Ziua Logo
  Nr. 3618 de marti, 9 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Iliescu KGB
Disidentul rus Vladimir Bukovski, prezent la reuniunea Rezistentei Romanesti Anticomuniste de la Brasov ca invitat special al Asociatiilor Civic Media si "15 Noiembrie 1987", a declarat, ieri, ca detine documente care atesta ca planurile revolutiilor din estul Europei au fost intocmite la Moscova. Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a apreciat chiar ca "Ion Iliescu este bun pentru Romania!". "Intr-unul din documente, Gorbaciov li se adreseaza liderilor bulgari. Unul din liderii bulgari, Mladenov (n.r. Petar Mladenov care l-a inlocuit pe Todor Jivkov in 1989), spune: <<Iliescu este foarte bun pentru noi, in Romania>>. Gorbaciov spune: <<Da, dar sa nu vorbim despre asta in public. I-am face un mare rau, sa pastram tacerea!>>".
Revolutiile, perfectate la Moscova
Vladimir Bukovski a precizat ca documentele pe care le detine demonstreaza ca planurile revolutiilor din estul Europei de la sfarsitul anilor '80 au fost intocmite la Moscova. "In octombrie 1988, Mihail Gorbaciov a ordonat Biroului politic al PCUS sa pregateasca planul pentru schimbarile din estul Europei, am aceste documente. Intreaga idee a revolutiilor apartine planului sovietic. Am gasit decizia Biroului Politic al PCUS in acest sens", a declarat Bukovski.
Scriitorul rus a mai apreciat ca Romania ar trebui sa faca ceea ce alte tari fost comuniste nu au reusit: Sa treaca la curatarea tarii de postcomunism. "Cred ca este un moment foarte important, exista un singur lucru pe care Romania poate sa-l faca acum, un lucru pe care altii nu l-au facut. Se poate trece la curatarea tarii de postcomunism. Lustratia, condamnarea Partidului Comunist sunt foarte importante. Multe tari au incercat, dar nici una nu a incheiat acest proces. Romania are acum sansa de a rezolva aceasta problema", a subliniat Bukovski.
Romanii sa-si recapete resursele de la mafia KGB
O alta tema a discursului lui Bukovski a fost cea a resurselor energetice ale Romaniei. Bukovski considera ca "singura sansa de supravietuire a poporului roman este organizarea unui proces public in care sa se dezbata modul in care sistemul energetic romanesc a ajuns pe mana strainilor". In opinia lui Bukovski "strainii" care au acaparat resursele energetice ale Romaniei sunt organizatii mafiote de tip kaghebisto-securiste sau de partid. Procesul public este singurul mod pe care disidentul il vede pentru ca romanii sa-si recastige resursele energetice. De asemenea, Bukovski a denuntat contractele frauduloase facute in deserviciul statului roman. El a afirmat ca Lukoil-ul este o institutie care apartine KGB si ca exista multe alte domenii industriale in Romania in care urmasi ai KGB isi fac simtita prezenta.
Angrenajul securisto-comunist secatuieste Romania
Bukovski a sustinut ca, in opinia sa, poporul roman este unul dintre putinele popoare, alaturi de polonezi si israelieni, inzestrat cu putere interioara si dinamism si ca trebuie ca oamenii sa faca eforturi pentru a se scutura de acest angrenaj securisto-comunist care secatuieste tara. Bukovski a salutat intentia crearii la Brasov a unui Centru al Rezistentei Anticomuniste si si-a manifestat intentia de a ajuta prin toate mijloacele sale orice fel de grup care isi asuma sarcina realizarii Procesului Comunismului. In finalul discursului sau, disidentul rus a precizat ca "se intoarce oricand cu interes in Romania pentru ca aceasta tara a ramas una dintre putinele interesante in contextul in care aici se intampla tot timpul ceva".
Internetul, piedica in calea refacerii URSS
"Daca Romania nu reuseste sa scoata comunistii din spatiul public pentru 5-6 ani o sa dispara ca natie. Comunistii oricum nu vor muri daca se retrag o perioada in afacerile private. Daca nu reusim sa impiedicam reorganizarea comunistilor intr-o Mafie in fostul bloc sovietic sansele de supravietuire sunt foarte mici", a declarat Vladimir Bukovski. Disidentul rus a mai subliniat: "La ora actuala, in Rusia la conducere se afla esalonul al doilea al KGB care incearca sa refaca Uniunea Sovietica. Aceasta nu se poate intampla deoarece URSS a putut supravietui doar intr-un vid informational, iar in ziua de azi Internetul reprezinta cea mai importanta piedica pentru refacerea URSS".
Florin Postolache: Comunismul inca subzista
Presedintele Asociatiei "15 Noiembrie 1987" Brasov, Florin Postolache, a subliniat in discursul pe care l-a sustinut ieri: "Comunismul inca subzista, rezidual, in societatea romaneasca, inclusiv in mediul politic. Condamnarea comunismului a fost respinsa pana in prezent de reprezentantii statului".
Cea mai stricta forma de opresiune
"Comunismul, odata ajuns la o forma statala, este cea mai stricta forma de control si opresiune cunoscuta in Europa remarcandu-se printr-o lunga serie de deportari, crime, masacre, atentate la existenta si demnitatea umana. Cu toate acestea exista o istorie a rezistentei comuniste, a incercarilor repetate de redobandire a demnitatii indivizilor si popoarelor aflate in spatiul carceral al imperiului sovietic", a aratat Florin Postolache in discursul sau. "In primii ani ai instaurarii regimului rezistenta a fost una directa, formata din grupuri armate luptand impotriva puterii comuniste. Intre 1945 si 1959 Securitatea a identificat 1196 grupuri de rezistenta. Deja in 1949 se raporta existenta a 33 de <<bande teroriste>>", a mai aratat Postolache.
