Ziua Logo
  Nr. 3618 de marti, 9 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
N�rnberg pentru comunisti
Principalii actori ai rezistentei anti-comuniste din Romania au fost dati la o parte din mascarada de proces a comunismului care se desfasoara in prezent. Membrii rezistentei armate anti-comuniste din munti, Paul Goma si aderentii cinstiti ai miscarii sale, cum ar fi Vasile Paraschiv, reprezentantii muncitorilor care s-au revoltat impotriva comunismului inainte de 1987 nu fac parte din nici-una din comisiile si institutele infiintate recent pentru condamnarea comunismului. Nici in Comisia prezidentiala pentru condamnarea comunismului - condusa de Vladimir Tismaneanu - nici Institutul National pentru Investigarea Crimelor Comunismului in Romania - aflat sub autoritatea primului-ministru - nu au numit in componenta reprezentati ai fostilor luptatori anti-comunisti, au remarcat ieri, participantii la cea de-a IV-a intrunire a Rezistentei Romanesti Anticomuniste.
Ca atare, Asociatia "15 noiembrie 1987" Brasov a anuntat ieri infiintarea unui Centru al Rezistentei Anticomuniste la Brasov, care sa adaposteasca o expozitie permanenta, sa editeze lucrari stiintifice si o publicatie, sa organizeze conferinte si seminarii, sa gestioneze o baza de date si sa realizeze un portal Internet care sa puna in legatura toate organizatiile si institutiile anticomuniste. Centrul va servi ca alternativa a societatii civile la hibridele Palatelor Cotroceni si Victoria.
Alternativa la Comisii
Asociatia "15 Noiembrie 1987" Brasov a anuntat ieri infiintarea Centrului Rezistentei Anticomuniste la Brasov, ca o alternativa la comisiile care isi propun in mod steril analizarea crimelor comunismului. Participantii la Intrunirea Rezistentei Anti-comuniste de la Brasov au adoptat o rezolutie prin care "Asociatia 15 Noiembrie Brasov, propune infiintarea Centrului Rezistentei Anticomuniste la Brasov, institutie care ne dorim sa adaposteasca o expozitie permanenta, sa editeze lucrari stiintifice si o publicatie, sa organizeze conferinte si seminarii, sa gestioneze o baza de date si sa realizeze un portal internet care sa puna in legatura toate organizatiile si institutiile anticomuniste. Acest proiect ne-a fost inspirat de colegii nostri de la Solidarnosc si speram sa primim din partea autoritatilor locale, a brasovenilor, ca si pana acum, suportul moral si logistic de care avem nevoie".
Memorial pentru Ogoranu
Asociatia 15 Noiembrie 1987 si-a exprimat regretul pentru disparitia badiei Ion Gavrila Ogoranu. Acesta urma sa participe la manifestarea de la Brasov de ieri si urma sa fie decorat pentru activitatea sa meritorie. Asociatia 15 Noiembrie 1987 va promova ideea organizarii la Brasov a unui memorial "Ion Gavrila Ogoranu", iar Centrul Rezistentei Anticomuniste va purta numele sau.
Asociatia 15 Noiembrie 1987 si-a dorit prezenta Presedintiei sau macar asumarea patronajului presedintiei dar din pacate nu a primit nici un raspuns la invitatie. "Ni se pare nepotrivita incredintarea de incredere, autoritate si resurse unor persoane care provin din randurile nomenclaturii comuniste, utilizati si de Ion I. Iliescu - cum ar fi V. Tismaneanu - pentru analizarea Comunismului, cand era la indemana un Paul Goma sau, pana recent, un Gavrila Ogoranu. Este o sfidare a bunului simt", se arata intr-un comunicat de presa.
