Ziua Logo
  Nr. 3614 de joi, 4 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Legislativul irakian, la prima reuniune
Parlamentul irakian rezultat in urma legislativelor din 15 decembrie 2005 a avut, ieri, prima sa reuniune de lucru, consacrata crearii a doua comisii, una mandatata cu propunerea amendamentelor la Constitutia tarii si cealalta destinata stabilirii regulamentului de ordine interna al Parlamentului. La deschiderea sedintei, in sala erau prezenti 154 din cei 275 de deputati, a declarat presedintele Parlamentului, Mahmud Mashhadani, ales la 22 aprilie. Premierul irakian desemnat, Nuri al-Maliki, urmeaza sa prezinte in curand Parlamentului lista noului sau Guvern de uniune nationala, format din siiti, sunniti si kurzi.
Pe fondul eforturilor pentru stabilizarea configuratiei politice, violentele insurgentilor continua sa faca victime. La Fallujah, cel putin 18 persoane au fost ucise si alte 20, ranite, intr-un atentat sinucigas comis, ieri, langa un centru de recrutare al politiei din localitate.
Un alt atentat, cu o motocicleta-capcana, care l-a vizat, marti, pe guvernatorul Maamoun Sami Rashid, s-a soldat cu moartea a 10 civili la Ramadi. Pana in prezent, Rashid a scapat cu bine din noua atentate indreptate impotriva sa, de-a lungul timpului.La Bagdad au fost descoperite, in ultimele zile, cadavrele a 34 de persoane ucise prin impuscare. Tot in capitala irakiana, patru studenti au fost omorati, ieri. (I.C.)
A r h i v a
  Monitorizarea Romaniei trebuie sa continue si dupa aderare    2 comentarii
  Minoritarii romi, in dialog cu europarlamentarii    1 comentariu
  Reuniune ONU pentru Iran    2 comentarii
  Demisie la Belgrad    4 comentarii
  Washingtonul doreste recunoasterea moscovita    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Iunie 2008 - intalnire de gradul 0 cu un asteroid (590 afisari)
 Operatiunea "Tezaurul" (315 afisari)
 Specificul national prin fiscalitate (273 afisari)
 Stiri pe scurt (109 afisari)
 Lege violata (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00729 sec.