Ziua Logo
  Nr. 3607 de sambata, 22 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Steaua a spart gheata. Atentie la apa rece!
-- Ros-albastrii au marcat primul gol si au obtinut prima victorie pe teren propriu in aceasta primavara europeana, 1-0 in semifinala cu Middlesbrough, insa o asteapta o mansa secunda infernala in Anglia
Foto: MEDIAFAX
Steaua poate sarbatori 20 de ani de la castigarea Cupei Campionilor printr-o finala de Cupa UEFA! In locul unui meci omagial cu grasuti, plachete si filmulete cu paradele lui Duckadam, suporterii ros-albastrilor ar putea avea parte de o partida adevarata, pentru glorie, pentru istorie si pentru bani. Joi seara Steaua a facut un prim pas spre finala de la Eindhoven, printr-o victorie cu 1-0 in fata lui Middlesbrough, care a insemnat primul succes pe teren propriu si primul gol marcat in fata propriilor fani in aceasta primavara, de cand campionii au fost surghiuniti pe "National" de excavatoarele renovarii din Ghencea. Si ce gol! Dica (foto dreapta) a aruncat tribunele in aer cu un sut imposibil, pe care admirabilii suporteri ai Stelei, care au inchis casele uriasei arene de patru ori in aceasta primavara, l-au asteptat timp de 360 de minute. El a venit, Steaua a spart gheata, a facut o copca mica, prin care a extras un peste mare. 1-0 e bun, pacat de ratari si atentie la apa rece de la Middlesbrough! Englezii au dezamagit la Bucuresti, au aratat cam ca Everton in "Groapa", semn ca este adevarata zicala ca in afara de cele patru echipe mari din Anglia, Chelsea, Manchester, Arsenal si Liverpool, restul sunt cam la fel: pline de straini acceptabili, care au venit sa impuste o sterlina cinstita, dar fara vreo sclipire. In nordul Angliei Steaua va fi atacata orbeste de o echipa care nu a castigat niciodata nimic in cei o suta si ceva de ani de existenta, va avea parte de un asediu asemanator celui suportat de Rapid la Hamburg. Middlesbrough a dus o data ulciorul la apa, in sfertul cu Basel, cand a pierdut cu 0-2 in Elvetia, a fost condusa cu 1-0 pe "Riverside Stadium", dar s-a impus intr-un final dement cu 4-1! Experienta ros-albastrilor si prudenta lui Olaroiu pot opri acest tavalug de muschi fara creier printr-un joc bun de deplasare, asa cum a facut multe in acest sezon, culminand cu acel 3-0 de la Sevilla. Vor lipsi Paraschiv si Nicolita, ultimul, o pierdere grea pentru o echipa, care va incerca sa loveasca pe contraatac, insa stelistii au ajuns prea departe pentru a mai tine cont de astfel de detalii. Mai ales ca va juca Radoi, capitanul in adevaratul sens al cuvantului, care joi seara a demonstrat ca in afara angajamentului total dispune si de mijloace fotbalistice exceptionale. Sub conducerea lui, ceilalti jucatori extraordinari ai Stelei pot aduce un nou Revelion suporterilor. (B.G.)
STEAUA - MIDDLESBROUGH 1-0 (1-0)
A marcat: N. DICA (30)
Stadion: "National"; spectatori: 50.000.
STEAUA: Carlos - Ogararu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Radoi (c), Paraschiv (87 Lovin), Bostina - Oprita (89 A. Cristea), N. Dica. Antrenor: C. Olaroiu. Rezerve nefolosite: Cernea - D. Balan, Cristocea, Nesu, E. Baciu.
MIDDLESBROUGH: Scwarzer - Parnaby, Ehiogu (c), Bates, Queudrue - Morrison (70 Parlour), Boateng, Rochemback, Downing - Yakubu (70 Maccarone), Hasselbaink. Antrenor: S. McClaren. Rezerve nefolosite: Jones - Christie, Doriva, Wheater, A. Taylor.
Cartonase galbene: N. Dica (30), Paraschiv (33), D. Goian (38), Nicolita (41), P. Marin (89) / Schwarzer (75), Parlour (90).
Au arbitrat: A. Hamer - F. Crelo (ambii din Luxemburg), J.-Ph. Izzo (Franta); rezerva: St. Lannoy (Franta).
Aseara, in cealalta semifinala, Schalke 04 Gelsenkirchen - Real Betis Sevilla 0-0.
Schalke-Sevilla 0-0
In cealalta semifinala, Schalke 04 si FC Sevilla au terminat la egalitate, scor 0-0, la capatul unui meci cu ocazii la ambele porti si in care Krstalic, de la gazde, a fost eliminat in minutul 80.
Returul este programat joia viitoare la Sevilla.
A r h i v a
  Steaua pe locul trei in Europa!    
  Olaroiu: "Am avut jocul in mana si puteam sa-l inchidem"    
  Radoi: "Suntem in grafic"    1 comentariu
  DIVIZIA A - ETAPA A 24-A    
  Steaua cauta gloria in Challenge Cup    
  Abonamente la Cupa Romaniei    
     
  DIVIZIA A - ETAPA A 22-A    
 Top afisari / comentarii 
 Genocidul armean din perspectiva romaneasca (1594 afisari)
 "Evanghelia dupa Iuda" (676 afisari)
 Padurea Baneasa defrisata cu romi (504 afisari)
 De ce intarzie razboiul cu Iranul? (329 afisari)
 Pe sub mana (300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00909 sec.