Ziua Logo
  Nr. 3621 de vineri, 12 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Presedintele a inceput kinetoterapia si a semnat 19 decrete
Mircea PAUN - ZIUA FOTO
Presedintele Traian Basescu a inceput procesul de recuperare in urma operatiei de hernie de disc. Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a declarat ca procedurile de kinetoterapie nu il opresc pe Basescu sa fie foarte activ, sa primeasca vizite sau sa semneze decrete si sa poarte discutii telefonice cu o serie de oficiali europeni.
Operatii facute in Romania sunt reconditionate in strainatate, chiar si pentru presedinti
Stenturile lui Iliescu au fost reparate la Paris
Optiunea presedintelui Traian Basescu pentru spitalul AKH din Viena s-ar datora intr-o mare masura "precedentului Ion Iliescu", sustin surse medicale. Fostul lider al PSD a suportat initial o interventie chirurgicala la Bucuresti, prin care i-au fost implantate pe vasele coronare cinci stenturi. Operatia nu a avut rezultatele scontate, motiv pentru care stenturile puse la Bucuresti au trebuit sa fie "reparate" la Paris pentru ca viata pacientului Ion Iliescu sa poata decurge normal. La fel, presedintele Traian Basescu - avand in vedere experienta predecesorului sau la Cotroceni - a decis, pentru a elimina riscurile si eventuale "reparatii" ulterioare sa se opereze la Viena. Sursele citate ne-au mai precizat ca o interventie endoscopica pe coloana nu se poate realizat in Romania. Mai mult, luni dupa amiaza prof.dr. Florin Exergian facuse deja cinci interventii chirurgicale. Aceasta in conditiile in care dr. Exergian a suferit el insusi o interventie pe coloana, in Romania, nu tocmai reusita, din cauza careia a ramas cu unele probleme. Probabil, tocmai din aceste motive prof.dr Exergian l-a sfatuit pe Traian Basescu sa plece la Viena. (A.H.)
Vacaroiu: In Romania, se opereaza zilnic aproape o suta de hernii
Nicolae Vacaroiu a declarat ieri ca, zilnic, in Romania se fac aproximativ o suta de operatii de hernie de disc. Intrebat despre alegerea presedintelui Traian Basescu de a se opera de hernie de disc la Viena, presedintele Senatului a declarat ca in Romania sunt "doctori extraordinari, sase-sapte profesori de calibru, peste media europeana". El a mai spus ca interventia chirurgicala pe care a suferit-o presedintele este "o operatie normala, similara cu apendicita". Intrebat daca viata presedintelui ar fi fost pusa in pericol daca ar fi decis sa fie operat de medicii romani, presedintele Senatului a declarat ca "nici nu se pune problema" sa se fi intamplat asa ceva.
Tariceanu vrea sa-l viziteze pe Basescu
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu intentiona ieri sa-i faca o vizita sefului statului la spitalul AKH din Viena. Premierul se afla in capitala Austriei pentru doua zile, unde participa la Summit-ul "UE-America Latina". Evenimentul are loc sub egida presedintiei austriece a Uniunii Europene si are drept scop consolidarea relatiilor dintre UE si America Latina se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului. In preziua reuniunii, premierul Tariceanu urma sa participe la un meci de fotbal organizat in scopuri caritabile, la invitatia cancelarului austriac Wolfgang Schussel. Alaturi de primul-ministru roman, la meci au fost invitati sa participe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, precum si premierul Sloveniei, Janez Jansa.
Deasemenea, din echipe vor mai face parte premierul Poloniei, Kazimierz Marcinkiewicz, premierul Croatiei, Ivo Sanader, seful Guvernului de la Sofia, Serghei Stanisev, primul-ministru turc, Recep Tayyip Erdogan. Fiecare oficial a fost rugat sa aduca si un sportiv reprezentativ la nivel international din tara sa. Din Romania a fost invitat Ilie Nastase. Beneficiile obtinute in urma acestui eveniment vor fi donate pentru un proiect destinat copiilor strazii, derulat de Organizatia Umanitara "Concordia" a parintelui Georg Sporschill. (A.H.)
Eugen Nicolaescu: Blocul operator de la Spitalul Universitar nu era aseptic
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, ieri, ca, potrivit unui raport SPP, blocul operator al Spitalului Universitar nu intrase in procesul de asepticemie, nefiind pregatit pentru operatia presedintelui si l-a acuzat pe Sorin Oprescu ca a folosit momentul pentru a acumula capital electoral. "Deci, blocul nu era aseptic si procedura spune - eu nu ma pricep, mi-au spus medicii - ca trebuia ca el sa poata fi folosit dupa ce intrase in acest proces de 24 de ore. Este clar ca nu se putea intra in operatie la Spitalul Universitar. Asta este realitatea", a declarat Nicolaescu, la intalnirea cu directorii directiilor de sanatate publica din regiunea de dezvoltare de Nord-Vest, transmite Mediafax.
Potrivit acestuia, deciziile au fost tergiversate si din cauza faptului ca presedintele Basescu nu era foarte hotarat si nu i s-a spus cu mare precizie si foarte mult profesionalism care este starea sa de sanatate. (C.P.)
