Ziua Logo
  Nr. 3613 de miercuri, 3 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stanica vrea intreruperea executarii pedepsei
-- Fostul colonel Tudor Stanica, condamnat la zece ani de inchisoare pentru implicare in uciderea disidentului Gheorghe Ursu, a solicitat Curtii de Apel intreruperea executarii pedepsei, din motive medicale
Curtea de Apel Bucuresti a amanat ieri, pentru data de 16 mai, dezbaterile in dosarul in care Tudor Stanica, fostul sef al Directiei de Cercetare Penala a Militiei, condamnat la zece ani de inchisoare pentru implicare in uciderea disidentului Gheorghe Ursu, a solicitat intrerupere din motive medicale a pedepsei. De altfel, instanta i-a suspendat, in urma, cu un an, executarea pedepsei, intrucat acesta este bolnav de cancer. Potrivit avocatului Ovidiu Bulai, clientul sau sufera de afectiuni ale prostatei si ficatului, Tudor Stanica fiind la a sasea sedinta de chimioterapie.
Dezbaterile au fost amanate ieri intrucat raportul medicilor-legisti nu a parvenit judecatorilor, astfel ca acestia nu se puteau pronunta in ceea ce priveste prelungirea suspendarii executarii pedepsei in cazul lui Stanica.
Pe de alta parte, familia lui Gheorghe Ursu isi exprima, citata de Mediafax, "stupefactia fata de continua lasare in libertate a condamnatului Tudor Stanica, unul din tortionarii si asasinii lui Gheorghe Ursu". "Incepand din decembrie 2004, Tudor Stanica a beneficiat de repetate si continue intreruperi ale executarii pedepsei, din pretinse motive medicale. Ne exprimam neincrederea in validitatea acestor motive, cata vreme condamnatul a fost vazut in nenumarate randuri la procese". La sfarsitul anului 2003, instanta suprema a hotarat condamnarea la cate 20 de ani de inchisoare a coloneilor in rezerva Tudor Stanica si Mihail Creanga pentru instigare la omor calificat, fiindu-le insa gratiata jumatate din pedeapsa. (M.V.R.)
A r h i v a
  Zece procurori mititei    
  ZIUA ascultata ilegal inainte sa apara    1 comentariu
  Omul de afaceri Paul Opris a murit    
  Fosta firma a deputatului Branza implicata intr-un dosar de evaziune    
  Dosar penal pentru consilierul lui Seres    
  Sechelariu la un pas de a fi trimis din nou in judecata    
  Amanare pentru Zaher    
  Subofiter SPP gasit impuscat in Palatul Elisabeta    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Matrioska" (1037 afisari)
 Un golan caterisit... (726 afisari)
 A murit ultimul haiduc (641 afisari)
 Netcity in Capitala (377 afisari)
 ZIUA ascultata ilegal inainte sa apara (187 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00692 sec.