Ziua Logo
  Nr. 3608 de miercuri, 26 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Aviara la Viena
Ministrii Sanatatii din tarile membre si candidate ale Uniunii Europene participa, la Viena, la o intalnire avand ca subiect de discutie, printre altele, evolutia impactului gripei aviare asupra sanatatii umane, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Presedintia austriaca a UE organizeaza, in perioada 25-26 aprilie, la Viena, o reuniune informala la care au fost invitate sa participe atat tarile membre, cat si candidate ale UE, si unde vor fi discutate mai multe probleme de interes pentru autoritatile continentului, a spus ministrul Sanatatii. El a precizat ca reuniunea are ca teme importante evolutia impactului pe care gripa aviara il are asupra sanatatii umane, situatia sanatatii femeii, dar si aspecte legate de diabet. Alaturi de ministrii Sanatatii din UE, la reuniunea informala participa reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ai SUA, Rusiei, precum si membri ai Comisiei Europene. (C.P.)
Ajutoare pentru ortaci
Unitatile miniere vor putea primi ajutoare de stat si dupa 1 ianuarie 2007 cu conditia sa nu mai inregistreze pierderi si sa achite facturile curente, masura acceptata de oficialii Uniunii Europene in negocierile din ultimele zile cu Ministerul Economiei si Comertului (MEC), au declarat surse oficiale citate de Mediafax. Oficialii MEC s-au intalnit, in aceasta luna, la Bucuresti, cu reprezentantii Directiei Concurenta din cadrul Uniunii Europene pentru a stabili conditiile in care exploatarile de lignit si minereuri sa beneficieze de ajutoare de stat si dupa 1 ianuarie 2007. In urma discutiilor, oficialii europeni au acceptat propunerea partii romane ca societatile miniere sa beneficieze de ajutoare de stat si dupa 1 ianuarie 2007, cu conditia ca unitatile sa prezinte un program viabil de restructurare, conform surselor citate. Ajutoarele de stat vor fi acordate numai pentru programe de modernizare si investitii. Initial, in negocierile Romaniei cu UE s-a convenit ca pentru aceste exploatari sa nu mai fie acordate ajutoare de stat incepand cu anul viitor. Reprezentantii MEC au mai cerut oficialilor UE sa prelungeasca dupa 2010 perioada de acordare a subventiei pentru productia de huila, masura pe care negociatorii europeni inca o analizeaza. (G.M.)
Criza de gradinite
Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, va rezolva criza locurilor la gradinite intr-un mod constructiv: va realiza asemenea institutii de invatamant pe terenuri apartinand domeniului privat al municipiului Bucuresti si aflat in administrarea sa. Decizia sa survine in baza statisticilor deloc ingrijoratoare, care releva ca numarul copiilor prescolari inscrisi in gradinite il depaseste pe cel stabilit prin normele in vigoare, respectiv 20 copii/grupa. "Vom construi sase gradinite noi in Sectorul 3, aceasta fiind o prioritate absoluta pentru acest an. Numarul existent in prezent este insuficient pentru a acoperi necesarul de locuri" ne-a declarat edilul. Consilierii locali au aprobat, prin doua hotarari adoptate recent, planurile urbanistice pentru primele doua gradinite. Una dintre ele urmeaza sa fie amplasata in incinta Scolii nr. 112 (Str. Patulului nr. 2), pe un teren in suprafata de 2.115 mp., iar cea de-a doua va fi construita pe Bd. Nicolae Grigorescu nr. 15, in incinta Scolii nr. 199, pe un teren in suprafata de 3.930 mp. (M.S.)
Ogoare boboc
Autoritatile au stabilit bunele conditii agricole si de mediu ce trebuie respectate pentru ca producatorii agricoli sa poata primi subventii comunitare, dupa aderarea Romaniei la Uninea Europeana. Potrivit legislatiei in vigoare, numai acele terenuri agricole ce raspund acestor conditii vor beneficia de subventii, avand in vedere ca noua politica agricola a UE prevede acordarea de subventii in functie de suprafata de teren agricol detinuta. Potrivit Ordinului ministerial nr. 221/325, vor fi acordate subventii numai in cazul in care cultivarea plantelor prasitoare se va face pe terenuri arabile cu panta de pana la 12 grade; vegetatia nedorita si buruienile vor fi eliminate de pe terenurile arabile; vegetatia nedorita, arbustii si tufisurile de pe pajistile permanente vor fi eliminate, iar suprafata pajistilor va fi mentinuta la nivelul inregistrat la 1 ianuarie 2007. (L.M.)
A r h i v a
  Falimentul ANL    3 comentarii
  Antena 1 si Realitatea TV, taxate de CNA    
  Gogorita caselor pe pamant    1 comentariu
  Indemnizatii pentru privatizarea Romtelecom, SNR si Posta    
 Top afisari / comentarii 
 Reperul Cernobal (551 afisari)
 Ceausescu e vinovat pentru inundatii (234 afisari)
 La mana bancilor (229 afisari)
 Doi teologi cu opera (220 afisari)
 Doua decenii de la dezastrul Cernobal (190 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00996 sec.