Ziua Logo
  Nr. 3607 de sambata, 22 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Bartolomeu Anania cere senatorilor sa respinga ordonanta Gojdu
-- Dumnezeu vede din ceruri ce fac autoritatile pentru sau impotriva Romaniei
Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, a facut joi un apel pentru respingerea, in Senat, a Ordonantei de urgenta privind infiintarea Fundatiei Publice Ungaro-Romana Gojdu, transmite Mediafax. Inaltul ierarh ortodox a aratat, intr-o declaratie de presa data publicitatii cu ocazia sarbatorilor pascale, ca respingerea ordonantei in Senat "nu inseamna un vot impotriva Guvernului roman, si nici impotriva celui ungar, ci un vot in favoarea tinerilor merituosi, prezenti si viitori, carora le este destinata instrainata comoara a marelui lor binefacator". Prea Sfintitul a amintit senatorilor ca Dumnezeu vede din ceruri actele autoritatilor.
"In numele meu si al colegilor ierarhi din Reprezentanta Fundatiei Gojdu fac un calduros apel catre parlamentarii nostri sa-si exercite mandatul cu care au fost investiti de poporul roman, acela de a apara si promova interesele romanesti, cu mentiunea expresa ca, desi instrumentata politic, mostenirea Gojdu nu este o problema politica, ci una eminamente culturala. Daca un senator roman ar avea vreo ezitare, il invit sa cugete la sufletul unui urmas al sau care, bucurandu-se de o bursa Gojdu, va afla ca tatal, bunicul sau strabunicul sau i-a stat impotriva. In prima si ultima instanta, votul senatorului roman este un proces de constiinta familiala", sustine IPS Bartolomeu.
Deputatii au dezbatut, la sfarsitul lunii martie, in plenul Camerei proiectul de aprobare a ordonantei referitoare la ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si cel al Ungariei privind Fundatia Gojdu. In urma votului dat de Camera, presedintele de sedinta Lucian Bolcas (PRM) a anuntat ca ordonanta a fost respinsa de plen, in timp ce presedintele Comisiei juridice Sergiu Andon (PC) a apreciat, pe holurile Parlamentului, ca aceasta a fost adoptata tacit. Oricare ar fi interpretarea data de Camera, ordonanta urmeaza sa fie analizata si de Senat, camera decizionala in acest caz. (D.E.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cerere legitima!   de Gigi_Praf
A r h i v a
  Emil Constantinescu da in judecata CNSAS    11 comentarii
  Privilegiile alesilor, batute in cuie    2 comentarii
  Functii civile pentru fostii angajati din servicii    1 comentariu
  Doi tineri peremisti au spart sediul propriului partid    4 comentarii
  Salvati Catedrala Sfantul Iosif!    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Genocidul armean din perspectiva romaneasca (1594 afisari)
 "Evanghelia dupa Iuda" (676 afisari)
 Padurea Baneasa defrisata cu romi (504 afisari)
 De ce intarzie razboiul cu Iranul? (329 afisari)
 Pe sub mana (300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00722 sec.