Ziua Logo
  Nr. 3614 de joi, 4 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Traian Basescu: "Sotia si computerul, cei mai corecti parteneri"
-- Presedintele a participat ieri la deschiderea expozitiei internationale CERF 2006
"Din 1979-'80, munca mea nu s-a mai putut desfasura fara sprijinul eficient al calculatoarelor. In acea perioada era de neimaginat coordonarea activitatii pe o nava-petrolier construita in Japonia si, mai tarziu, in Romania, pe care calculatoarele, tehnologia de varf sa nu fie partener al ofiterului de marina. De atunci am ramas cu obiceiul de a-mi lua cel mai statornic, eficient si corect partener, dupa sotie, calculatorul", a afirmat presedintele Traian Basescu, care a participat ieri la deschiderea oficiala a expozitiei internationale de tehnologia informatiei si comunicatii - CERF 2006, care se desfasoara la Romexpo, in perioada 3-7 mai. In timpul "trecerii in revista" a standurilor expozitiei, Traian Basescu a trecut si pe la standul Philips, companie care, in acest an, este partenerul oficial al Campionatului mondial de fotbal din Germania. Aici, presedintele Basescu a marcat un gol in poarta de fotbal amplasata pentru vizitatori, poate si pentru ca fata care juca rolul de portar s-a dat la o parte.
Seful statului s-a "plimbat in viitor", asa cum chiar el a denumit vizita pe care a facut-o in expozitia internationala. "Sper sa nu fie doar viitorul teoretic pe care doar il vedem in expozitii. Sper sa fie acel viitor de care toti romanii au nevoie pentru a prinde timpul din urma. Avem de recuperat vreo 50 de ani", a spus Basescu dupa vizita la CERF, "expozitia inteligenta", cum a denumit-o. El s-a plimbat pe la toate standurile expozitiei si a marturisit ca sta destul de mult pe Internet. In opinia acestuia, este firesc ca acum sa avem legaturi aproape instantanee cu orice punct de pe glob, sa avem o baza de date care umbla dupa noi si nu trebuie sa mai intri intr-o biblioteca.
Traian Basescu a admis ca Romania se afla intr-o mare realitate: decalajul intre tara noastra si statele Uniunii Europene din punct de vedere al accesibilitatii romanilor la tehnologia informatiei. "Afirm fara nici un fel de ezitare ca, dupa intrarea in UE, integrarea este dependenta, in cea mai mare parte, de modul cum vom sti sa derulam strategiile de recuperare a diferentei in utilizarea tehnologiei informatiilor si a comunicatiilor si, as spune, poate putin avangardist, ca Romania poate sa recupereze decalajul in utilizarea tehnologiei informatiilor si comunicatiilor in cinci, maximum zece ani. Acest decalaj, odata recuperat, creeaza premisele recuperarii diferentei de standard de viata intre romani si tarile din UE", a afirmat presedintele Basescu.
Gabi MOROIANU 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
stau si ma intreb!!!   de catalin_mattei
Acum se vede diferenta intre Emil si Basescu   de Valeanu F
Sotia   de the
Asadar, v-or fi 4 elemente importante, de ne-imprumutat: "Calul, laptop-ul, pusca si nevasta.." Eu adaug si "celularul"   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Guvernul vrea investitori in mina    
  Supermarketul "rade" buticul    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Iunie 2008 - intalnire de gradul 0 cu un asteroid (590 afisari)
 Operatiunea "Tezaurul" (315 afisari)
 Specificul national prin fiscalitate (273 afisari)
 Stiri pe scurt (109 afisari)
 Lege violata (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00827 sec.