Paul Goma, rezistenta morala
Presedintele Asociatiei "15 Noiembrie 1987" Brasov a subliniat ca "Rezistenta morala izolata poate totusi functiona, cum spunea unul dintre cei mai celebri disidenti anticomunisti polonezi, Bronislaw Geremek, <<asemeni unui fir de nisip ajuns in mecanismul intern al unei masinarii vaste dar vulnerabile>>. Acest fel de intransigenta morala este aproape absenta in Romania cu, probabil, o singura exceptie notabila: Paul Goma. In 1977 scriitorul roman scrie o scrisoare de solidaritate cu miscarea Carta 77 din Cehoslovacia, incercand sa solidarizeze publicul romanesc cu <<oameni reprimati de acelasi Rau>>. Reactia Securitatii a fost extrem de dura, Paul Goma si familia sa fiind izolati, torturati si, intr-un final, expulzati din tara".
Miscarile anticomuniste muncitoresti
Florin Postolache a rememorat si miscarile de opozitie fata de comunism ale muncitorimii: "Tot in 1977, un alt protest, de o alta factura, de tip sindical, avea loc la Lupeni, odata cu intrarea in greva a minerilor. Greva avea sa se extinda in toata Valea Jiului si a durat o saptamana intreaga. Oficialii de partid si delegatia trimisa sa negocieze au fost luati ostatici, Ceausescu fiind obligat sa negocieze in persoana cu grevistii. Odata greva incheiata, conducatorii grevistilor au fost deportati sau inchisi si mii de mineri risipiti in alte localitati, Valea Jiului fiind de atunci supusa unei infiltrari si supravegheri continue de catre Securitate. Pana in 1987, la Brasov, Romania nu avea sa mai fie martora nici unei miscari sociale care sa puna in dificultate regimul comunist".
Pagina realizata de George DAMIAN, Victor RONCEA 
 Afisari: 454  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 39 Afiseaza toate comentariile  
Unde este, musiu' Sobrul ?   de Firica
Ati tacut, iepurasilor?   de Eugenia Duta
Eu nu mai inteleg "nimic" ! Bukowsky este roman de origine si   de ionion
Pentru cine nu stie cine este Vladimir Bukovski   de Eugenia Duta
Maszochista turma pastorita de I ILici..   de jan dinu
Revolutia   de octaaa
Iata ca maine este si Anul Nou !   de ionion
   de ionion
Cum asa ???   de Sorin
Vesti Bune!   de Mos Grigore
"Iliescu KGB"   de Adrian v.D.
Combateti mai, hai hai!   de Ratacitul
Ha ha ha !   de 
Pentru doamna Cristiana   de Adrian v.D.
Dar ce-a facut saracul ?   de 
Avant la lettre ...   de trinity
Pentru noi romanii aceasta este discutia interesanta nu stinga vs. dreapta, sau Rusia vs. America   de Cristiana
Sa nu uitam "KGB"-istii din occident   de toni
Arta de a-ti atana tinicheaua de coada   de Ghita Bizonu'
pai fratilor ziarul vostru se bucura nu demult ca in Ungaria au castigat fostii comunisti la alegeri   de autodeterminare
Bukovski !   de DanBruma
Bukovski, acest Brucan al URSS- desi n-a venit pe tanc.   de PANTAGRUEL
offtopic , Recomand un nou site   de toni
Si daca nu era Gorbaciov? si daca nu era si Bush? si daca nu era planuit la nivel inalt?....   de everest_555
Redescoperirea Americii!!!   de Ghita Bizonu'
Da da tavarisci poporul ruman membrii lui banuira si unii chiar stiura ca astfiel sa pietrecura lucrurilie la asa zisa   de Giculica zbanghiul-turbat
I.P. Culianu a spus-o din '90   de Gargantua
Cu Vacaroiu insa ca presedinte-interimar situatia pt 3 saptamani se va calma !   de ionion
Toate sediile PSD (KGB) de pe teritoriul Romaniei trebuiesc inchise !   de ionion
Incet-incet, adevarul iese la iveala, in ciuda tuturor obstructiilor   de Tzepelica
Daca ar fi fost asa, dupa 10 ani cu Iliescu sef (din 16) ar trebui sa vorbim ruseste...   de valentin vasilescu
ILIESCU KGB SI DOSARUL REVOLUTIEI   de ursu livia
   de diana-andreea
Deci sa mai facem putina lumina in lovitura din dec 89 : Mmebrii asa numitului tribunalului revolutionar   de ionion
Productia marita a albinelor si a cailor ne mai salveaza de la criza de energie pe care KGB o va dezlantzui in Romania !   de ionion
condamnarea comunismului   de cosor ion
Nimic nou   de Dan Bostan
Ce este un Dizident si ce este un Revolutionar   de atentie
Mda   de Dan Bostan
A r h i v a
     3 comentarii
  Libertate pentru Ivantoc si Popa!    
  PSD luat cu asalt de revolutionari    3 comentarii
  Nomenclaturistii, mai vinovati decat securistii    3 comentarii
  Alianta DA are cu 30% peste PSD    3 comentarii
  Hernie prezidentiala    17 comentarii
  Primarii platesc pentru abuzurile condamnate de CEDO    1 comentariu
  "Castelul Peles a fost muzeu si muzeu ramane!"    1 comentariu
  MM suspendat sase luni    
 Top afisari / comentarii 
 A murit ultima supravietuitoare de pe Titanic (1103 afisari)
 ANAF precizeaza cine depune declaratii de venit (629 afisari)
 Iliescu KGB (454 afisari)
 Stiri pe scurt (303 afisari)
 Hernie prezidentiala (266 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02476 sec.