Ziua Logo
  Nr. 3607 de sambata, 22 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
OZN la Comanesti?
-- Primarul din Comanesti spune ca a auzit zgomot de motoare si a vazut o lumina rosiatica * Bubuitura auzita de localnici a pus pe jar autoritatile * Statiile seismice nu au inregistrat nimic
Primarul orasului Comanesti, Viorel Miron, sustine ca joi in zona respectiva a fost ceata, iar vizibilitatea a fost foarte redusa. "S-a auzit o bubuitura puternica, urmata de una cu o intesitate mai scazuta. Oamenii au crezut ca este un cutremur, dar imediat dupa zgomotul respectiv s-au auzit zgomote de motoare, iar din ceata a aparut o lumina rosiatica, ca o flacara care in cateva secunde s-a transformat intr-o dara de fum albicios. Am contactat mai multe autoritati, dar nimeni nu a reusit sa ma lamurerasca unde si ce a produs zgomotul respectiv."- ne-a precizat primarul Miron. Corespondentul Mediafax a transmis, joi, ca bubuitura puternica a fost auzita in zona orasului Moinesti-Comanesti, din judetul Bacau, insa autoritatile nu au putut explica ce anume a provocat zgomotul. Acesta s-a putut auzi pe o raza de cateva zeci de kilometri in jurul orasului Comanesti.
Lt. cdor. Gelu Miron, ofiter relatii publice la Baza 95 Aeriana Bacau, a precizat ca, "la baza noastra nici nu s-au mai facut zboruri incepand de miercuri si nici de pe aeroportul civil". De la baza aeriana din Bacau s-a ridicat doar un elicopter militar, dar dupa ce s-a semnalat bubuitura. Acesta a efectuat un zbor de recunostere pentru a observa daca la sol se vad efectele vreunei explozii. Dupa cateva zeci de minute, timp in care aparatul a survolat o zona destul de mare, elicopterul s-a intors la baza, iar membrii echipajului au raportat ca nu au sesizat nimic deosebit.
Seismografele nu au inregistrat nimic
Nici la Institutul National pentru Fizica a Pamantului, seismografele nu au inregistrat vreun seism in zona Comanesti, chiar si de foarte mica intensitate. Or, daca seimografele n-au inregistrat nimic, rezulta ca explozia nu a fost nici subterana (in acea zona sunt foste exploatari miniere), nici la nivelul solului. Rezulta ca nu putea fi decat in aer. Dar ce anume s-o fi determinat? Excluzand alte ipoteze, poate fi vorba ori de un experiment militar secret, un avion supersonic special, ce nu a putut fi inregistrat de radar, fie chiar un obiect zburator neidentificat. Ipoteza meteoritului care s-ar fi dezintegrat in aer (fenomen gen explozia din Siberia din 1910, dar de mai mici dimensiuni) este exclusa de observatoarele astronomice si de specialistii acestora.
Specialistii in domeniul aero-spatial spun ca in momentul in care un aparat de zbor depaseste viteza sunetului se produce o bubuitura, dar in cazul de fata, daca e sa dam crezare declaratiilor martorilor, aceasta a fost mai mare decat in cazul spargerii zidulului sonic. (D.E.I.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Cred....   de dur
A fost un biet fulger globular   de mafalda
   de Gogu Dema
A r h i v a
  Padurea Baneasa defrisata cu romi    2 comentarii
  Retea de droguri, judecata de Inalta Curte    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Genocidul armean din perspectiva romaneasca (1594 afisari)
 "Evanghelia dupa Iuda" (676 afisari)
 Padurea Baneasa defrisata cu romi (504 afisari)
 De ce intarzie razboiul cu Iranul? (329 afisari)
 Pe sub mana (300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00876 sec.