.I. Cuza. (M.S.)
Hotel austriac la Radauti
Reprezentantii firmelor austriece Schweighoffer si Egger au inaugurat, ieri, la Radauti, inceperea constructiei unui hotel cu o suta de camere si restaurant, investitie de peste patru milioane de euro, transmite corespondentul Mediafax. Hotelul Gerald's va fi de categoria trei stele, va avea cinci etaje, o capacitate de 200 de locuri si restaurant. Investitia, care apartine firmei Cascade Empire, din grupul Schweighoffer, urmeaza sa fie data in folosinta la zece luni de la inceperea lucrarilor. Destinatia hotelului va fi, pentru o perioada de pana la cinci ani, pentru cazarea angajatilor straini ai celor doua companii, care vor deservi fabricile ce vor fi construite in zona. Antreprenorul general al investitiei este firma General Construct, din Suceava, care s-a asociat cu alte patru firme pentru executia constructiei. Companiile Holzindustrie Schweighofer si Egger vor incepe constructia mai multor fabrici de prelucrare a lemnului in zona Radauti - Satu Mare - Dornesti. Holzindustrie Schweighofer va investi 80 de milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a rasinoaselor, iar Egger va construi, intr-o prima etapa, o fabrica de PAL, valoarea investitiei fiind de peste 200 de milioane de euro. (E.I.)
Pastila de osteoporoza
In Romania a fost lansata ieri, prima si singura tableta lunara pentru tratamentul osteoporozei postmenopauza. "Bonviva (acid ibandronic) este singurul bifosfonat care a demonstrat eficacitate antifractura, in administrare intermitenta mai rara de o data pe saptamana", a declarat dr. Daniel Grigorie, medic primar endocrinolog la Institutul I.C. Parhon din Bucuresti. Bonviva a fost aprobat de FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite, in martie 2005, iar in spetembrie 2005 a fost autorizata comercializarea sa in Europa. Medicamentul se gaseste de ieri in farmaciile din Romania, o tableta filmata cu o doza de 150 mg pentru administrare o data pe luna avand pretul de 138,4 RON si se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Reprezentantii companiilor farmaceutice producatoare fac demersuri pe langa autoritatile sanitare romane sa introduca produsul pe lista medicamentelor compensate, dat fiind faptul ca aproximativ 1,5 milioane de femei de la noi din tara sufera de osteoporoza si pot considera dificil sa continue tratamentul pe termen lung, sau pe toata durata vietii, din cauza modalitatii complexe de administrare. Studiile arata ca aproape doua treimi dintre femei intrerup tratamentul pe parcursul unui an, pierzand astfel beneficiile de regenerare a oaselor oferite de tratamente si expunandu-se riscului altor fracturi osteoporotice. (Carmen POPESCU)
Vanzari Tuborg
Tuborg Romania a inregistrat, in primul trimestru din acest an, o crestere in volum a vanzarilor de bere cu 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit unui comunicat de presa, pana in 2011 compania si-a propus dublarea capacitatii de productie, investitia totala fiind prognozata la 50 de milioane de dolari. In acest an, vor fi alocate 15 milioane de dolari. Parte a acestui program, Tuborg Romania a demarat, in acest an, constructia Centrului Logistic pe o suprafata de 3,5 ha, care va cuprinde un depozit de 5000 mp, o parcare si o zona destinata incarcarii camioanelor de mica si mare capacitate. Investitia pentru 2006 in construirea Centrului Logistic se ridica la 4 milioane de euro. In ultimii doi ani, compania a alocat un milion de dolari in protectia mediului, iar in 2006 vor fi investiti 900.000 de dolari intr-o instalatie care recupereaza dioxidul de carbon rezultat in urma procesului de productie a berii. In primele trei luni din acest an, Tuborg Romania a atins o cota de piata de 9,5%, cu 30% mai mult decat in primul trimestru al anului trecut, se precizeaza in comunicat. (A.G.C.)
Program pentru IMM-uri
Angajatii si angajatorii din intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor beneficia de un program care are ca scop imbunatatirea sanatatii si securitatii in munca, prin constientizarea salariatilor si a patronilor cu privire la importanta implementarii legislatiei din acest domeniu. Inspectia Muncii din Romania si Agentia pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Economica din Austria au lansat, luni, proiectul de infratire institutionala "Implementarea legislatiei armonizate in domeniul securitatii si sanatatii in munca in intreprinderile mici si mijlocii". Proiectul este finantat de Uniunea Europeana (UE) prin Programul PHARE si are o valoare totala de aproximativ 1,5 milioane de euro, 500.000 de euro fiind cofinantare romaneasca. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea sanatatii si securitatii angajatilor si angajatorilor prin constientizarea acestora cu privire la importanta implementarii legislatiei nationale care transpune directivele UE. Pana la data aderarii, acquis-ul comunitar din domeniul securitatii si sanatatii in munca va fi implementat la nivelul intreprinderilor, a precizat, ieri, intr-o conferinta de presa, Mariana Basuc, seful Inspectiei Muncii. (C.S.)
A r h i v a
  Motorul fiscal    2 comentarii
  5% in plus la stat pentru o casa de 200 mp    
  Veniturile din depozite sub 10.000 de lei scapa de impozit    
  MEC multumit de simularea Bac'-ului    
  Monica si Irinel "exilati" dupa ora 22.00    4 comentarii
  Prima transa din Cartierul "Brancusi" gata in iunie    1 comentariu
  Pasajul de la Otopeni deschis la 30 mai    
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01278 sec.