Mama lui Basescu e optimista
Mama presedintelui Traian Basescu, Elena, a declarat ieri postului de radio InfoPro, ca fiul ei a sunat-o sa o linisteasca si crede ca acesta se va intoarce acasa peste cateva zile. "Asteapta sa fie acasa curand, probabil in patru-cinci zile. Se simte mult mai bine. Nu ma pot duce sa-l vad pentru ca si eu sunt bolnava", a afirmat Elena Basescu, citata de Mediafax. Cumnata presedintelui, Doina Basescu, a declarat, la radio InfoPro, ca si-a dat seama mai demult ca seful statului sufera de hernie de disc, pentru ca si ea a avut aceeasi problema, pe care a rezolvat-o insa in urma cu cinci ani, cu ajutorul chirurgilor din Constanta. "Domnul presedinte nu s-a plans niciodata. Este un lup de mare ca si sotul meu si nu ii place sa se planga", a spus Doina Basescu. "Sotul meu, Mircea, a vorbit cu domnul presedinte. Era surprins ca nu mai are dureri, nu-si putea imagina ca ii vor trece asa de repede durerile acelea atroce. Era foarte vesel si incantat ca operatia a reusit", a afirmat cumnata presedintelui. Familia lui Traian Basescu spune ca ii va respecta acestuia convalescenta, lucru pe care il asteapta si de la cei din jur.
Doina Basescu a precizat ca nici mama, nici fratele presedintelui nu vor merge la Viena. "Il asteptam acasa, cu mare drag. Nu putem sti exact cand se intoarce. Asta pentru ca medicii vor decide si, in ultima instanta domnul presedinte, care stiti ca este o persoana imprevizibila. L-am rugat sa aiba rabdare, sa se refaca, pentru ca nu e de glumit cu asa ceva", a afirmat Doina Basescu.
Basescu a discutat cu Rehn si Barroso
Presedintele Traian Basescu a discutat telefonic miercuri cu comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat ieri ministrul de Externe Mihai Ungureanu. El a spus ca presedintele se simte bine, este sanatos, si este "un om foarte activ". Potrivit Mediafax, Ungureanu a discutat cu Basescu despre "temele de politica externa" si a spus ca seful statului citeste documentele care ii sunt aduse si este "dornic de conversatie". De altfel, miercuri, si premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat cu Olli Rehn si urma sa aiba o convorbire telefonica si cu Jose Manuel Barroso.
Boc si Blaga la Cotroceniul "in miniatura"
Presedintele PD Emil Boc si secretarul general al PD Vasile Blaga au ajuns ieri la Viena, urmand sa il viziteze pe Traian Basescu. Boc a declarat ca l-a gasit pe fostul sau sef intr-o "forma deplina". "Salonul sau este un adevarat Cotroceni in miniatura, cu telefoane operative, legi de promulgat si informari din tara", a declarat Boc. Conform liderului democrat, presedintele este intr-o stare buna, "tonusul sau psihologic nu s-a schimbat, vineri ar putera face primii pasi, iar saptamana viitoare s-ar putea intoarce in tara".
Intalnire cu presedintele Finlandei
Presedintele Traian Basescu este in plin proces de recuperare, a inceput procedurile de kinetotererapie, a semnat ieri (miercuri n.r.) 19 decrete, iar azi va fi vizitat de presedinta Finlandei, a anuntat ieri consilierul prezidential Adriana Saftoiu. "Presedintele Traian Basescu se afla in plin proces de recuperare, au inceput procedurile de kinetoterapie. Potrivit medicilor austrieci, dupa vizita din cursul diminetii, presedintele are mari sanse sa se recupereze destul de repede", a spus Saftoiu, citat de Mediafax. Ea a precizat ca detaliile medicale vor fi oferite de medicii de la spitalul din Viena in cursul zilei de joi (ieri n.r.) in conferinta de presa. "In cursul dupa-amiezii, presedintele Traian Basescu va fi vizitat de presedinta Finlandei, Tarja Halonen. In cursul serii de ieri am primit 19 decrete semnate de presedinte", a spus Saftoiu. Ea a mentionat ca din cele 19 decrete, 14 sunt promulgari, in general fiind vorba despre legi in domeniul economic si social. Consilierul prezidential a declarat ca nu stie daca premierul Calin Popescu Tariceanu, care va efectua o vizita in Viena, pentru un meci de fotbal, il va vizita la spital pe presedintele Traian Basescu.
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Acum, la ora asta, zburda ca un tzap pe culoarele spitalului,   de Raquel
A God who rescues   de Pettrusu
Pt Aelectrostivuitoritei , de ieri   de lil
A r h i v a
  Statul ureche    13 comentarii
  Proiectul "Cathedral Plaza" pe masa DNA    12 comentarii
  Sulfina Barbu sub tirul Bruxellesului pentru Rosia Montana    2 comentarii
  Patru steaguri rosii    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Presedintele a inceput kinetoterapia si a semnat 19 decrete (558 afisari)
 Proiectul "Cathedral Plaza" pe masa DNA (124 afisari)
 ZIUA si replica (74 afisari)
 Stiri pe scurt (64 afisari)
 Patru steaguri rosii (53 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01349 sec.