Procesul comunismului
Participantii la Intrunirea Rezistentei Anti-comuniste de la Brasov au solicitat in rezolutia citata organizarea unui adevarat proces al comunismului: "Intrunirea Rezistentei Romanesti Anticomuniste din Brasov condamna orice forma de organizare politic-statala a comunismului si cheama societatea civila romaneasca pe urma unei idei enuntate atat de cunoscutul disident rus Vladimir Bukovsky cat si de Paul Goma, la un efort de organizare institutionala a unui proces al comunismului pe modelul N�renberg".
Monopolul asupra adevarului
"Comunismul isi asuma, sub orice forma apare el, pretentia asupra monopolului adevarului persecutandu-i pe toti cei ce nu se lasa integrati in acest <<adevar>>. In numele utopiei egalitatii si a fericirii universale comunistii au ucis si torturat milioane de oameni, au distrus societati, culturi si economii lasand in urma modernizari esuate si contorsionate si populatii intregi mutilate spiritual, cultural si economic", se arata in rezolutia de la Brasov.
In aceleasi documente comunismul este definit ca fiind un rau esential: "Parerea conform careia ideea comunismului e una ce tine de un superior umanism, crimele fiind doar rezultatele unei gresite manipulari sau implementari ale ideii este fie cinica, fie naiva. Comunismul este o maladie - <<ciuma rosie>> - care a afectat mai bine de un secol continente intregi. Functionand ca un sistem para-religios pe fundamente profund anticrestine, acest experiment ideologic a dus la dezastru social, economic si cultural. Teoria comunista a disparitiei statului se transforma, in fapt, in realitatea dominatiei unei oligarhii ideocratice ce foloseste dupa plac toate instrumentele unui stat devenit totalitar".
Parazitul comunist
Rezolutia luptatorilor anti-comunisti de la Brasov subliniaza ca: "Odata ajunsi la putere, comunistii, de oriunde ar proveni ei, au folosit aceeasi metodologie: deportari in masa, masacre, anihilari ale elitelor popoarelor, reprimarea minoritatilor, distrugerea bisericilor etc. Regimul comunist nu poate exista fara aceste masuri, destinate sa paralizeze orice institutie sociala autonoma, sa demoralizeze spiritul public, sa corupa orice forma de demnitate individuala, sociala, etnica sau religioasa si sa subjuge societatea pe care o paraziteaza. De aceea orice sistem comunist are ca principala activitate o lupta continua si fara mila impotriva <<dusmanului de clasa>> adica a oricarei forme sociale autonome, a oricarei solidaritati morale ce ar putea sa apara in randurile populatiilor supuse fara voia lor ideologiei <<fericirii universale>>. Homo sovieticus - omul nou comunist, reprezinta incercarea de infringere a fiintei si a intelesului dumnezeiesc din lume. Avem nevoie de o justa analiza si intelegere a acestui fenomen, avem nevoie de o judecata clara, aplicata, pornita dinspre societatea civila si academica care sa ofere o perspectiva interdisciplinara ferita de orice inferente ideologice, <<de stat si de partid>>".
Pagina realizata de George DAMIAN, Victor RONCEA 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Felicitari   de Catalin Bucuta
Catre asociatia 15 noembrie 1987 Brasov   de doctorul
test cu turnesol   de laur
A r h i v a
  Iliescu KGB    39 comentarii
  Libertate pentru Ivantoc si Popa!    
  PSD luat cu asalt de revolutionari    3 comentarii
  Nomenclaturistii, mai vinovati decat securistii    3 comentarii
  Alianta DA are cu 30% peste PSD    3 comentarii
  Hernie prezidentiala    17 comentarii
  Primarii platesc pentru abuzurile condamnate de CEDO    1 comentariu
  "Castelul Peles a fost muzeu si muzeu ramane!"    1 comentariu
  MM suspendat sase luni    
 Top afisari / comentarii 
 A murit ultima supravietuitoare de pe Titanic (1103 afisari)
 ANAF precizeaza cine depune declaratii de venit (629 afisari)
 Iliescu KGB (454 afisari)
 Stiri pe scurt (303 afisari)
 Hernie prezidentiala (266 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01162 sec.